E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
01 Kasım 2023 - 08:41 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

BOTAŞ, Kasım itibariyle elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.

TCMB tebliğiyle reeskont işlemlerinde iskonto faiz oranı yıllık %36,75'e çıkarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, dezenflasyonist sürecin başladığını belirterek, toplumun refahını kalıcı bir şekilde yükseltmek için dezenflasyon programını kararlılıkla uygulayacaklarını söyledi.

Şimşek: Şunu net şekilde söyleyeyim, hiçbir yurt dışı ziyaretimde hiçbir kimseden para talebinde bulunmadık.

Şimşek: (Gri liste hakkında) Biz ne gerekiyorsa yapıyoruz. 27 Ekim tarihinde bir FATF toplantısı yapıldı. Ülkemizin gri listeden çıkması için bir hususun kaldığı söylendi. Onu da TBMM’nin gündemine sunacağız. Ülkemizin gri listeden çıkması için hiçbir engel kalmadı.

Şimşek: Enflasyon muhasebesinde finans kuruluşlarını belki kapsama almayacağız. 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Cibaliya Mülteci Kampı'nı bombaladığını kabul etti.

ABD, Filistinlilerin Gazze dışına zorla yerleştirilmesini desteklemeyeceğini bildirdi.

Suriye'nin Deyrizor ve Haseke illerinde ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol sahası ile Şeddadi'deki üslerine saldırılar devam ediyor.

Japonya Merkez Bankası, Japon devlet tahvili getirilerinin 10 yılın zirvesine çıkmasına müdahale etti.

Ne olacak?

Fed faiz kararı bugün açıklanacak.

ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam verisi bugün açıklanacak.

TCMB Enflasyon Raporu Sunumu yarın gerçekleşecek.

Yurt içinde TÜFE verisi cuma günü açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü jeopolitik gerginliklere ilişkin gelen haber akışlarının yoğunlaşması ve Ekim vade sonu etkisi ile 199 puan düşüşle 7.514 seviyesinden tamamladı. Ekim ayını BİST100 endeksi %9,8 düşüşle tamamlamış oldu. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem günü %3,7 volatilitede hareket etti. BİST100 endeksinde 5 g HO 7.604, 22 g HO 8.025 seviyesinden geçiyor. Piyasalar jeopolitik gerginliklerin yanı sıra bugün açıklanacak Fed faiz kararı ve karar sonrası açıklamalara odaklanacak.

Fed faiz kararı bugün açıklanacak. ABD’de Fed’in faiz kararları çok bilinmeyenli denkleme dönüştü. Öyle ki üyeler arasında da tutarsızlıklar söz konusu. Fed Başkanı Powell, şahin tonda açıklamalara devam ederken, Fed Başkan Yardımcısı geçtiğimiz günlerde güvercin tonda açıklamalarda bulundu. Jeopolitik gerginliklere bağlı yükselen petrol fiyatları ve tahvil faizlerindeki yükseliş hala enflasyonist risklerin ayakta olduğunu gösterirken, Fed’den bu ay faizde değişiklik ön görmüyoruz. FedWatch anketinde de sabit kalma ihtimali %98’e yükselmiş durumdayken %2’lik kesin faizde 25 baz puanlık indirim bekliyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ülkemizde daha dengeli, daha kapsayıcı ve sürdürülebilir yüksek büyüme ile kalıcı refah artışını hedefliyoruz." dedi. Küresel enflasyonun 2024 yılında %5,8'e gerilemesi beklediklerini de belirten Bakan Şimşek, "Bu nedenle sıkı parasal duruşun bir süre daha devam etme ihtimali bulunmaktadır." mesajını verdi.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (01/11/2023)

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 01/11/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gılları şifa saçan yobaz beçet 01 Kasım 2023 09:17

    hauhauhauh alıcı olcakmış .çıkın  çıkın  gelin .mallanmak isteyen kardeşlerim bol mal var.mallanın 5 sene falan taşıyın malları sonra beleşe satın iice zarar edin .auhuhauhau ne borsası ya borsamı kaldı milli piyango gibi oldu milli piyango nerde sahi siz hiç piyasada piyangocu görüyonuzmu .akapa hödüpa mahapa rejimi milli piyangoyu tüpçü üzerüinden bitirdiler hahauhauhauhau