E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
08 Eylül 2022 - 08:16 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Dışişleri Bakanlığı: Arap Ligi'nin toplantısındaki Türkiye'ye yönelik karar ve açıklamalara ilişkin, "Bu karar ve açıklamaları tümüyle reddediyoruz’’. Arap Ligi Dışişleri Bakanları, Kahire’de düzenlenen toplantının ardından ortak bildiri yayınlamıştı. Bildiride, Arap Bakanlar Komitesi’nin Türkiye'nin Arap ülkelerinin içişlerine müdahalesini takip etmekle (görevlendirildiği) bilgisi yer almıştı.

Fed Başkan Yardımcısı Brainard, Fed’in enflasyon kontrol altına alınana kadar mücadeleye devam edeceğini ve sıkı para politikasını sürdüreceğini söyledi.

AB Başkanı Michel: Katar enerji alanında kilit role sahip ve onunla ilişkilerimizi güçlendirme arzusundayız.

Beyaz Saray Sözcüsü Jean - Pierre, Rusya yönetiminin, Ukrayna'nın doğusu ve Rusya'nın batısında, binlerce Ukraynalıyı tutukladığı, sorguladığı ve istismar ettiği toplama kampları kurduğuna dair istihbaratları olduğunu açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Harkiv bölgesinde bazı yerlerin Rus güçlerinden geri alındığını söyledi.

Fed’in Bej Kitap raporunda, gelecekteki ekonomik büyüme için görünümün genel olarak zayıf kaldığı belirtildi.

Japonya’da öncü büyüme verileri beklentilerin üstünde çeyreksel bazda %0,9, yıllıklandırılmış bazda %3,5 olarak açıklandı.

iPhone 14 Pro 999 dolardan, iPhone 14 Pro Max modelleri ise 1.099 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Kanada Merkez Bankası gecelik faiz oranının 75 baz puan artışla %3,25’e yükseltti.

Ne olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde faiz kararı, ABD’de İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
• Fed Başkanı Powell'ın bugün konuşma yapması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.


BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksinde yüksek hacim ve yüksek volatilite devam ederken, 2021 yılının Eylül ayında yapılan hacim 2022 Eylül’ün ilk haftasında geçildi. Bankacılık sektöründe kar realizasyonları gerçekleşirken, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve ulaştırma sektörü payları günü alıcılı tamamladı.
Bugün yurt içi piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmazken, ECB tarafından faiz kararı açıklanacak. ECB’den enflasyon kaynaklı gelişmelerden ötürü 75 baz puanlık faiz artırımına kesin gözüyle bakılıyor. Öyle ki Avrupa’da enerji krizinin de fazlasıyla yoğun konuşulduğu ve doğalgaz fiyatlarının sert arttığı bu dönemde Euro değer kaybetmeye devam ediyor. Olası bir 75 baz puanlık faiz artırımda Euro/Dolar paritesinin tekrar 1 üzerine çıkmasını beklemekteyiz.
Enflasyondaki yükseliş hanehalklarının harcanabilir gelirlerini azaltsa da harcamalarda artış yılın ilk yarısında toparlandı ve Euro Bölgesi ekonomik büyüme oranını yükseltti. Euro Bölgesi için ikinci çeyrek büyüme oranı %0,6'dan %0,8'e yükseltildi. İkinci çeyrek için yıllık büyüme oranı da %3,9'dan %4,1'e revize edildi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.815 - 3.948 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.919 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.137 artarak 343.284 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.720 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.980’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.200 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.800 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.940 ve 3.980 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.840 ve 3.800 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 08/09/2022

 

En fazla para girişi olan hisseler 07/09/2022

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 07/09/2022

 

Fade Gıda hisselerine açığa satış ve kredili işlem yasağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali08 Eylül 2022 08:53

    Hergün alıcılı çok tehlikeli. Düzeltmenin şiddeti artıyor. Sert düzeltmeyle hisseler taban yapsa 30 bin puan çökmesi demek viopta herkesin batması demek.