E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
05 Haziran 2023 - 07:59 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi açıklandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu. Kabine’nin tamamı için Tıklayınız.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır.

Şimşek: Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır.

Medyada yer alan haberlere göre MİT Başkanı'nın İbrahim Kalın olması bekleniyor.

Fitch, borç limiti anlaşmasına rağmen ABD'nin kredi notunu negatif izlemede tutmayı sürdürüyor.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, Temmuz ayı için ülkesinin gönüllü olarak günlük 1 milyon varil ek petrol üretim kesintisine gideceğini, duruma göre bu kesintinin uzatılabileceğini söyledi.

Fransa'da emeklilik yaşını 64'e çıkaran kararnameler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ne olacak?

Yurt içinde enflasyon verisi açıklanacak.
Yurt dışı piyasalarda PMI verileri açıklanacak.
Yarın Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gerçekleşecek.
Fed Başkanı Powell, 22 Haziran'da ABD Senatosunda sunum yapacak

Borsa İstanbul’un bu sabah alçılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
Seçimin bitmesi ve açıklanan yeni Kabine ile gözler ay sonu gerçekleşecek faiz kararı öncesinde enflasyon verilerine çevrildi. Geçtiğimiz aylarda Erdoğan, doğalgazın Mayıs ayı itibariyle ücretsiz olacağını belirtmişti. Bu hafta içinde de TÜİK tarafından EPDK'nın 24/4/2023-31/5/2023 fatura kullanım bedellerinin tamamının Bakanlık bütçesinden karşılanacağına yönelik kararının, TÜFE kapsamında yer alan doğal gaz fiyatının, Mayıs 2023 dönemine ilişkin hesaplamalar yapılırken dikkate alınması gerekliliğinin ortaya çıktığını bildirdi. EPDK'dan il ve ay bazında ortalama hanehalkı doğal gaz tüketim verileri alınarak, tüketicinin 25 metreküpün üzerindeki kullanımları için metreküp başına ödediği ortalama fiyat hesaplanacaktır" denildi. TÜİK, Mayıs enflasyonunu hesaplarken doğalgaz için "sıfır fiyat" yöntemi uygulayacak. Bu uygulamanın enflasyonu 2 puan üstünde aşağı çekmesini bekliyoruz. Bunun sonucunda da Mayıs'ta negatife yakın bir enflasyon rakamının açıklanmasını bekliyoruz. Beklentiler bugün açıklanacak, Nisan'da %43,68 olan yıllık enflasyonun Mayıs'ta baz etkisiyle %39'a düşeceği yönünde. Aylık bazda enflasyon ise -%0,4 bekleniyor.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, önceki işlem günü 5.902 - 6.066 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.961 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 20.305 azalarak 297.021 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.802 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 6.100'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.200 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.900 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 6.050 - 5.100 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 5.800 ve 5.750 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Petrol fiyatları, Suudilerin ek kesinti haberleriyle yükseldi

 

Altında güçlü dolar baskısı

 

Bakan Şimşek operasyona Merkez’den başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)