E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
14 Kasım 2023 - 08:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Fitch, Türk bankalarının kısa vadeli borçlarının hala yüksek olduğunu ancak yeniden finansman baskılarının azaldığını belirtti.

Amme alacaklarında uygulanan tecil faizi ve gecikme zammı oranları yükseltildi. Amme alacaklarında uygulanan tecil faizi %24’ten %36’ya çıkarıldı. %2,5 olarak uygulanan gecikme zammı ise %3,5’e çıkarıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk ve Yunan heyetleri arasında, Güven Arttırıcı Önlemler toplantısının yeni turunun gerçekleştirildiğini bildirdi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına, Davut Menteş atandı.

ABD Başkanı Biden, Gazze'deki hastanelerin korunması gerektiğini belirtti.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Moody's'in ABD'ye ilişkin negatif görünümüne katılmadığını söyledi. Yellen, Asya – Pasifik ülkelerinin maliye bakanlarına, uzun vadeli ekonomik görünümü daha da iyileştirme ve sürdürülebilir büyüme çağırısında bulundu.

Arjantin'de yıllık enflasyon %143'e ulaştı.

Ne olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 yıl vadeli, TL cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

ABD Başkanı Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi’nin bu hafta görüşmesi bekleniyor.

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya’da ZEW Endeksi açıklanacak.

ABD’de bugün enflasyon verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününü %2,61 oranında düşüş, 203 puan azalışla 7.568 seviyesinden tamamlandı. Jeopolitik gerginliklere ek olarak KCHOL'ün batarya yatırımını iptal etmesi, yabancı bir kurumun Türkiye'deki bankalara ilişkin tavsiyesini düşürmesi ve pay kaydileştirme haberleri düşüşte etkili oldu. THY'nin uçak satın alma görüşmelerini açıklaması ile ulaştırma sektörü BİST100 endeksinden pozitif ayrıştı.

Fed Başkanı Powell, geçtiğimiz gün IMF tarafından düzenlenen Küresel Ekonomide Para Politikası Zorlukları paneline katıldı. Powell, enflasyonu %2 hedefine düşürecek kadar kısıtlayıcı bir para politikası duruşuna ulaşıldığından emin olmadıklarını, gerekmesi halinde para politikasını daha da sıkılaştırmakta tereddüt etmeyeceklerini söyledi. Farklı yerlerde konuşan Richmond Fed Başkanı Barkin ve Atlanta Fed Başkanı Bostic'de ABD ekonomisinin faiz artışlarının tam etkisini hissetmediğini belirterek ekonomide yavaşlama olabileceği mesajı verdi. Powell'ın ve Fed üyelerinin verdikleri şahin mesajlar ardından piyasalar bugün gelecek enflasyon verisine odaklandı. İsrail - Hamas arasındaki jeopolitik gerginliklerin etkisi, Rusya ve Suudi Arabistan'ın üretim arzı kısıntısının yıl sonuna kadar devam edeceğine dair durumu teyit etmeleri ile yükselen petrol fiyatlamalarıyla yeniden yüksek enflasyon temasının devam edebileceği beklentileri piyasaları endişelendirdi. Şahin açıklamalarla birlikte güçlenen dolar endeksinin etkisi, Çin tarafından gelen zayıf veriler ile petrol fiyatları 90 dolarlardan 80 dolarlara kadar gelerek savaş öncesindeki seviyelere indi. Bu durum enflasyonla mücadele aşamasında olumlu karşılanırken, endişelerin hafiflemesi uzun vadeli tahvil talebini artıran etki olarak görülüyor. Enflasyon tarafı hala belirsiz olarak kalmaya devam ederken, Fed'in faiz karmaşıklığı da sürüyor. Beklentiler ABD enflasyonun Ekim ayı için %3,7'den yıllık bazda %3,2'ye gerilemesi yönünde.

Demir arttı, bakır fiyatları düştü

 

Petrolde yükseliş sinyali

 

Döviz cinsi ticari kredide yukarı yönlü ivme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • büyük düzeltici 14 Kasım 2023 09:12

    borsamı kaldı .6900 sonra 6475 sonrası zaten kapanış mı acaba böyle olabilirmi .afganistanda borsa varmı sahi .huahuhauhuhahau hele yeni mücize ekip 4 aydır dünya turunda para bulamıyo gekliyo vergi zammını yapıyo halk market pazarlarda yerlerde sürünüp sebze ayıklıyo dünyada tek ve ilk akapa mahapa hödüpa ortaklığı ülke halkın areva gördükleri yaşam biçimi .yanında 20 milon iltica eden yeni kardeşlerimiz yeni efendilerimiz .iyi uykular 

  • uyur gezer şamil14 Kasım 2023 09:09

    borsa ucacak kacacak koşşşssuunnnnnn .yok böle kazanç .ver mehtere vardı sahi kayboldu bi gecede işi bitti demek .ördek turgay vardı akşamda gaz icat etmişti evinde akşamları yapıyomuş tüm ailece tv den halkla kafa yapıyodu hauhhauhahau borsa ucaaakk gıoossşşşşunnnnn hauhauhauhauhuhua 2 milon kadın yatıırmcvı gelmiş kaaçççccınnnnn kaçan kurutluyo hahuhauhauhauhauha