E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada anlamlı yükseliş için önemli seviye---

Borsada anlamlı yükseliş için önemli seviye

Borsada anlamlı yükseliş için önemli seviye
16 Şubat 2015 - 08:53 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta zayıflayan seyir ile birlikte 84.000 seviyesi önemli destek seviyesi konumuna geldi

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul analizi:
   
"Haftanın son işlem gününde Borsa İstanbul’da sınırlı kayıplar görüldü…
   
BİST 100 endeksi haftanın son işlem gününde 85.589-86.357 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 85.809 seviyesinden yüzde 0,32 değer kaybederek tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,34 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0,18 değer kaybetti.
   
Cuma günü Euro Bölgesi’nde 4. çeyrek büyüme verileri gündeme konu oldu. Almanya ekonomisi çeyreklik bazda yüzde 0,3 olan piyasa beklentisine karşın yüzde 0,7 büyürken, yıllık bazda ise yüzde 1,2 olan beklentiye karşılık yüzde 1,6 büyüdü. Euro Bölgesi’nde ise 4. çeyrek büyümesi çeyreklik bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 0,9 ile beklentilerin üzerinde geldi. Haftanın son işlem gününde Avrupa borsaları beklentilerin üzerinde gelen büyüme verileri, Ukrayna ateşkesinin piyasalarda yarattığı iyimserliğin devam etmesi ve Yunanistan’a ilişkin uzlaşı sinyallerinin etkisiyle gün boyu pozitif seyir görüldü.
   
ABD tarafında Michigan tüketici güveni 93,6 ile piyasa beklentileri aşağısında kalırken, ABD borsalarında ise dünya genelindeki iyimserliğin etkisiyle pozitif seyir görüldü.
   
Yurt içinde önemli bir veri akışı gündeme konu olmazken, haftanın son işlem gününde yurt içi piyasaların yönünü yurt dışına çevirdiği bir gün geride bırakıldı. Dünya genelindeki olumlu hava ile güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul, gün içerisinde USDTRY paritesinin seyrini de dikkate aldı. USDTRY paritesinde zaman zaman görülen yukarı yönlü hareketler endeksin yükseliş denemelerini sınırladı. Haftanın son işlem gününde günün ikinci yarısında, USDTRY paritesinde gevşeme görülse de, endeks yatay seyrini sürdürdü. Haftanın son işlem gününden kalan notlarda  2,46 seviyesine kadar gevşeyen USDTRY paritesi, 8,1 seviyesine gerileyen tahvil faizi ve sınırlı satışa maruz kalan endeks yerini aldı. Bugün yurtiçinde yüzde 10,5 beklenen Kasım ayı işsizlik oranı verileri açıklanacaktır
   
Geçtiğimiz hafta zayıflayan seyir ile birlikte 84.000 seviyesi önemli destek seviyesi konumuna gelmiştir. Endeksin 84.000 seviyesinin aşağı yönlü kırmasıyla satış baskısı artabilir. Endekste anlamlı yükseliş denemelerinin görülebilmesi için 85.500 seviyesi üzerinde  tutunması gerekmektedir .Bu durumda  87.000  seviyesi direnç olarak izlenebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)