E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
06 Mart 2023 - 08:38 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Kahramanmaraş merkezli depremde vefat eden kişi sayısı 45.968’e yükseldi.

TCMB’den yapılan açıklamada TL mevduat/katılım fon hesabı kullanılarak açılan dönüşüm hesaplarının gerçek ve tüzel kişi Türk Lirası payı hesaplamasında dikkate alınmayacağı belirtildi. TL kredi veya Hazine KKM hesaplarından TCMB KKM'ye dönüşümler TL payı sayılmayacak.

ECB Başkanı Lagarde: Çekirdek enflasyon yüksek kalacak, bu ay 50 baz puan artış çok büyük ihtimal.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümeti, Türkiye – BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması ile ticaret hacminin arttırılması başta olmak üzere iddialı stratejik hedeflere ulaşmanın amaçlandığını duyurdu.

Fed üyesi Bowman, Fed'in Covid – 19 salgınının başlangıcında yaptığı müdahalelerden topladığı bilgileri kullanarak gergin likidite zamanlarında finansal piyasaları en verimli şekilde nasıl destekleyeceğini düşünmesi gerektiğini söyledi.

Richmond Fed Başkanı Barkin, faiz oranı artışlarını şu anda duraklatma gerekçesini anlamadığını söyledi.

ABD basınında Çin'in, ABD limanlarındaki dev kargo vinçleriyle casusluk ve sabotaj faaliyetleri yürütebileceği iddiaları gündeme geldi. Pentagon’un, Çin'in, ABD limanlarındaki dev kargo vinçlerini casusluk ve sabotaj faaliyetleri için kullanabileceğini düşündüğünü yazdı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin OPEC ittifakından ayrılma planının olmadığı bildirildi.

ABD eski Başkanı, 2024 başkanlık seçimlerine resmen aday olan Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı çözmesinin bir günden bile fazla sürmeyeceğini öne sürdü.

Çin’de Başbakan Kıçiang, Çin Ulusal Halk Kongresi'ne sunduğu bütçe taslağında, bu yıl ülke ekonomisi için %5 civarında büyüme hedeflendiğini bildirirken savunma harcamalarının %7,2 artacağını açıkladı. Çip üretimi ve diğer kilit sanayi sektörlerindeki üretime yapılacak özel finans desteğinin de 2 milyar dolara yaklaşacağı duyuruldu.

Güney Kore’de Şubat ayında TÜFE geçen yılın aynı ayına göre %4,8 artış gösterdi.

Ne olacak?

Yurt içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Kabine Toplantısı düzenlenecek.
İngiltere’de İnşaat PMI, Euro Bölgesi’nde Perakende Satışlar açıklanacak.
Fed Başkanı Powell, 7 – 8 Mart'ta Temsilciler Meclisi'nde sunum yapacak.
ABD Başkanı Biden, 10 Mart'ta AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %3,04 oranınada yükselişle 5.212 seviyesinden tamamladı. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ise satıcılı seyir hakimdi. Endekse Cuma günü en çok katkı yapan hisseler TOASO ve TUPRS olurken, endeksi en çok baskılayan paylar BIMAS ve THYAO oldu.


Şubat ayında TÜFE beklentilerin altında 3,15 oranında artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE Ocak ayındaki %57,68 seviyesinden Şubat ayında %55,18 seviyesine geriledi. Gıda enflasyonu yıllık bazda %71,00 seviyesinden %69,33 seviyesine, çekirdek enflasyon ise %53 seviyesinden %50,58 seviyesine geriledi. Geçen yılın aynı döneminde %4,81 olarak açıklanan aylık bazda enflasyon sonrası, baz etkisi kaynaklı olarak enflasyon son iki ayda olduğu gibi Şubat ayında da gerilemeye devam etti. TÜFE tarafında aylık bazda gıda ve alkolsüz içecekler %7,36, eğitim %5,69, lokanta ve oteller %4,07 artış gösterirken, Şubat ayında düşüş gösteren gruplar %0,43 ile alkollü içecek ve tütün, %1,76 ile giyim ve ayakkabı oldu.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, önceki işlem günü 5.587 - 5.907 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.758 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 24.451 azalarak 263.282 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.817 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.850’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.200 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.710 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.830 ve 5.860 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.750 ve 5.710 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

ECB ve Fed kararları ile volatilite devam edebilir

 

Yatırımcının ilgisinin arttığı hisseler (06/03/2023)

 

Piyasalardaki belirsizlik borsaya ilgiyi artıracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ TEL06 Mart 2023 09:55

    Akşama doğru 5 masa toplanacak kemal kılıçtaroğlu aday olacak meral akşener de özür dileyip  masaya katılacak ve tavan yapacağız.% 5 yükseleceğimizi düşünmekteyim.

  • Vedat06 Mart 2023 09:05

    Haydaa kardemir zarar etmiş ereğli perişan olmuş zarar etmiş. Borsa nasıl pozitif olacak. Bankalar desen batık facia.

  • Okie Dokie06 Mart 2023 09:03

    Borsada alıcılı başlangıç bekleniyormuş. Yazık bu habere inanıp da alım yapanlara. Akşam beş gibi ellerine verirler.