E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
29 Ocak 2024 - 07:56 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin dikkatini dağıtacak hiçbir polemiğe girmiyor, emperyalist hesapların ürünü tüm oyunlardan, tüm senaryolardan uzak duruyoruz.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye F-16 satışına onay vererek Kongre’ye resmi bildirimde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Togg, geçtiğimiz yıl kendi segmentinde en fazla tercih edilen otomobil oldu

ABD Başkanı Biden: Ürdün'de Suriye sınırı yakınlarında insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 3 ABD askeri öldü, 25 asker yaralandı.

ABD Savunma Bakanı Austin: (Ürdün-Suriye sınırı) ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz.

Mohamed El – Erian, ABD'li politikacıların yumuşak inişte zafer ilan etmesi için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Arjantin Başbakanı Milei: Serbest piyasa revizyonunda B planı yok.

MKK'nın açıkladığı yatırımcı ve hesap sayılarına göre, pay senedi yatırımcı sayısı 26 Ocak ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre 100.502 kişi azaldı.

Motorin grubunda 1,38 TL fiyat artışı bekleniyor.

Novartis, Türkiye'den çekildiğine yönelik bilgi ve yorumları yalanladı.

Ne olacak?

•Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın bugün gerçekleşmesi bekleniyor.
•Euro Bölgesi’nde yarın öncü GSYH verileri açıklanacak.
•Fed faiz kararı Çarşamba günü açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi haftanın son işlem gününde Sanayi payları öncülüğünde alış ağırlıklı bir seyir izledi. BİST 100 endeksine dahil paylar arasında THYAO, KCHOL, TUPRS, SAHOL ve TCELL payları haftanın son gününde endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken, QUAGR, SDTTR, KCAER ise endeksi en çok aşağı taşıyan paylar oldu. Yurt içinde gözler geçtiğimiz hafta merkez bankalarındaydı. TCMB yılın ilk faiz kararını açıkladı. Banka, faizi 250 baz puan artırarak %45'e çıkardı. Kurul, enflasyon beklentilerinde ve fiyatlamada sınırlı iyileşme gözlendiğini değerlendirerek, dış finansman koşullarının güçlenmesi, rezervlerdeki artış, cari dengedeki iyileşme ve TL varlıklara olan talebin devam ettiğini belirtti. Açıklamada, enflasyonun ana eğilimindeki düşüşün devam ettiği vurgulanarak, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkileri göz önünde bulundurularak, politika faizindeki mevcut seviyenin enflasyonun hedef aralığına yaklaşana kadar korunacağı ifade edildi.

Asya borsalarının gözü bölgeden gelen ekonomik verilerde

 

Günün önemli şirket haberleri 29/01/2024

 

Emtia fiyatlarında 2024 senaryosu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )29 Ocak 2024 09:03

    Şimdi ABD askerlerimizi vurdunuz öcümü alıcam diye 3 - 5roket gönderirse ? ortadoğuda askeri ahreket olmasın diye gelen abd istemeiedği israilin gazze saldırısının gneişlemesini yaşatır... burada ya ganişleme olmasın diyecek abd ama sağlamda bir cevap vermez isek tekrarı gelır diyede düşünecek... o bakımdan sorumlular bir x devlet ise abd ne yapacak ? yaparsa anlık yapacak mı ? abd medyası uyandığında oralarda nasıl tepkıler ve baskılar olacak ?  beni tedirgin eden şok saldırı haberi gelebilecek bir durum bu bence. saatide gunude belırsız... tedirgin edıyo rişte beni... o bakımdan her devlet borsası biraz tedirginleşecek bugun