E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada destek 63.000'de---

Borsada destek 63.000'de

Borsada destek 63.000'de
29 Ocak 2014 - 08:56 borsagundem.com

Bugün endekste buna bağlı olarak gapli bir açılışla birlikte pozitif seyir beklenebilir

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
    "TCMB'den radikal adımlar…
BİST 100 endeksi dün 63.498 - 65.546 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 1,59'luk değer kaybı ile 63.543 puan seviyesinden bir miktar alıcılı kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 2,60 değer kaybederken sanayi endeksi günü yatay kapatmıştır.

ABD tarafında açıklanan dayanıklı tüketim malı siparişleri verisi beklentilerin altında gelirken tüketici güveni beklentilerin üzerinde gelmiştir. Avrupa tarafında ise İngiltere büyüme verisi beklentilere paralel gelmiştir. Bu akşam kararları açıklanacak olan FOMC toplantısı öncesinde ABD, Avrupa ve Asya endekslerinin ağırlıklı olarak satıcılı olduğunu görmüş olsak da hem tüketici güveni ve konut fiyat endeksi verisinin etkisini göstermesi, hem de olumlu şirket bilançolarıyla seyrin pozitife döndüğünü gördük. Türkiye'nin faiz artırması ile birlikte gelişmekte olan ülke piyasalarına istikrar getirmeye yönelik çabalar da dünya endeksleri tarafından olumlu fiyatlandı.

Asya borsaları TCMB faiz artırım kararından moral bularak dört günlük düşüşe son verirken, Japonya Nikkei endeksi yenin dolar karşısında yeniden zayıflamaya başlamasıyla yüzde 2'den fazla değer kazandı. Gelişmekte olan ülke borsaları da TCMB kararlarının Türk lirasına ralli yaptırmasıyla yükselmiştir.   

Yurtiçinde ise Merkez Bankası kararları öncesinde kararsız ve temkinli bir seyir vardı. TCMB Başkanı Erdem Başçı, enflasyon raporunun sunumunu yaptığı konuşmasında para politikasında kalıcı bir sıkılaştırma gerekirse bundan çekinmeyeceklerini belirtmesinden sonra gözler Merkez'in alacağı kararlara çevrildi. TCMB'nin enflasyon raporunda 2013 yılında hedefin belirgin bir şekilde üzerinde gerçekleşen enflasyonun Türk lirasındaki değer kaybından ve gıda fiyatlarından etkilendiği belirtilmiş ve Merkez Bankası'nın hükümete gönderdiği açık mektup paylaşılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)  akşam yaptığı PPK toplantısında son dönemde TL'de görülen değer kaybı üzerine oldukça radikal kararlar aldı. Öncelikle gecelik borç verme faizini yüzde 7,75 seviyesinden yüzde 12 seviyesine, borç alma faizini yüzde 3,5 seviyesinden yüzde 8.00 seviyesine yükseltirken en şaşırtıcı karar haftalık repo faizinin yüzde 4,5 seviyesinden yüzde 10 seviyesine yükseltilmesi oldu. Yapılan faiz artırımları beklentilerin oldukça üzerindeydi. Karar ile beraber  Türk lirasının ralli yaptığı, USDTRY paritesinin gap'li bir aşağı yönlü sert hareketle 2.1500 seviyesini test ettiği görüldü. Bugün de endekste buna bağlı olarak gapli bir açılışla birlikte pozitif seyir beklenebilir.

Bugün ABD tarafında FOMC kararları izlenecektir. Piyasa beklentileri varlık alımlarında 10 milyar dolar azaltım olacağı yönündedir. Beklentilerin üzerinde gelecek bir azaltım kararı gelişen ülke endekslerinde sert satışlar getirebilir. Avrupa tarafında ise İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney'in konuşması, İngiltere ev fiyatları endeksi ile Almanya'da açıklanacak olan GFK tüketici güven endeksi verisi takip edilecektir. Asya seansında Japonya perakende satışları ve Çin HSBC imalat PMI verileri izlenecektir. Yurtiçinde ise Merkez kararlarının piyasalara olan yansımalarının artçı etkilerini izleyeceğiz.

Teknik açından endeksin 64.500 direnci üzerinde tutunması durumunda 66.000 ve 68.000 direncini hedeflemesi olası iken 63.000 desteğinin aşağısına sarkılması durumunda ise 61.500 desteğine doğru gevşeme gelebilir.
Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 64.500/66.000/68.000  destek seviyeleri 63.000/61.500/60.000 olacaktır."
 ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)