E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada gündemin önemli verisi cari açık ---

Borsada gündemin önemli verisi cari açık

Borsada gündemin önemli verisi cari açık
13 Mayıs 2014 - 08:51 borsagundem.com

Bugün yurt içi ve yurt dışında önemli veri akışları bulunuyor

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Haftanın ilk işlem gününde BIST'te pozitif seyir hakim oldu..    BİST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününde 76.519-75655 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 0.49 kazanç  ile 75.935 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0.88 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0.09 değer kaybetti.
   
Dün  Avrupa borsaları haftaya yükseliş ile başladı. Gündemde takip edilen bir veri olmamakla birlikte, hisse bazlı hareketler izlenerek Avrupa borsaları günü yükseliş ile tamamladı. Bugün aylık ve yıllık bazda İtalyan ÜFE ve TÜFE verileri ile birlikte Almanya  ve Euro Bölgesi ZEW ekonomik güven endeksi Euro Bölgesi'nin gündemine konu olan verilerdir.
   
ABD tarafında da görülen zayıf veri akışı ile birlikte ABD endekslerinde  Avrupa borsalarına paralel olarak pozitif seyir görüldü. ABD'de görülen bir diğer önemli gelişme, büyüme beklentilerinin yanı sıra yatırımcıların küresel risklerde küçük şirketlerden çıkarak büyük şirketleri tercih ederek Dow Endeksi'ni desteklemesi oldu. Bugün ABD tarafında yoğun bir veri akışı izlenecek olup aylık bazda çekirdek perakende satışları, aylık bazda perakende satış ve aylık bazda işletme stokları takip edilecektir.   

Dün yurt içinde ise veri takviminin yoğun olmadığı bir günde BIST endeksleri yurt dışına uyum sağlayarak pozitif seyrin hakim olduğu bir gün geçirdi. Bugünün önemli gündem maddesi  Türkiye cari açık verisi  olup, beklenenden düşük gelmesi durumunda endeksin pozitif görünümünü koruması, döviz kurları ve faizlerdeki düşüş eğiliminin devam edip etmeyeceği konusunda yön belirleyici olacağından önem taşımaktadır.
   
Asya endekslerinde ABD hisselerinde görülen rekor seviyelere paralel olarak pozitif seyir öngörüyoruz.
   
74.500 seviyesi üzerinde hareketine devam eden endeks, 76.000 direncine ulaşmıştır. Endeksin 76.000 seviyesi üzerinde tutunması durumunda 77.000 direncinin, 76.000 seviyesi üzerinde kalıcı olamaması durumunda 74.500 seviyesinin hedeflenmesi beklenebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)