E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
03 Ağustos 2022 - 07:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Chicago Fed Başkanı Evans, Fed’in enflasyonun düşmemesi halinde Eylül toplantısında politika faizini 50 baz puan artırabileceğini, hatta 75 baz puanlık bir artışın da söz konusu olduğunu söyledi.

G7 ülkeleri ve Avrupa Birliği Yüksek Temsilciliği, Rusya’nın yüksek enerji fiyatlarından büyük gelir elde etmesinin önüne geçmek için tüm seçenekleri değerlendirdiklerini bildirdi.

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve yüklenici Titan 2 - IC İçtaş konsorsiyumu arasındaki ihtilafın çözümü için gerekli girişimlerde bulunulduğunu duyurdu.

ABD yönetimi, Kremlin'e yakın isimler ile Rus çelik üreticisi Magnitogorsk Iron and Steel Works şirketini yaptırım listesine ekledi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Kosova, uluslararası hukuka göre Sırbistan'ın bir parçasıdır.

ABD'de iki eyalette daha maymun çiçeği nedeniyle acil durum ilan edildi.

Çin, Tayvan’dan turunçgiller ve bazı balık türlerinin ithalatını durdurdu.

Odessa'dan gelen kuru yük gemisi Razoni İstanbul Boğazı Karadeniz girişine ulaştı.

İngiltere'de hükümetten Covid kredisi alan 16.000’den fazla şirket, borcunu ödemeden iflas bildirdi.

Ne olacak?

• Yurt içinde enflasyon verisi bugün açıklanacak.
• OPEC+ Toplantısı bugün gerçekleşecek.
• Yurt dışı piyasalarda PMI verileri açıklanacak.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile 5 Ağustos’ta Soçi’de görüşecek.
• B orsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe hafif alıcılı başlangıç yaptı. Gün içinde global piyasalardan pozitif ayrışan endekse gün sonu gelen satışlar ile birlikte BİST100 endeksi günü yatay tamamladı. Piyasalarda ABD Temsilciler Başkanı Pelosi endişesi sürdü diyebiliriz. Çin ile Tayvan arasındaki gerginliğe ABD’nin de müdahil olması piyasalarda baskı hissettiriyor. Asya ziyaretlerini sürdüren Pelosi’nin bugün Tayvan Devlet Başkanı ile görüşmesi bekleniyor.
Yurt içi piyasalar bugün açıklanacak Temmuz ayı enflasyon verisine odaklanmış durumda. Pazartesi günü açıklanan İstanbul enflasyonun %99,1 ile son 24 yılın zirvesine çıkması ve geçen hafta TCMB’nin III. Enflasyon Raporunun %60,4 olarak yukarı yönlü revize edilmesi sonrasında bugün açıklanacak enflasyon verisinin önemini daha da arttıracağını düşünüyoruz. Bugün açıklanacak enflasyon verisinin aylık bazda %3’e yakın gelmesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 2.853- 2.927 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.898 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.347 azalarak 416.674 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.868 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.980’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.870 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.975 ve 3.000 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.900 ve 2.870 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 03/08/2022

 

ÖSYM Başkanı görevden alındı

 

Çin ordusu, gerçek mühimmatla tatbikat başlattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)