E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
08 Kasım 2022 - 08:28 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye ve ABD Üst Düzey Savunma Grubu Toplantısı, ABD Savunma Bakanlığı heyetinin katılımı ile Ankara’da yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı, ‘’Olumlu ve yapıcı geçen toplantıda, bölgesel ve küresel savunma ve güvenlik konularının yanı sıra, ikili savunma, askeri eğitim ve savunma sanayi işbirliği ele alındı. Gelecek toplantının sonraki yıl ABD’de düzenlenmesi öngörüldü’’ açıklamasında bulundu.

AB ile Kazakistan arasında ham madde ve arıtılmış maddelerin temini konusunda stratejik ortaklık anlaşması imzalandı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Washington ile Moskova arasındaki iletişim kanallarının Ukrayna’daki savaşa karşın açık olmaya devam ettiğini doğruladı.

Almanya'nın ekonomik danışmanlar konseyi vergi artırımı istedi.

İngiltere ile ABD arasında doğal gaz anlaşması COP27 zirvesi sonrası açıklanması bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İngiltere Başbakanı Sunak, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin enerji kaynakları üzerindeki etkisiyle başa çıkmak için nükleer enerji alanında iddialı işbirliği sözü verdi.

Stellantis, Twitter’ın yeni sahibi Musk liderliğinde platformun nasıl görüneceğini görmeyi beklediği için Twitter'daki tüm ücretli reklam yayınlarını duraklattığını açıkladı.

Elon Musk, kararsız seçmeni yarınki ara seçimlerde Cumhuriyetçi adaylara oy vermeye çağırdı.

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'da yazın etkisini gösteren sıcak hava dalgalarının en az 15 bin can kaybına yol açtığını açıkladı.

ABD eski başkanı Trump, 2024 seçimlerine ilişkin 15 Kasım'da "büyük bir duyuru" yapacağını açıkladı.

Ne olacak?

• Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmuyor.
• Hazine tahvil ihalesi gerçekleşecek.
• ABD’de ara seçimler bugün yapılacak.
• ABD enflasyon verisi Perşembe günü açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe alıcılı başladı. Ardından günü de yeni kapanış rekoru ve gün içi en yüksek seviye rekorunu da tazeledi. Metal ana sanayi, madencilik ve bankacılık sektörü payları ön plana çıkarken, spor sektörü payları endeksi baskıladı. Geçtiğimiz hafta gelen enflasyonun yükselmeye devam etmesi ile alternatif getiri arayışı içerisinde Borsa’ya olan ilgi artarak devam ediyor. Risksiz getirilerin enflasyon karşısında yetersiz kalması, fiyatlar genel düzeyindeki artışların şirket karlılıklarını olumlu etkileyebileceği algısı ve üçüncü çeyrek finansallarının ikinci çeyreğin devamı niteliğinde güçlü performans göstermesi, endeksteki yukarı yönlü katalizörler olarak ön plana çıkıyor.
Geçtiğimiz gün de yurt dışı piyasalarda risk iştahının arttığına şahit olduk. ABD enflasyon verisi öncesinde dolar endeksinin gevşemesi ve Korku endeksindeki geri çekilme piyasaları destekledi. Avrupa tarafında ise geçtiğimiz gün Almanya sanayi üretimi takip edildi. Enerji yoğun sanayi dallarındaki üretim azalışı ve devam eden teslimat darboğazlarına rağmen Eylül'de üretimi yıllık %2,6 artırdı. Böylelikle Almanya’da 7 ayın en hızlı sanayi üretimi artışı izlendi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 4.810 - 4.978 fiyat aralığında işlem görerek günü 4.789 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 17.600 artarak 282.993 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 4.681 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 4.980’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.100 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 4.840 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 4.995 ve 5.030 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 4.870 ve 4.840 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altın fiyatlarında geri çekilme

 

Asya borsaları ara seçimler öncesi yükselişte

 

Petrol fiyatları resesyon endişeleriyle geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kar08 Kasım 2022 09:01

    kar satışları yakın  bugün yarın düzeltme başlayacak devre kesler mümkün,çok şişti endeks.tahtalar ( yatırım tavsiyesi değildir)