E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada dalgalı seyir beklentisi---

Borsada dalgalı seyir beklentisi

Borsada dalgalı seyir beklentisi
15 Ağustos 2013 - 09:21 borsagundem.com

FED verileri öncesi hafif satıcılı başlaması beklenen piyasanın sonrasında dalgalı bir seyir izlemesi bekleniyor

Güne hafif alıcılı bir seyirle başlayan BİST, Euro Bölgesi ikinci çeyrek büyüme verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi sonrası Avrupa borsalarındaki yükselişlere paralel gelen  alımlarla 76.000 seviyeleri üzerini test etti. Ancak, Euro Bölgesi ekonomisinin durgunluktan çıktığını gösteren verilerin içerideki etkisi kısa sürdü. FED’e yönelik endişelerin sürmesi BİST’in yükselişini sınırlarken 76.000 seviyeleri üzerinde kalmakta zorlanan endeks bu seviyelerde kâr realizasyonları ile karşılaştı ve günü de 72 puan artışla 75.586 seviyesinden tamamladı.
Bugün piyasaların gözü içeride saat 10’da açıklanacak Haziran ayı ödemeler dengesi verilerinde (piyasa ve beklentimiz Haziran ayında cari açığın 5.1 milyar dolar seviyesinde gelmesi yönünde) dışarıda ise FED’in tahvil alımlarının azaltılmaya başlayacağı takviminin kestirilmesine işaret edecek yoğun ABD ekonomik veri akışında olacak. Bu veriler öncesinde güne hafif satıcılı bir seyirle başlamasını beklediğimiz piyasaların sonrasında gelen verilere bağlı olarak dalgalı bir seyir izleyeceğini düşünüyoruz.
ŞEKER YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)