E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
28 Şubat 2023 - 08:32 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

ABD Temsilciler Meclisinde, Türkiye ve Suriye'deki depremlerden etkilenenlere destek veren ve Suriye'deki Esed rejiminin, BM yardımlarının depremlerden etkilenenlere ulaşmasını engelleme çabalarını kınayan karar tasarısı kabul edildi.

Akıllı telefonlar ithalatında uygulanan gözetim miktarı artırıldı. Alıcısı bulunan verici portatif telsiz telefon cihazları olarak 200 ABD doları/adet olarak uygulanan birim gümrük kıymeti, Akıllı Telefonlar için 350 ABD doları/adet olacak şekilde değiştirildi.

TMSF, Türk Ticaret Bankası'ndaki hissesini satışa çıkardı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Hazine Bakanı Yellen'ı Kiev'de kabul etti. Zelenskiy, "ABD, bu savaşın ilk günlerinden itibaren bize sadece silah olarak değil mali cephede de güçlü bir şekilde destek verdi. Bunu gerçekten takdir ediyoruz." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Biden, İngiltere ile AB arasındaki yeni Kuzey İrlanda Protokolü'ne destek vererek, taraflar arasında imzalanan Windsor Çerçeve Anlaşmasının önemli bir adım olduğunu belirtti.

ECB Üyesi Vujcic: Fiyat baskıları devam ederken ECB parasal sıkılaştırmayı sürdürmeli.

Japonya'nda Sanayi Üretim Endeksi Ocak ayında %4,6 düştü. Düşen deniz aşırı talebin otomotiv ve çip ekipmanı sektörleri üzerinde yarattığı baskının da etkisiyle son 8 ayın en hızlı düşüşünü gösterdi. 

Brezilya Merkez Bankası Başkanı Neto, Brezilya Merkez Bankası dijital para biriminin en fazla 2024'ün sonunda çalışmasının beklendiğini söyledi.

Ne olacak?

Yurt içinde 2022 yılı büyüme verisi açıklanacak.
ABD’de Chicago PMI verisi açıklanacak.
Moskova Borsası, 1 Mart'ta Türk lirası cinsinden vadeli işlemlere başlayacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz güne yatay başlayıp gün içinde satıcılı seyre dönen endeks, medyalarda yer alan ''TVF'nin deprem sonrasında kayıp yaşayan Borsa İstanbul'u desteklemek için kamu bankalarının yönettiği borsa yatırım fonları üzerinden en az 1 milyar dolarlık kaynak aktaracağı'' haberi ile yurt içinde risk iştahı arttı. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %2,74 oranında yükselişle 5.197 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi %7,21 oranında değer kazanırken, bankacılık sektörünü ulaştırma takip etti. Endekse en çok katkıyı puansal bazda sırasıyla THYAO, AKBNK, ISCTR yaptı.

Bugün yurt içinde 2022 büyüme verisi açıklanacak. Üçüncü çeyrek %0,1 daralan Türkiye ekonomisinin dördüncü çeyrekte %1 büyümesi beklenirken, 2022 büyümesinin %3,2 olması bekleniyor. 2022 yılında Rusya - Ukrayna savaşı neticesinde çoğu ülke faiz artırıp enflasyonu kontrol altına almak isterken, Türkiye olarak büyüme stratejisi çerçevesinde faiz indirimlerine devam edildi. Yurt içinde resesyon konuşulmamasına karşın, faiz artıran ülkelerde resesyon hep risk olarak ayakta kaldı. Asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri ile birlikte 2023 yılının ilk yarısında sanayi tarafındaki daralma beklentisi ile TCMB finansal koşulları desteklemek amacıyla politika faizini 50 baz puan daha faiz indirdi. Merkez böylelikle genişleyici politikasını da sürdürdü. Depremin etkilerini ilk çeyrekte hissedeceğimizi, 2023  yılının ikinci yarısından itibaren tarafında toparlanma emareleri olmasını bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 5.442 - 5.800 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.767 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 44.103 azalarak 65.530 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.651 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.970’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.150 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.720 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.970 ve 6.000 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.720 ve 5.650 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada sicil bazında takibe geçildi!

 

Asya borsalarında pozitif hava

 

Japonya'da sanayi üretimi yüzde 4,6 düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ TEL28 Şubat 2023 12:15

    Arkadaşlar EYT den emekli olacağım aracı kurumlara danıştım endeksin  10000 rahat olur paranı 10 katlarsın diyorlar acaba girsem mi.şişe cam sasa, hektaş, kozal al diyorlar bana acaba olur mu ne dersiniz.

  • Teyzeoğlu01 Mart 2023 22:24

    Paranın tamamını yatırma paranı 3 böl borsa dolar bankaya yatırki zarar etmeyesin

  • Ömer28 Şubat 2023 09:02

    Alıcılı açılacakta hemen vuracaklar eksiye geçene kadar sabredin.