E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı açılış beklentisi---

Borsada alıcılı açılış beklentisi

Borsada alıcılı açılış beklentisi
28 Şubat 2014 - 09:05 borsagundem.com

ABD’de dayanıklı tüketim malları siparişleri beklentilerden az gerilerken, işsizlik başvuruları beklentilerin üzerinde geldi

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. tarafından Hazırlanan Günlük Bülteni:

"ABD’de dayanıklı tüketim malları siparişlerinde Aralık ayındaki düşüş %4,3’ten %5,3’e revize edilmesi ile birlikte Ocak ayında %1,7 olan beklentilerin altında %1 düşüş gösterdi. Ulaşım hariç siparişlerdeki Aralık ayındaki düşüş %1,6’dan %1,9’a revize edilirken, Ocak ayında ise %0,3 daralma beklentisine karşılık %1,1 artış gösterdi.

İşsizlik başvuruları 335.000 olan beklentilerin üzerinde 14.000 kişilik artışla 348.000’e yükseldi.
Kansas FED imalat endeksi ise Ocak ayındaki 5 seviyesinden 2 olan beklentilerin üzerinde 4 seviyesine geriledi.
FED Başkanı Yellen’in açıklamaların takip edildiği dün, ABD Borsaları beklentilerden iyi gelen dayanıklı tüketim malları siparişlerinin etkisiyle %0,5’e varan oranlarda yükseliş gösterirken, S&P 500 endeksi ise rekor kapanış gerçekleştirdi. ABD 10 yıllık tahvil faizleri %2,67 seviyelerinden %2,64’e geri çekildi.
   
- FED Başkanı Yellen, varlık alımlarında azaltıma devam edileceğini, sonbaharda sonlandırılabileceğini belirtti…

FED Başkanı Janet Yellen, kötü hava koşullarının ekonomik verileri etkilemiş olabileceğini, ABD ekonomisinde beklentiler doğrultusunda toparlanma olmasına bağlı olarak FED'in varlık alımlarını kademeli olarak azaltma stratejisine devam edeceğini ve sonbaharda sonlandırılabileceğini, gösterge faiz oranının işsizliğin %6,5'in üzerinde olduğu ve enflasyonun %2,5'i aşmadığı sürece düşük tutulacağını belirtirken, işsizlik oranı eşiğinin değiştirilmesi konusunda açıklama yapmadı. Ekonominin zayıflaması halinde ise azaltım stratejisinin değiştirilebileceğini belirtti.
   
- Dallas FED Başkanı Fisher, varlık alımlarının azaltılmasına devam edileceğini açıkladı…
Dallas FED Başkanı Richard Fisher, ekonomide toparlanmanın hızlanması halinde tahvil alımlarındaki azaltımın artırılmasını destekleyebileceğini belirtti.
   
- Yuan’daki değer kaybı devam ederken, 9 yılın en düşüğüne geriledi…
Çin para birimi Yuan’ın ABD doları karşısında 9 yılın en düşük seviyesine gerilemesi üzerine para birimi üzerindeki kontroller gevşetilirken, Merkez Bankası’nın yılın ikinci çeyreğinde Yuan’daki işlem bandını iki katına çıkarmasının beklendiği belirtildi.
   
- Japonya’da ekonomik veriler beklentilerin üzerinde geldi…
Japonya’da çekirdek TÜFE %1,3 ile beklentilere paralel artış gösterdi. irken, Sanayi üretimi %2,8 olan beklentilerin üzerinde %4 artış gösterirken, 2011 yılından bu yana en hızlı büyümesini gerçekleştirdi. Perakende satışlar ise Ocak ayında %3,8 olan beklentilerin üzerinde %4,4 artış gösterdi. İmalat sektörü PMI endeksinde ise Ocak ayındaki 52,8 seviyesinden Şubat ayında 51,5’e gerilerken, 7 aydır ilk kez düşüş yaşandı. Japonya’da verilerin beklentilerin üzerinde gelmesine karşılık, Asya piyasalarında Çin ile ilgili endişelerin piyasaları negatif etkilediği görülmekte.
   
- Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, Avrupa’da deflasyon olmadığı mesajını yineledi…
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, Avrupa’da deflasyon olmadığını, fiyat istikrarında aşağı yönlü risklere karşılık hazır olduklarını ve gerektiği takdirde harekete geçebileceklerini belirtti.
   
- BİST – 100 endeksinde sınırlı artış yaşanırken, faizlerde artış, kurlarda ise direnç seviyelerinden geri çekilme görüldü …

İki günlük düşüşün ardından kurlardaki yükselişe bağlı olarak güne hafif satıcılı başlangıç yapan BİST – 100 endeksinde, TL’nin ikinci seansta değer kazanmasına bağlı olarak gelen tepki alımlarıyla birlikte %0,45 artışla 61.779 seviyesinden günü tamamladı. Bankacılık endeksindeki artış da %0,57 olarak gerçekleşti.

Güne 2,24 seviyelerinden başlayan Dolar / TL’de 2,25 seviyeleri direnç bölgesi olarak önem kazanırken, ikinci seansta gerileme yaşandı ve 2,21 seviyelerine kadar geri çekildiği izlendi. Sepet kurda ise 2,65 seviyelerinden 2,62 seviyelerine geri çekilme yaşandı.
Gösterge tahvil faizinde %11,20 ile yatay hareket yaşanmasına karşılık, 10 yıllık tahvil faizinde ise 4 baz puanlık sınırlı artışla %10,51’e yükseliş yaşandı.
   
BİST – 100 endeksinin güne hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz…

ABD Borsalarında dünkü yükselişin ardından, vadelilerde yatay hareket izlenmekte. Avrupa borsalarının ise güne %0,2’ye varan oranlarda yükselişle başlama beklentisi doğrultusunda BİST – 100 endeksinin güne hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)