E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada fiyatlamalar global piyasaları takipte---

Borsada fiyatlamalar global piyasaları takipte

Borsada fiyatlamalar global piyasaları takipte
09 Nisan 2020 - 09:15 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende "Endeks 95 Bin yolculuğuna devam edebilir mi?" sorusuna cevap aranıyor.

BIST100 endeksi dün sabah yatay pozitif açılışının ardından, günün geri kalanında gelen alımların etkisi günü %0,91 yukarıda 93.225 puanla bitirdi. İşlem hacmi ise 10,1 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Türkiye nezdinde vaka sayısı ve hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Fakat fiyatlamaların salgından ziyade global piyasalardaki harekete paralel olduğu görülüyor.

Yurtiçinde veri takviminde majör bir veri olmamasına karşın, haber akışları yakından takip ediliyor. Şirketlerin kısmi faaliyetlerine başlaması ya da ara vermesine yönelik haberlerin ilk açıklamalara nazaran endeksteki baskısı sınırlı kaldığı dikkat çekmekte. Gelinen destek noktalarından alıcı bulan BIST30-BIST100 şirketlerinde hisse bazlı fiyatlamaların öne çıktığını gözlemlemekteyiz. Bu doğrultuda endekste yukarı yönlü hareketin devamı adına 95 Bin seviyesi önemli olacak. Kur tarafında ise doların küresel piyasalardaki güçlü seyri, TL varlıklarında yaşanan çıkışlar kurun 6.70 üzerindeki ısrarcılığını korumasına neden oluyor. Diğer yandan 5 Yıllık CDS primlerinin 600 üzerindeki hareketi de kuru baskı altında alan gelişmeden bir tanesi olarak değerlendiriyoruz. Kısa vadede kur için 6,81 – 6,70 bandını izliyoruz.

Yurtdışında ise özellikle ABD’de ikinci bir teşvik paketinin olmasına yönelik haber akışları ABD endekslerini destekledi ve günü dün güçlü bir şekilde kapattı. Diğer yandan her ne kadar ikinci planda kalsa da ABD’de başkanlık seçimlerine yönelik süreç devam ediyor. Dün Demokrat Parti’den B.Sanders başkanlık yarışından çekildiği bilgisi yer aldı. Bu durum, Kasım ayında yapılacak Başkanlık seçimlerinde Trump’ın ismini biraz daha öne çıkarıyor. Bunun yanı sıra dün akşam saatlerinde Fed’in toplantı tutanaklarında sürpriz bir ifade yer almadı fakat salgının ekonomik aktiviteler üzerindeki baskısına ve küresel ekonomideki belirgin risklere dikkat çekildi. Bu da Fed’in gelecek döneme dair olan karamsarlığını gösterdi. Tutanaklar bizlere bir süre daha Fed’in bu faiz oranlarını koruyarak, likidite adımları desteği ile ekonomide normalleşmeyi beklemesi yönünde olduğunu gösterdi. Dün günü güçlü şekilde kapatan ABD endeksleri sonrasında, bu sabah Asya piyasalarında hafif artı, vadelilerde de benzer şekilde pozitif bir hava var. Ons altın hareketini 1700$ seviyesine götürme isteğinde olduğu gözlenmekte. Petrol fiyatları ise bugün görüşmesi beklenen Rusya ve OPEC petrol otoriterlerinin nihai kararında bir anlaşma çıkma ihtimalinden ötürü pozitif fiyatlanıyor. Gün içinde hem petrol piyasasındaki gelişmeleri hem de akşam saatlerinde Fed Başkanı Powell’ın konu yakından takip edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)