E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
15 Ağustos 2023 - 08:12 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na başkanlık edecek.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Çin'in yavaşlayan büyümesi ABD'ye de sıçrayabilir ama genel olarak iyimserliğim devam ediyor.

ABD Adalet Bakanlığı, UBS bankasının konut ipoteğine dayalı menkul kıymet satışında dolandırıcılık davasında uzlaşmak için 1,4 milyar dolar ödemeyi kabul ettiğini bildirdi.

Çin Merkez Bankası ekonomiyi desteklemek için üç ay içinde ikinci kez faiz oranlarını düşürdü.  MLF kredilerinin faiz oranını %2,65'ten 2,50'ye düşürüldüğü açıklandı. Bu, 2020 yılından bu yana yapılan en büyük faiz indirimi oldu.

Japonya ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda %6 büyüme gösterdi ve beklentileri aştı.
Uçak motoru üreticisi Pratt & Whitney'in geçtiğimiz ay bir uçak motorunu geri çağırma kararı sonrası birçok havayolu, operasyonlarına etkisini en az indirmek amacıyla yedek parça ve motor arayışına girdi. 3 bin adet üretilen motorun 1200'ünün planlanandan önce denetime gireceği açıklanırken 57'den fazla havayolunun etkilendiği belirtildi.

ABD eski Başkanı Donald Trump ve 18 kişi, 2020 yılında Georgia seçimlerine müdahale etmekle suçlandı.

Arjantin, aşırı sağcı politikacı Javier Milei'nin ön seçimlerde birinci sırada çıktı. Arjantin para birimindeki değer kaybı sonrası Arjantin Merkez Bankası 21 puanlık faiz artışı gerçekleştirdi.
ABD, Ukrayna'ya 200 milyon dolar değerinde yeni güvenlik yardımı gönderecek.

Türkiye’de Bütçe Dengesi açıklanacakken, Almanya’da ZEW endeksleri, ABD’de Perakende Satış verileri açıklanacak. Rusya Merkez Bankası, rublede yaşanan değer kaybı nedeniyle bugün olağanüstü toplanacak. Jackson Hole Sempozyumu 24 – 26 Ağustos’ta gerçekleşecek.

 

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü hafif alıcılı tamamlayarak TL bazında yeniden rekor kırdı. Günü 7.737 seviyesinden tamamlayan BİST100 endeksi, geçtiğimiz gün %2,4 oranında volatilitede hareket etti. Momentum kısmi de olsa yavaşlarken, 2023 yılı ikinci çeyrek bilanço dönemi hisse bazlı olarak endekse katalist etki yaratmaya devam ediyor. Endeks Temmuz ayı başından beri merdiven olarak tabir ettiğimiz bir yükseliş yöntemine dahil olarak 6.000 seviyesinden başlayarak 7.700'ün üstünde yükselişini sürdürdü. Bu tarz yükselişler genelde Uptrend diye tanımladığımız yükselişlerde gözlemlenir. Endekste dolar bazında 300$ seviyesine kadar bu trendin devam etme olasılığını yüksek buluyoruz.

Rubledeki değer kaybı ardından Rusya Merkez Bankası, bugün olağanüstü toplanacak. Bankadan bugün açıklamada yarın politika yapıcıların olağanüstü toplanacağı ve bir basın toplantısı düzenleneceği duyuruldu.

Pegasus 2023 2. çeyrekte 1.9 milyar TL net kar açıkladı

 

BİST'ten haftanın ilk işlem gününde 5 hisseye tedbir

 

En fazla para girişi olan hisseler 14/08/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)