E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, finansal sonuçlara ilişkin fiyatlamalar ön plana çıktı---

Borsada, finansal sonuçlara ilişkin fiyatlamalar ön plana çıktı

Borsada, finansal sonuçlara ilişkin fiyatlamalar ön plana çıktı
26 Temmuz 2022 - 09:03 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Son dönemde açıklanan verilere bağlı olarak küresel ekonomik görünüme ilişkin kaygılar ve resesyon endişeleri gündemin ön sıralarındaki yerini korurken, piyasalar bu hafta çarşamba günü sona erecek Fed toplantısı ve toplantıdan çıkacak faiz kararına odaklanmış durumda. Toplantı öncesinde risk iştahında dalgalı bir seyir izlenirken, Fed’in 75 baz puan faiz artırımına gitmesi öngörülüyor. Enflasyon gelişmeleri ve ekonomik veri akışları piyasaların yakın takibinde yer alıyor.

Önemli ekonomik veriler

• 17:00 ABD – CB Tüketici Güveni Önem: Yüksek
• 17:00 ABD – Yeni Konut Satışları Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

Küresel hisse piyasalarında geçen haftanın ikinci yarısından itibaren dalgalı ve kararsız bir görünüm etkili oluyor. Ana risk başlıkları gündemdeki yerini korurken, Fed toplantısı piyasaların seyri üzerinde belirleyici olacaktır. Finansal sonuç beklentileriyle pozitif ayrışan BIST-100 Endeksi dün günü %1,27 oranında değer kazanımıyla 2.548,49 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,82 – 17,83 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 17,84’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Finansal sonuçlara ilişkin fiyatlamaların ön plana çıktığı ve yurt dışı piyasalardan olumlu ayrışan BIST-100 Endeksi dün bankacılık sektörünün desteğiyle yukarı yönlü seyrini sürdürdü. Finansal sonuç dönemi boyunca sektörel ve hisse bazlı hareketler yakından takip edilecek olup, açıklanan finansallara bağlı olarak hisseler özelinde volatilitenin yüksek seyredebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Endekste yukarı yönlü hareketlerin devamında haziran ayının ikinci yarısında test edilen 2.589 seviyesini direnç olarak takip ediyoruz. 2.589 seviyesinin aşılması ve 2.600 üzerindeki tutunmalarda zirvelerin yenilendiği yeni bir trend başlayabilir. Geri çekilmelerde ise 2.525 ve 2.500 seviyeleri kısa vadeli destek noktaları olup, 2.500 altında 2.469 ve 2.450 seviyeleri önem kazanacaktır.

Borsa İstanbul'da bilanço dönemi başlıyor

 

Rusya'nın petrol ve gaz arzını kısması petrol fiyatlarını yükseltiyor

 

Bakır fiyatları, arz riskleri ve doların gevşemesiyle arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)