E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
09 Ocak 2024 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor


Türkiye, 2023 yılında gerçekleştirdiği 65 bin 562 tam elektrikli otomobil satışıyla AB'de 6. sırada yer aldı

İstanbul'da toplu taşıma araçlarına yüzde 18 zam yapıldı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile ABD Dışişleri Bakanı Gazze'yi görüştü

Blinken, İsrail-Arap normalleşmesi için Gazze'de çatışmaların sona ermesi gerektiğini söyledi

ABD, denetimler tamamlanana kadar Boeing 737 MAX 9 tipi uçakların uçmayacağını bildirdi

Fed/Bostic: Para politikasının sıkı kalma eğilimi sürüyor

ABD'li Johnson&Johnson, hedefe yönelik kanser tedavileri portföyünü bünyesine katmak için ilaç geliştiricisi Ambrx Biopharma'yı 2 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmuyor.
ABD'de Kasım Ayı Ticaret Dengesi açıklanacak.
Almanya’da sanayi üretimi verileri açıklanacak.
TCMB Yatırımcı Günlerinin ilkini, 11 Ocak 2024 tarihinde New York'ta gerçekleştirecek.
Moody’s'in Türkiye değerlendirmesi 12 Ocak’ta yapması bekleniyor.
Togg T10X için siparişler 15 Ocak’ta başlayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BIST 100 endeksi hafta son iki günü alış ağırlıklı seyir izlerken pazartesi günü tepki alımları devam etti. BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında AKBNK, YKBNK, ISCTR ve BIMAS, SISE hisseleri dün endeksi en çok yukarı taşıyan hisselerin başında yer alırken, TUPRS, CCOLA, BRSAN, ASTOR, AEFES hisseleri ise endeksi en çok aşağı taşıyan hisseler oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , "Yatırımcı Günü"nün ilkini 11 Ocak Perşembe günü New York'ta gerçekleştirecek. TCMB, Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk priminin (CDS) 700'lü seviyelerden 300 baz puana gerilemesi ve bir süre önce 145 milyar doları aşarak rekor seviyeye yükselen rezervler başta olmak üzere birçok finansal göstergeye yansıyan yoğun yatırımcı talebine yanıt olarak, Başkan Dr. Hafize Gaye Erkan liderliğinde "Yatırımcı Günü" düzenliyor. En son Bank of America, Türkiye'ye yönelik yatırımcı ilgisinin önemli ölçüde arttığını ve yatırımcıların, birkaç yıllık kopukluğun ardından Türk bankaları hakkındaki görüşlerini tazelemeye hevesli olduklarını bildirdi. yayımlanan raporda, "Son dönemdeki etkileşimlerin yoğunluğu bize 2013 öncesini hatırlatıyor, yoğun pozisyon alma, tek haneli oranlar ve yatırım yapılabilir not beklentisi yılları. Bu kez tetikleyiciler düşük pozisyonlama ve enflasyon, faizler ve bankaların reel getirileri için 'normalleşme' görünümü. Sadece uzun vadeli fonlar derin bir dalış yapıyor. Son dönemdeki etkileşimler, önceki yılların aksine sadece uzun vadeli yatırımcıların hakimiyetinde gerçekleşti. Çoğu, bir süredir Türkiye üzerine çalışma yapmadıklarını ancak şimdi yakından takip ettiklerini vurguluyor. Ortak görüş, Türkiye'nin 'normalleşme' temasına en iyi bankaların maruz kalacağı yönünde." dedi.

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde Dünya genelinde önemli merkez bankalarının, enflasyonla mücadele kapsamında yaklaşık son 2 yıldır sürdürdüğü şahin politikaların sonuna gelindiğine yönelik beklentilerin güçlü kalmaya devam etmesine karşın faiz indirimlerinin büyüklüğü ve zamanına ilişkin belirsizlikler sürüyor. Geçen hafta ABD'de açıklanan verilerin, iş gücü piyasasında sıkı duruşun sürmesine rağmen hizmet sektörünün yavaşladığına işaret etmesi, ABD Merkez Bankasının gelecek dönem para politikası adımlarına ilişkin fiyatlamaları zorlaştırıyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, FED'in ocak toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, mart toplantısında ise %65 ihtimalle ilk faiz indirimini gerçekleştireceği öngörülüyor. FED'in faiz indirimlerine piyasa beklentilerinden daha geç başlayabileceğine yönelik ihtimallerin güçlenmesi tahvil piyasalarında satış baskısına neden olurken, ABD 10 yıllık tahvil faizi %4 seviyesinde yatay bir seyir izliyor. Dolar endeksi haftaya önceki kapanışının hemen üzerinde 102,15 seviyesinden başlarken, altının ons fiyatı ise 2034 dolardan işlem görüyor.

Altın iyileşen beklentilerle toparlandı

 

Petrolde son 1 ayın en sert düşüşü

 

Asya borsalarında pozitif seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)