E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
01 Mart 2023 - 07:57 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden kişi sayısı 45.089’a yükseldi.

Bloomberg’de yer alan habere göre TCMB,  Hazine karşı taraflı TL KKM vadesi geldiğinde dövize dönüp, ertesi gün TCMB karşı taraflı dövize dayalı KKM’ye dönüştüren bankaları sözlü olarak uyardı.

EYT’ye ilişkin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi iktidar ve muhalefetin 395 oyuyla kabul edilerek yasalaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, İstanbul'da şehrin içindeki 1,5 milyon riskli konutu hem Anadolu hem Avrupa yakasında belirledikleri 2 rezerv alana taşıyacaklarını bildirdi.

Elektrikte gün öncesi piyasası azami fiyat limitinde indirime gidildi. EPDK’nın kararına göre ilgili piyasalarda asgari fiyat limitleri 0 TL/MWh, azami fiyat limitleri ise 3 bin 50 TL/MWh olarak uygulanacak.

Moody's, Türkiye'nin 2023 yılı büyüme beklentisini %2'den %2,3'e, 2024 yılı büyüme beklentisini %3'den %4'e revize etti.

Üst düzey bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi: İran 12 günde nükleer bombaya malzeme üretebilir.

Pentagon Savunma Politikalarından Sorumlu Müsteşarı Kahl, Rusya'nın Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması'nı askıya almasına ilişkin, Moskova'nın sınırsız bir nükleer silah yarışına girecek durumda olmadığını ve bu adımının ABD yönetimi üzerinde etkisi olmayacağını söyledi.

Ne olacak?

Yurt içinde İmalat PMI verisi açıklanacak.
Euro Bölgesi’nde TÜFE verileri takip edilecek.
Moskova Borsası, 1 Mart'ta Türk lirası cinsinden vadeli işlemlere başlayacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %0,77 oranında yükseliş ve 39,9 puan artışla 5.237 seviyesinden tamamladı. Endeks %1,6 oynaklıkla 5.180 – 5.266 aralığında hareket etti. Endekse en çok katkı yapan sektörler inşaat, gıda - içecek olurken, endeksi en çok gayrimenkul yatırım ortaklıkları baskıladı.

Türkiye ekonomisi dördüncü çeyrekte %0,7 büyüme beklentilerinin üstünde %0,9, dördüncü çeyrekte yıllık bazda %2,8 büyüme beklentilerinin üstünde %3,5, 2022 yılının tamamında ise %5,6 büyüdü. Türkiye’de GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde, 2022 yılında bir önceki yıla göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak finans ve sigorta faaliyetleri toplam katma değeri %21,8, hizmet faaliyetleri %11,7, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri %9,9 arttı. Söz konusu dönemde inşaat sektörü ise %8,4 azaldı.

2023 yılı Şubat ayı İSO İmalat PMI verisi bugün açıklanacak. Ocak ayında 50,10'a yükselerek hem eşik değerin üstüne çıkmış, hem de ekonomik aktivitelerde toparlanma sinyali vermişti. Ancak deprem nedeniyle İmalat PMI'da tekrar eşik değerin altını görebileceğimizi düşünüyoruz. Hem enflasyon, hem büyüme hem de sanayi üretimi tarafında deprem etkilerinin yılın ilk yarısında ekonomik aktiviteleri etkileyeceğini düşünüyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 01/03/2023

 

Sermaye artırımlarına yüzde 75 kurumlar vergisi indirimi Resmi Gazete'de

 

Büyüme verisi ve borsada kârlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)