E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
12 Ocak 2023 - 08:32 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

SPK Pay Senedi Repo Pazarı'nda taraf olunan ters repo sözleşmelerinin portföylere dahil edilmemesi ve ilgili fonların taraf olacağı pozisyonların kapatılması için son sürenin 28 Nisan 2023 tarihine uzatıldığını duyurdu.

Bulgaristan hükümeti, Bulgargaz ile Botaş arasındaki sözleşmeyi onayladı.

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında ihaleye fesat karıştırma suçundan dava açıldı.

Fed Boston Başkanı Collins 1 Şubat'taki Fed toplantısında 25 baz puanlık artışı desteklediğini belirtti.

ABD Hazine yetkilisi, Rusya'nın petrol gelirlerinin, Batılı ülkelerin ham petrol sevkiyatlarına uyguladığı tavan fiyat nedeniyle düştüğünü ve Rusya'nın petrol ürünlerine daha fazla tavan getirilmesinden önce, Avrupa'nın herhangi bir fiyat baskısını yönetmek için iyi bir konumda olduğunu söyledi.

Çin'de Aralık ayında artan gıda fiyatlarının etkisiyle tüketici enflasyonu hızlanırken, üretici fiyatları ise düştü.

Rusya'da enflasyon 2023'ün ilk dokuz gününde %0,24 oldu.

Twitter, gelirini artırmak için kullanıcı adlarını satmayı düşünüyor.

Ne olacak?

• Yurt içinde Perakende Satışlar açıklanacak.
• ABD’de enflasyon verileri açıklanacak.
• VİOP'ta, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi Vadeli İşlem Sözleşmeleri 13 Ocak'ta işleme açılacak.
• Davos Zirvesi, 2023’te 16 - 20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksinde teknik düzeltme ve endişelerle birlikte baskı devam etti. Geçtiğimiz güne alıcılı başlayıp 5.091 seviyesini test eden endeks, gün içinde 4.800 desteğinden döndü. Ardından gün sonunda endekste devre kesici çalışarak BİST100 günü 4.729 seviyesinden tamamladı.

Gün içinde yüksek volatilite devam ederken, kaldıraç fazlalığı, hızlı yükselişin endişesi ve halka arzda son talep gününü Cuma’ya denk gelmesi nedeniyle T2 bakiyesinin düzeltilmesine yönelik satışların endekste baskı oluşturduğunu düşünüyoruz.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan Ödemeler Dengesi verilerine göre, Kasım ayında Cari İşlemler Dengesi 3,66 milyar dolar açık verdi. Bunun sonucunda, Ocak - Kasım döneminde cari işlemler açığı 41,8 milyar dolar oldu.

Bugün ABD tarafında enflasyon verisi açıklanacak. Enflasyon tarafında baz etkisi nedeniyle geri çekilmenin devam etmesini beklemekteyiz. Piyasa beklentisi ABD'de enflasyonun %7,1'den %6,5'a geri çekilmesi yönünde. Beklentilerin altında gelebilecek enflasyonla birlikte Fed'in 1 Şubat'taki faiz artırımında vereceği mesajlarda güvercinleşme görebiliriz. Fed'in artırılan faizlerle birlikte ABD’nin 2023'te resesyona girebileceği ihtimali de piyasalarda fiyatlanıyor. Her ne kadar üçüncü çeyrekte ABD ekonomisi büyüse de faiz artırımlarının devam etmesi ile birlikte ilk yarıda resesyon beklentileri ağır basıyor. İkinci yarıda ise Fed'in daha da güvercinleşmesini enflasyondan ziyade, faiz artıracak yer kalamama ihtimalinin ön planda olabileceğini düşünüyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 5.341 - 5.780 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.411 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 17.101 artarak 317.875 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.758 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 5.490'ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.650 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.310 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.490 ve 5.540 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.340 ve 5.310 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsa devre keserken o hisseler tavanda

 

Üç yılda 42,5 milyar liralık halka arz

 

SPK’dan borsayı rahatlatacak karar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bs12 Ocak 2023 20:13

    alicili basliyor tamam gun icinde insanin aklini basindan aliyor bu nasil bir firildaklik boyle barsaya yatirimci nasil guvenip gelsin bir istikrar gelsin

  • Uğur12 Ocak 2023 09:00

    Dün sattık battık kurtulduk. Borsanızı alın başınıza çalın.