E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
25 Temmuz 2023 - 08:11 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut fiyatları ve kiralarla ilgili ilave ne tür adımlar atabileceğimize dair
değerlendirmelerimiz sürüyor.

Erdoğan: İsveç'in İttifak'a üyelik süreciyle ilgili atılacak karşılıklı adımlar, ortak açıklamayla belirlendi. Meclis'imizin açılmasıyla birlikte üzerimize düşeni yapacağız.

Erdoğan: Çalışan ve emekli mağduriyetini yılbaşına doğru çözeceğiz.

TCMB tarafından finansal kaynakların verimli kullanımının desteklenmesi amacıyla, taşıt kredilerinde %3 olan büyüme sınırının %2 olarak belirlenmesine karar verildi. Ayrıca, kredi kartı nakit kullanımlarına ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık azami faiz oranı %2,89'a yükseltildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Karadeniz Tahıl Anlaşması'nın yeniden tesis edilmesi konusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapılması öngörülen görüşmesinden olumlu sonuç elde edeceğinden umutlu olduğunu açıkladı.

ABD'de federal mahkemede, Google'ın bir yazılım geliştiricisinin patent haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 338,7 milyon dolar tazminat ödemesine hükmedildi.

Fed, UBS'e 268,5 milyon dolar cezası verdi.

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Çin'in önde gelen liderleri, kuşatma altındaki emlak sektörü için politikaları zamanında ayarlama ve optimize etme sözü verdi.

Ne olacak?

Meclis bugün olağanüstü toplanacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 tahvil ihalesi düzenlenecek.
Yurt içinde İmalat Güven Endeksi ve Kapasite Kullanım Oranı açıklanacak.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 25 Temmuz'da Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Türkiye'yi ziyaret edeceğini bildirdi.
Fed faiz kararı yarın açıklanacak.
TCMB’nin III. Enflasyon Raporu Toplantısı Perşembe günü Ankara’da yapılacak.
ABD’de büyüme verisi Perşembe günü açıklanacak.
Euro Bölgesi faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Perşembe günü Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü hafif yukarı yönlü seyirle 6.695 seviyesinden tamamlayarak TL bazında rekor tazeledi. Gün sonu realizasyonlarla 6.626 test edilse de BİST100 günü 7 puan pozitif tamamladı. Günün en çok kazandıran sektörleri %6,17 ile elektrik, %3,74 ile spor, %2,44 ile metal ana olurken, en çok geri çekilen sektör %2,9 ile menkul kıymet yatırım ortaklıkları oldu. Endekse puansal bazda bugün en çok katkı yapan paylar sırasıyla AKBNK, ASTOR, KONTR'dü. Medyada yer alan Birleşik Krallık, Türkiye'deki elektrikli demir yolu projesi için 680 milyon sterlin finansman sağlayacak haberleri ile
birlikte de demir çelik paylarında volatilite yüksekti. BİST100 endeksinde TL bazında 6.710 seviyesini pivot seviye, 6.790 - 6.890 - 6.975 seviyeleri direnç, 6.610 - 6.530- 6.430 seviyeleri destek olarak takip edeceğiz.

Bu hafta piyasalarda gündem yoğun olacak. Yurt dışında Fed ve ECB kararları takip edilecekken, yurt içinde bilanço döneminin başlamasıyla birlikte hem bilançolar hem de TCMB’nin III. Enflasyon Raporu piyasaların odağında olacak.

Günün önemli şirket haberleri 25/07/2023

 

Metal fiyatları teşvik vaadiyle yükseliyor

 

Asgari ücret desteğinin detayları belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ TEL25 Temmuz 2023 09:39

    Hepinize güzel sabahlar arkadaşlar bugünde % 3 yaparız diyorum sizler ne diyorsunuz .....7000 endeksi aysonu gelmeden kırarız gibi yılsonu hedefim 5- $ ne dersiniz olur mu ...