E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
27 Aralık 2023 - 08:35 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin teklif TBMM Dışişleri Komisyonunda kabul edildi.

Medyada yer alan habere göre İsveç'in NATO'ya katılım protokolü oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamada, AKP, MHP ve CHP vekillerince evet oyu verildi. İYİ Parti ve Saadet Partisi ret oyu verdi.

ABD yönetimi, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin teklifin Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İlişkiler Komisyondan geçmesini memnuniyetle karşıladığını ve ABD Başkanı Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına olan açık desteğinin sürdüğünü bildirdi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay: (İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin teklif)Teklifin şu anda Genel Kurula indirilme kararı verilmiştir. 'Aynı hızda Genel Kuruldan geçecektir' şeklinde yorumlamamak lazım.

Çalışan emeklilere 5.000 TL verilmesine ilişkin madde kabul edilirken, BDDK çalışanlarına ek tazminat öngören madde tekliften çıkarıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücrette 3. toplantı için henüz karar almadıklarını belirterek "Ekipler çalışıyor. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz’’ dedi.

ABD yönetimi, Çin'den ithal edilen 352 ürün kalemi ve Covid – 19 ile ilgili 77 ürün kategorisine yönelik gümrük vergisi muafiyetlerinin 31 Mayıs 2024'e kadar uzatıldığını duyurdu.

Pekin yönetimi, Biden'ın imzalamasıyla yürürlüğe giren 2024 Ulusal Savunma Yetki Yasası'nı Çin ile ilgili menfi içeriği nedeniyle protesto ettiğini bildirdi.

Apple'ın en yeni akıllı saat modelleri Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9'un ABD'de satışı yasaklandı.

EPDK tarafından verilen idari para cezaları %58,5 oranında artırıldı.

Tesla yenilenen Model Y'yi Şanghay'daki fabrikasında üretecek.

Ne olacak?

•Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda takvimde önemli bir makro akış bulunmuyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Bu haftaya risk iştahı düşük başlayan BİST100 endeksi, geçtiğimiz işlem gününü hafif alıcılı olarak 7.299 seviyesinden tamamladı. Endekste, kredi hacminin büyümesi ile bakiye düzeltilmesine yönelik satışların azalması, vade değişimlilerinin büyük kısmının neredeyse tamamlanıyor olması gibi sebeplerden baskının azaldığını düşünmekteyiz. VİOP akşam seansının normal seans kapanışının 20,5 puan üstünde tamamlamasıyla BİST100 endeksinin güne alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

TCMB, Aralık ayına ilişkin Reel Sektör Güven Endeksi’ni yayımladı. Reel Kesim Güven Endeksi Aralık'ta 100,2'den 99,1 seviyesine geriledi. Böylelikle güven endeksi 2023 yılının en düşük seviyesini görürken, bu yıl ilk kez 100’ün altında kaldı.

TCMB tarafından Kapasite Kullanım Oranı da açıklandı. İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı aralık ayında bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak %77,5 seviyesinde gerçekleşti. İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış Kapasite Kullanım Oranı, bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak %77,3 seviyesinde gerçekleşti.

Fiyat hareketi güçlü hisseler (27/12/2023)

 

Endeksten hızlı yükselenler (27/12/2023)

 

Demir fiyatları güçlü yükselişini sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali 27 Aralık 2023 10:06

    Bilgisayarın başında robot gibi işlem yaparak Sekerbank MartGMYO  gibi işlem yapmayı marifet sayanlar sayesinde borsa yatırımcıları altı milyon tam anlamıyla timsah denizine düştü.