E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
07 Haziran 2023 - 08:11 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Dünya Bankası Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu'nun Haziran sayısında Türkiye için büyüme tahminini bu yıl için %2,7'den %3,2'ye yükseltti. Banka ABD'nin büyümesinin ise 2024'te yavaşlamasını beklediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üreticilerimizin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9.250 lira, arpada ise 7.500 lira geçecektir.

Erdoğan: Kurban Bayramı’nda 26 – 27 Haziran tarihlerini idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, dava açtığı kripto para borsası Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulması talebinde bulundu.

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'da kabine üyeleriyle bir araya geldi. Borç limitinin artırılarak ABD'nin temerrüde düşmesini önleyen anlaşmanın önemine değinen Biden, Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin uzlaşıya vararak Amerikan demokrasisinin işleyebildiğini yeniden kanıtladıkları değerlendirmesinde bulundu.

Promosemo, Moderna, Pfizer ve BioNTech'e patent davası açtı.

Çin'in ihracat ve ithalatı mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre geriledi.

İran'ın Riyad Büyükelçiliği 7 yıl sonra yeniden açıldı.

Ne olacak?

Yurt içinde Hazine Nakit Dengesi açıklanacak.
ABD’de Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.
Almanya’da Sanayi Üretim verileri açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
ABD’de borç limiti krizinin çözülmesi risk iştahını artırırken, Fed’in faiz kararı ise çok bilinmeyenli denkleme dönüştü. Fed eyalet Başkanlarından geçtiğimiz haftalarda gelen şahin tutumlar ardından istihdamdaki güçlü seyir iç talebe bağlı olarak enflasyondaki geri çekilmeyi sınırlaması beklense de açıklanan verilerde ücret artışlarının yavaşlaması enflasyonist baskıların azalabileceği algısını da gündeme getirdi. Haziran’da Fed’in faizleri sabit bırakma oranı anketlerde %82’ye yükseldi.

Yurt içinde ise seçim belirsizliğinin sona erecek Kabine’nin açıklanması ile yukarı yönlü seyir sürüyor. İç dinamiklere bağlı olarak Mart ayından bu yana ilk kez 5.300 seviyesinin üstüne çıkan BİST100 endeksi dün de alıcılı seyrini sürdürdü. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 16 puan artış, %0,30 yükselişle 5.339 seviyesinden tamamladı. İşlem hacmi 93,7 milyar TL olarak gerçekleşirken, endeks %2,3 oranında volatilitede hareket etti.Madencilik sektörü %2,45, finansal kiralama faktoring sektörü %1,78, kimya petrol plastik sektörü %1,55 oranında değer kazanırken, elektrik sektörü %1,49 oranında değer kaybetti. 5.450 seviyesinin üstüne çıkılması durumunda endeks zirve seviyesi olan 5.700 seviyesini hedef haline getirebilir. Geri çekilmelerde 5.320 - 5.200 seviyeleri yakından takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, önceki işlem günü 6.172 - 6.329 fiyat aralığında işlem görerek günü 6.295 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 18.573 artarak 306.971 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 6.073 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 6.450'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.550 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 6.250 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 6.400 - 6.450 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 6.150 ve 6.100 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

SPK 3 yatırımcıya 6 ay süreyle işlem yasağı getirdi

 

Kabine sonrası Erdoğan'dan enflasyon mesajı

 

En fazla para girişi olan hisseler 06/06/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)