E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
02 Kasım 2023 - 08:39 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Fed, üst üste ikinci ay faizi sabit tuttu.

Fed Başkanı Powell, para politikasının yeterince kısıtlayıcı olduğundan henüz emin olmadıklarını belirtti.

ABD Hazinesi uzun vadeli tahvillerde çeyreklik ihraçların artış hızını yavaşlatma kararı aldı.

TCMB, TL mevduatın bankacılık sistemindeki payını artırma odaklı adımlara devam ederken, KKM’de zorunlu karşılık oranı yükseltildi ve döviz deposu için TL türüne ilave zorunlu karşılık oranı getirildi. 6 ay kadar vadeli KKM'de zorunlu karşılık oranı %25'ten %30'a yükseltildi. 1 yıla kadar vadeli ile 1 yıl ve daha uzun vadeli olanlar için zorunlu karşılık oranı ise %5'ten %10'a çıkarıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Yunanistan, Suudi Arabistan ve Ürdün dışişleri bakanlarıyla telefonda görüştü. Görüşmelerde, Gazze'deki son gelişmelerin ele alındığı, acil ateşkesin sağlanması, insani yardımın ulaştırılması ve kalıcı barışın teşkili yönünde atılabilecek adımların ele alındığı bildirildi.

Voa’da yer alan habere göre Halkbank’ın New York’ta yapılacak temyiz duruşması 2024 yılına ertelendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün bir gazetede yer alan "otoyol ve köprülerin satılacağı" yönündeki haberi yalanlayarak, "Gerçek olmayan bu ifade üzerinden yapılan algı operasyonu kabul edilemez." ifadesini kullandı.

İsviçre Merkez Bankası Başkanı Jordan, Credit Suisse'in çöküşü sırasında merkez
bankasının müdahalelerinin dünya çapında bir mali krizden" kaçınmak için çok önemli
olduğunu söyledi.

Rekabet Kurulu Başkanlığına Birol Küle atandı.

Ne olacak?

• TCMB Enflasyon Raporu Sunumu bugün gerçekleşecek.
• Yurt içinde TÜFE verisi yarın açıklanacak.
• İngiltere’de faiz kararı açıklanacak.
• ABD’de İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
• ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 5 Kasım'da Türkiye'yi ziyaret edecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününü 14 puan artışla 7.528 seviyesinden tamamladı. Gün içinde volatilite %4,1 olurken, BİST100 endeksi en düşük 7.297, en yüksek 7.598 seviyesini gördü. VİOP akşam seansının normal seans kapanışının yaklaşık 48 puan üstünde tamamlaması, yurt dışı piyasalardaki pozitiflik (ABD Hazinesi'nin uzun vadeli tahvillerde çeyreklik ihraçların artış hızını yavaşlatma kararı alması) ) ve yurt içi bilanço etkisi ile BİST100 endeksinin güne alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Bugün yılın son TCMB Enflasyon Raporu Toplantısı gerçekleşecek. Seçim sürecinden sonra yeni ekonomi yönetiminin gerçekleştirdiği III. Enflasyon Raporu Toplantısında yıl sonu enflasyon tahmini %22,3'ten orta nokta %58'e revize edilmişti. Hamas - İsrail gelişmeleri ile yükselen petrol fiyatlamalarının etkilerine ek olarak TCMB'nin yıl sonu enflasyonunda üst enflasyon beklentisini vurgu yapması ile enflasyon beklentisinde kısmi yukarı yönlü seyir görebiliriz. OVP'de enflasyon beklentisi yıl sonu %65 iken, TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'nin yıl sonu enflasyon beklentisi %68,01.
Fed faiz kararını açıkladı ve faizleri üst üste ikinci ay sabit tuttu. Fed açıklamasında daha sıkı finansal koşullar ve kredi koşullarının ekonomiyi etkilemeye devam edeceğini belirtti. Önceki metinden farklı olarak finansal koşulların eklendiği açıklamada “Hanehalkı ve işletmeler için sıkı finansal koşullar ve kredi koşullarının ekonomik aktivite, işe alımlar ve enflasyon üzerinde baskı oluşturması muhtemel” ifadesi kullanıldı.
İstanbul’da Ekim ayına ilişkin enflasyon verisi açıklandı. İTO verilerine göre Ekim ayında perakende fiyatlar bir önceki aya göre %3,69 artış gösterdi. Yıllık bazda bakıldığında perakende fiyatlar %72,73 artmış oldu. Ekim ayında perakende fiyatlarda bir önceki aya göre giyim harcamaları grubunda %15,33, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında %4,58, gıda harcamalarında %4,28 artış olurken, ulaştırma ve haberleşme harcamalarında %2,33 düşüş meydana geldi.

Günün önemli şirket haberleri 02/11/2023

 

Endeksten hızlı yükselenler (02/11/2023)

 

Halkbank davasında erteleme kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)