E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı açılış beklentisi---

Borsada alıcılı açılış beklentisi

Borsada alıcılı açılış beklentisi
05 Eylül 2022 - 08:17 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Görüşmede, Türkiye – Rusya ilişkilerinin yanı sıra tahıl ihracı ve Zaporijya Nükleer Santrali'ne dair gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

2023 – 2025 yılları için açıklanan Orta Vadeli Program ile ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati bu dönemde ekonominin ortalama %5,3 büyümesini ve istihdamın toplamda 2,7 milyon kişi artmasını öngördüklerini kaydetti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 3 yerleşim biriminin Rus güçlerinden geri alındığını söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatı kapsamında 12 geminin daha Ukrayna'da hareket ettiğini duyurdu.

Gazprom, Kuzey Akım boru hattının belirsiz bir süre kapalı kalacağını duyurdu.

Alman hükümeti enflasyona karşı 65 milyar euroluk üçüncü yardım paketini hazırladı.

Ne olacak?

Yurt içinde Ağustos ayı TÜFE verisi açıklanacakken, yurt dışı piyasalarda PMI verileri ön planda olacak.
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın bugün gerçekleşmesi bekleniyor.
ABD’de piyasalar tatil nedeniyle bugün kapalı olacak.
OPEC+ bugün toplanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Bugün saat 10:00'da TÜİK tarafından yurt içi enflasyon verisi açıklanacak. Beklentimiz Ağustos ayında aylık bazda yaklaşık %2, yıllık bazda da TÜFE'nin %82,2'ye yükselmesi yönünde. Coronavirüs pandemisinden bu yana en çok konuşulan konu olan enflasyonun aşılanmaların artması ile birlikte normalleşme adımları sonrasında azalması ve ülkelerin kontrol altına alması beklense de Rusya - Ukrayna savaşının etkileri ile enerji fiyatlarındaki artışa ek lojistik sıkıntıları, ülkelerde fiyatlar genel düzeyindeki artışa sebebiyet verdi. Hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde enflasyon verisi ile birlikte en çok kullanılan cümle hiç şüphesiz ''son xx yılın en yükseği'' oluyor. Bu konuda ülkelerden faiz artırımları gelip, büyüme tarafı riske atılsa da Türkiye olarak farklı politikalar uyguluyoruz. Büyüme odaklı ekonomi politikalarıyla ilerliyor olmamız resesyon endişelerini şimdilik Türkiye'den uzak olsa da, enflasyon gerilemesine yönelik adımlar da devam ediyor. Enerji tarafı her ne kadar sübvanse edilse de jeopolitik gerginliğin artması ile bu durum çok fazla fiyatlara yansıyamıyor. Diğer taraftan gıdadaki KDV oranı %1'e indirilse de maliyet artışları, tedarik sıkıntıları gıda fiyatlarını yüksek tutuyor. emtia ve paritedeki yükseliş ile enflasyonun yukarı yönlü seyrinin yıl sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Şu anlık konjonktürde Aralık - Ocak aylarında baz etkisinden dolayı enflasyonun geri çekilmesi beklenebilir. Öncü veri olarak görülen İstanbul enflasyonun %100'e yaklaşması, bu ay yıllık bazda enflasyonun %80'in üstüne çıkabileceğinin sinyallerini bize veriyor.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.531 - 3.685 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.662 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 18.682 artarak 364.470 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.535 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.750’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.950 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.605 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.720 ve 3.750 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.640 ve 3.605 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 05/09/2022

 

Avrupa vadeli endekslerinde negatif seyir

 

Bugün alıcı ve satıcılar hangi seviyede harekete geçecek? (05/09/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMYOBAZSEMİH05 Eylül 2022 09:12

    auhauhauauh alıcılımış sonra satıcılımış mış mış .akapa parti rejiminde borsa 5000 olcak huahuahuahu uccak kaccak acapp olcak .ahuahuhauhuah 

  • Onur05 Eylül 2022 09:07

    Rusya gazı kesmiş almanya çökmüş. Nasıl yükselecekmişiz anlatın. Yüksek açılırsa hemen nakite geçerim. Bankalar düşerse borsayı tutmazlar.

  • 🔨05 Eylül 2022 09:51

    Onur tam olarak herkes senin gibi düsünüp satınca yükseltirker tıplkı yüzde 10 bankalardan alıp korkup çıkanların hisselerini alıp uçurdukları gibi şimdi kim alabilir bankaları buradan? Yüzde 30-40 yapmıslar işte alamayalım ki yüzde 300 yaptırsınlar tamam dedikleri yerde verirler uyanık ol.!!!

  • Erol 05 Eylül 2022 08:54

    Avrupa vadeliler eksi 3 satıcılıyken kesin çakarlar. Borsa zaten çok aşırı yükselmişti tam kar satışı zamanı.

  • Borsacı Osman05 Eylül 2022 08:54

    Sabah alıcıl sonra kızarık bir gün olur bankalar tasımazsa hepten kızarık olır demircilerde yukarı hareket olabilir.!!!

  • Selim05 Eylül 2022 08:49

    Yeter artık hep yükselemez. Bugün short açacağım kar satışları bekliyorum. Bankacılık düşmeli

  • borsacı05 Eylül 2022 08:28

    satışlar gelecegini tahmin ediyorum dünyada cuma günü satışlar agır olurken biz aşırı artış yaptık köpük alınır diye düşünüyorum.