E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
12 Haziran 2023 - 08:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Goldman Sachs: Tamamen ortodoks politika Türkiye'de faiz oranlarını %40'a çıkarabilir.

BAE Ekonomi Bakanı Abdullah bin Tavk el-Merri, ülkesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kapsamlı stratejik ortaklığın yeni bir aşamasına tanık olduğunu belirtti.

İstanbul Havalimanı’nda Şampiyonlar Ligi Finali nedeniyle 9 Haziran’da 1.594 iniş kalkış ile hava trafik rekoru kırıldı. Antalya Havalimanı'nda yılın 6 ayındaki en yüksek uçuş rakamına ulaşıldı.

OSD: Mayıs sonu itibarıyla üretimde %20, ihracatta %9, pazarda ise %60’lık artış sağlandı.

NBE haberine göre İkinci el otoya %6 zam gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: (asgari ücret) Müzakereler başlayacak. Mutlaka yaşanan birtakım gelişmeler, ekonomik gelişmeler, enflasyon başta olmak üzere değerlendirilecek ve bir uzlaşmayla bir sonuç çıkacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki depremzede konutlarının yapımını hızlandırmak için çeşitli formüller üzerinde çalıştıklarını ve bunları Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacaklarını belirtti.

Çin Merkez Bankası Başkanı, ekonominin ikinci çeyrek büyümesinin 'nispeten yüksek' olacağını söyledi İsviçre Merkez Bankası başkanı enflasyon ile mücadeleyi hızlandırmaya hazır olduklarını söyledi.

Ne olacak?

Yurt içinde İşsizlik Oranı ve Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.

Hazine tarafından bugün tahvil ihalesi düzenlenecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran'da toplanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in, bu hafta bankalarla bir araya gelmesi bekleniyor.

Almanya'da bir sağlık çalışanının, Kovid-19 aşısının yan etkileri olduğu iddiasıyla BioNTech aleyhine açtığı davanın ilk duruşması yarın yapılacak.

Fed faiz kararı Çarşamba günü açıklanacak. ECB faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 18 Haziran'da Pekin'e gidecek

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz hafta %10 yükselerek tarihi zirve seviyesine daha da çok yaklaşırken haftayı 5.626'dan tamamladı. Geçtiğimiz haftanın en çok kazandıran sektörü ulaştırma olurken, endekse en çok puansal bazda katkı yapan pay da THYAO oldu. Zirve seviyesine %1,3 kalan endeks, seçim belirsizliğinin sona ermesiyle yılbaşı kapanışı itibariyle de %2 değer kazandı.
3 Haziran'da yeni Kabine'nin açıklanması ile Hazine ve Maliye Bakanlığına Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığına Cevdet Yılmaz getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın balkon konuşmasında 'uluslararası itibara sahip finans yönetimi' vurgusu ardından bu iki ismin Kabine'de olması piyasalarda heyecan uyandırırken, Şimşek ilk açıklamasında 'rasyonellik' vurgusu yaptı. Ortodoks politikaya geçilebileceğine dair oluşan algı ile endeks kazançlarını artırırken, TCBM Başkanlığına Hafize Gaye Erkan'ın getirilmesi ile ortodosk politikaya geçiş algısı daha da arttı. Endeks haber akışları önderliğinde yukarı yönlü hareketini geçen hafta da sürdürürken, bu hafta piyasalar Fed ve ECB'nin faiz kararına odaklanacak.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, önceki işlem günü 6.393 - 6.598 fiyat aralığında işlem görerek günü 6.512 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.089 azalarak 304.912 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 6.393 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 6.700'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.800 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 6.500 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 6.700 - 6.800 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 6.400 ve 6.350 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada yatırımcı sayısı arttı

 

Rusya'nın petrol ve gaz gelirlerinde büyük kayıp

 

Goldman, petrol fiyat tahminini revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)