E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
11 Ekim 2023 - 07:50 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüşmesinde, sivil yerleşimlerin hedef alınmasının kaygı verici olduğunu, bu tür girişimlerin Türkiye tarafından olumlu karşılanmadığını söyledi.

Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü. Görüşmede Türkiye'nin arabuluculuk çabalarıyla sivillere yönelik insani yardımın bölgeye ulaştırılması için yapılabilecekler değerlendirildi.

Erdoğan: Avrupa'nın bütünleşmesi ancak Türkiye'nin birliğe tam üyeliğiyle tamamlanacaktır. Tam üyelik dışındaki hiçbir alternatifi kabul etmeyeceğiz.

AB: Gazze'de 150.000 kişi yerinden edildi. İnsani durum vahim. Desteğimizi artırmamız lazım. Azaltmamız değil, artırmamız lazım.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında 900 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Egemen bir Filistin devleti kurulmasını öngören BM kararlarının uygulanması gerekiyor.

ABD başkanı Bıden: İsrail'in yanındayız, kongre'den acil adım atmasını isteyeceğim, Hamas'ın esir aldıkları arasında Amerikan vatandaşları var.

Mınneapolıs Fed başkanı Kashkarı: Yumuşak inişe doğru gidiyoruz gibi görünüyor.

AB Komisyonu, X sosyal medya platformunda İsrail – Filistin çatışmalarına ilişkin şiddet bulunduran yasa dışı içerik ve dezenformasyon yayıldığını, bu tür içeriklerin uyarılara rağmen kaldırılmadığını, bunların kaldırılması için şirketin sahibi Elon Musk'a 24 saat süre verildiğini bildirdi.

Ne olacak?

•Yurt içinde Perakende Satış ve Cari İşlemler Dengesi verileri açıklanacak.
•ABD’de ÜFE verisi ön planda olacak.
•FOMC Toplantı Tutanakları bugün yayımlanacak.
•Meclis'te yarın İsrail – Filistin savaşına ilişkin genel görüşme yapılacak.
•Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek 11 – 14 Ekim'de IMF ve Dünya Bankası'nın toplantılarına katılacak.
•ABD’de TÜFE Perşembe günü açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Fed’den gelen güvercin mesajlar hisse senedi piyasalarını rahatlattı. Fed Başkan Yardımcısı Jefferson, artan tahvil getirilerini politika kararlarını verirken dikkate alacaklarını söyledi. Fed’in faizde durma sinyali vermesi sonrasında hisse senedi piyasalarında risk iştahı arttı.

IMF, küresel büyüme tahminini düşürürken, Türkiye’nin büyümesini yukarı yönlü revize etti. IMF, kalıcı enflasyon ve zayıf büyüme uyarısı yaparak 2024 yılı küresel büyüme tahminini %3'ten %2,9'a düşürdü. Raporda 2023 yılı Türkiye büyüme tahmini %4'e yükseltildi. Türkiye'nin 2024 yılı için büyüme beklentisi %3'e yükseltildi. Kurum, Temmuz ayındaki tahminlerinde, Türkiye ekonomisinin bu yıl %3 ve gelecek yıl %2,8 büyüyeceğini öngörmüştü. IMF Türkiye'nin 2023 ve 2024 yılı enflasyon tahminlerini de yukarı yönlü revize etti. 2023 tahmini %50,6'dan %51,2'ye, 2024 tahmini %35,2'den %62,5'e yükseltildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek bir TV programının canlı yayında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Özellikle son yıllarda küresel merkez bankalarının yürüttüğü para politikaları ve bölgesel siyasi ortamların gerilmesi nedeniyle rüzgarın Türkiye aleyhine estiğini vurgulayan Şimşek, ekonominin şoklara dayanıklı hale getirildiğini söyledi. Şimşek, BAE görüşmelerinin detaylarını da aktardı. Şimşek, ‘’BAE ile 50,7 milyar dolarlık çerçeve program açıklandı, burada ülkemizin önceliklerini programı şekillendirdik, 27 milyar doları yenilenebilir enerjiye gidecek, yeşil dönüşüm, dışa bağımlılığı ve cari açığı azaltmak için en önemli konu. 1 – 2 hafta içinde Abu Dabi, Doha Riyad ve Riyad'ı ziyaret etmeyi planlıyorum.’’ dedi.

Asya borsaları Güney Kore öncülüğünde yükseldi

 

Günün önemli şirket haberleri 11/10/2023

 

ABD borsaları yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)