E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
17 Ekim 2023 - 08:17 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Fidan: (İsrail – Filistin konusunda garantörlüğe) Buna Türkiye de dahil. İsrail için de başka ülkeler garantör olsunlar.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Çin yatırım kuralları konusunda koordineli bir yaklaşım gerekiyor.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Tel Aviv'de gerçekleştirilen savaş kabinesi toplantısına katıldı.

Philadelphia Fed Başkanı Harker, Fed daha fazla faiz artışını düşünmemeli dedi.

ECB Başkanı Lagarde, ECB'nin enflasyon riskleri için petrolü izlediğini söyledi.

Toyota Motor, parça tedarikçisi Chuo Spring’un fabrikasında yaşanan patlama sonrası, 6 fabrikasında üretimini geçici durdurdu.

Binance, Birleşik Krallık'taki kripto piyasası denetim kuralları doğrultusunda ülkeden yeni kullanıcı kabul edilmeyeceğini duyurdu.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de İşsizlik Oranı, Almanya’da ZEW Endeksleri, ABD’de Perakende Satışlar, Kapasite Kullanım Oranı ve Sanayi Üretim Endeksi verileri açıklanacak.
Hazine tahvil ihaleleri bugün gerçekleşecek.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin iki günlük bir ziyaret için Çin'e gitmeye hazırlanıyor.
ABD Başkanı Biden yarın İsrail’e gidecek.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek 19 Ekim'de Paris’te yatırımcı toplantısına katılacak.
Fed Başkanı Powell, 19 Ekim'de New York Ekonomi Kulübü'nde konuşma yapacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe alıcılı başlasa da gün sonuna doğru satışların derinleşmesi ile günü %2,20 düşüş, 178,7 puan azalış ile 7.934 seviyesinden tamamladı. %4'ün üstünde volatilitede hareket eden BİST100 endeksi 22 Eylül'den sonra ilk kez 8.000 seviyesinin altını gördü.

Endekste 5 g HO 8.216, 22 g HO 8.185 seviyesinden geçiyor. Ortadoğu'daki sıcak çatışma haberleri endeks tarafını baskılarken, buradan gelecek haber akışları yakından takip edilecek. Ayrıca risk iştahının düşmesi ile kredi pozisyonlarının azaltılmasının da düşüşte etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu hafta başlayacak bilanço dönemi endekse katalist etki yaratabilir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024 – 2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 12. Kalkınma Planı'na göre, 2028'de GSYH 2,8 trilyon liraya, kişi başına gelirin 17.554 dolara yükseltilmesi, enflasyonun %4,7, işsizliğin %7,5'e indirilmesi hedefleniyor. Plan dönemi boyunca 5 milyon ek istihdam hedefi de yer alıyor.

ABD, Çin’in kendisine askeri avantaj sağlayabilecek en son teknolojileri elde etmesini engellemek amacıyla gelişmiş yarı iletkenlere ve çip yapım ekipmanlarına erişimini kısıtlamak için geçen yıl uygulamaya koyduğu tedbirleri sıkılaştırmayı planlıyor. Yeni kısıtlamalar daha önce duyurulan düzenlemelerdeki boşlukları düzeltmeyi ve doldurmayı amaçlıyor. Kaynaklara göre Biden yönetimi, yapay zeka uygulamalarına yönelik grafik çipleri ve gelişmiş çip üretim ekipmanlarının Çinli firmalara satışına ilişkin kontrolleri güçlendirmeye çalışıyor.

Petrol fiyatları Biden'ın İsrail ziyareti kararı ile düşüşte

 

Asya borsalarının gözü bölgeden gelecek verilerde

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (16/10/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)