E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
08 Kasım 2023 - 07:50 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

TCMB, 10 milyon TL ve üzeri toplam nakdi ve gayrinakdi kredi bakiyesi bulunan firmaların Özet Döviz Pozisyon Raporlaması uygulamasına son verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Kademeli bir şekilde, belli bir süreç içinde enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek istiyoruz. Bunun programını, planını yapmış durumdayız" dedi.

Rekabet Kurulu, Hatay ve Malatya illerinde çimento ve hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren bazı teşebbüsler hakkında 17 şirkete soruşturma açtı.

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren teklif TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Bayraktar, ateşkes olmadan Türkiye'nin İsrail ile hiçbir enerji projesini görüşmeyeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Gazzeliler, Türkiye'ye yerleştirilecek" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Korea Economic Daily'nin haberine göre Ford, LG Energy Solution ve Koç, Türkiye'deki ortak akü fabrikasının temel atma törenini ertelemeyi düşünüyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'yi tekrar işgal etmesini desteklemediklerini bildirdi.

G7 Dışişleri Bakanları, Ukrayna'ya yönelik güçlü desteğin ve Rusya'ya karşı ciddi ekonomik yaptırımların sürdürülmesinde mutabık kaldı.

ABD Merkez Bankası guvernörlerinden Bowman, Fed’in kısa vadeli faiz oranlarını yeniden yükseltmesi gerekebileceği görüşünü yineledi.

Dallas Fed Başkanı Logan, finansal koşulların enflasyonu düşürmek için yeterince sıkı olup olmadığını değerlendirmek için zaman tanımak amacıyla Fed'in politika faizini geçen hafta sabit tutmasını desteklediğini söyledi.

Ne olacak?

Almanya’da TÜFE, Euro Bölgesi’nde Perakende Satış verileri açıklanacak.
Fed Başkanı Powell’ın bugün konuşma yapması bekleniyor.
İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey’in bugün konuşma yapması bekleniyor.
Almanya Merkez Bankası Başkanı Nigel’in bugün konuşma yapması bekleniyor.
AB Komisyonu, aday ülkeler için ilerleme raporunu bugün açıklayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü hafif satıcılı seyirde 7.845 seviyesinden tamamladı. Fed üyesinin şahin açıklamalarının global piyasalarda risk iştahını düşürdüğü günde BİST100 endeksi 7.818 - 7.919 aralığında dar bir bantta hareket etti. 2023/09 dönemi finansallarının etkisi ve VİOP akşam seansının normal seans kapanışının yaklaşık 40 puan üstünde günü tamamlaması ile BİST100'ün güne alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari’nin şahin tonda açıklamaları ABD piyasalarındaki risk iştahını düşürdü. Kashkari fiyat baskılarının azaldığına dair pozitif sinyaller gelmesine rağmen enflasyona karşı zafer ilan etmek için çok erken olduğunu söyledi. “‘Bu işi bitirdik, çözdük’ diyebilmemiz için daha fazla veriye ve ekonominin nasıl evrildiğini görmeye ihtiyacımız var” diye konuştu. Şahin tutum sonrasında dolar endeksi yukarı yönlü seyrederken, ons altında geri çekilmeler hızlandı.
İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar bir ayı geçkin bir süredir devam ediyor. İsrail Savunma Bakanı Gallant, İsrail ordusunun Gazze kentinin merkezine girdiğini öne sürdü. Galant, "Hamas lideri Sinwar sığınakta kapana kısıldı. İsrail ordusu Gazze kentinin merkezine girdi." açıklamasını yaptı. İsrail Başbakanı Netanyahu ise Hamas tarafından rehineler iade edilmeden Gazze'de ateşkes veya yakıt ikmali olmayacağını söyledi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 8.584 - 8.714 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.636 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 8.644 azalışla 273.226 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.501 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 8.850'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 8.950 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.350 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 8.750 - 8.850 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.450 ve 8.350 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Petrol, son 3 ayın en düşük seviyesinde gözlemlendi

 

Günün önemli şirket haberleri 08/11/2023

 

Asya borsaları karışık seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)