E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
20 Kasım 2023 - 08:38 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

SPK Başkanı Gönül:Piyasanın çok üstünde getiri vadeden, hem sosyal medyayı kullanan hem de tek tek şahısların arandığı sistemleri engellemeye çalışıyoruz.

MKK verilerine göre pay senedi yatırımcı sayısı 17 Kasım ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre 74.698 kişi arttı ve 8.156.948'den 8.231.646'ya çıktı. Aynı hafta pay senedi değeri ise 10,96 trilyon TL'den 11,17 trilyon TL'ye yükseldi.

%10 özel tüketim vergisine tabi ve motor gücü 160 kilovatın altındaki elektrikli otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1,25 milyon TL’den 1,45 milyon TL’ye çıkarıldı.

Hamas, esir değişimi ve ateşkesin bugün olacağına ilişkin haberleri yalanladı.

Arjantin'de devlet başkanlığı seçimini Javier Milei kazandı.

Boston Fed Başkanı Collins: Enflasyonda yumuşak iniş konusunda iyimserliğimizi devam ettiriyoruz.

Almanya, Fransa ve İtalya, AB Yapay Zeka Yasası konusunda anlaşmaya vardı.

Çin Devlet Başkanı Xi, ülkesinin yüksek nitelikli kalkınmayla küresel büyümenin motoru olduğunu, devasa pazarı, tedarik olanakları ve nitelikli insan kaynağıyla küresel yatırımlar için avantajlı konumunu koruduğunu belirterek, "Yatırımların en iyi adresi olarak yeni Çin, yine Çin olacak’’ dedi.

Çin, Kasım ayı için bir yıllık ve beş yıllık kredi faiz oranlarını değiştirmedi.

Bayer'in Roundup nedeniyle ABD'de kaybettiği son davada 1,6 milyar dolar ödemesine karar verildi.

Rusya benzin ihracat yasağını kaldırdı. Rusya Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada, iç piyasada artan fiyatlar nedeniyle 21 Eylül'de benzin ihracatına yönelik yasaklar getirildiği anımsatıldı.

İsrail – Hamas gerginliği nedeniyle Orta Doğu'da arz kesintisi endişelerinin azalmasıyla dört haftadır düşen fiyatlar karşısında OPEC+'nın arz kesintilerini derinleştireceği beklentisi oluşurken, petrol fiyatları yükseliyor.

Ne olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek.

Yurt içinde Merkezi Hükümet Borç Stoku açıklanacak.

Almanya’da ÜFE verileri takip edilecek.

FOMC Toplantı Tutanakları yarın açıklanacak.

TCMB faiz kararı perşembe günü açıklanacak.

OPEC+ Toplantısı 26 Kasım’da gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %1,06 oranında yükselişle 7.853 seviyesinden tamamladı. Geçtiğimiz haftaya şirketlerden gelen haberlerin etkisi ile risk iştahı düşük başlayan BİST100 endeksi, ABD TÜFE verisi ile toparlandı. ABD’de TÜFE verisi sonrasında ÜFE verisi de beklentilerin altında gerçekleşti. ÜFE Ekim ayında bir önceki aya göre %0,5 azaldı. Aylık bazda ÜFE’de Nisan 2020'den bu yana en büyük düşüş kaydedildi. Yıllık bazda ise ÜFE Ekim’de %1,3 arttı. Eylül’de yıllık bazda ÜFE %2,2’ydi. Gelen enflasyon verileri sonrasında 13 Aralık’taki Fed faiz kararına ilişkin anketlerde faizin sabit kalma olasılığı %100’e yükseldi. Haftalık bazda en düşük 7.520, en yüksek ise 7.864 seviyeleri görülürken endeks, %4,5 volatilitede hareket etti. Geçen hafta en çok yükselen sektör ulaştırma, BİST100 endeksine pay bazlı en çok etki eden pay ise THYAO olurken, en çok düşen sektör aracı kurumlar oldu. VİOP akşam seansının normal seans kapanışının üstünde tamamlaması, global piyasalarda risk iştahının yükselmesi ve TR 5 yıllık CDS'teki geri çekilme ile BİST100 endeksinin güne alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerinden oluşan 70 katılımcıyla gerçekleştirdiği Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’nde son durumda %30 seviyesinde bulunan bir haftalık repo faizi için ay sonu beklenti %33,68 olurken, 3 ay sonrası için beklenti %37,27 olarak gerçekleşti. Piyasa Katılımcıları Anketi’nde Ekim sonuçlarına göre katılımcıların yıl sonuna ilişkin enflasyon beklentisi ise %68,01'den %67,23’e geriledi.

Fiyat hareketi güçlü hisseler (20/11/2023)

 

Faizler ne zaman düşecek?

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bors20 Kasım 2023 09:32

    İsrail filistin çatışması diner ve diğer ülkeletin taraf olarak aktif operasyonlara girme endişesi son bulursa, borsa da ralli başlar. Endişelerler dökülen malları iyi topladılar..