E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada alıcılı açılış bekleniyor

Borsada alıcılı açılış bekleniyor
02 Haziran 2022 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Koca: Kovid - 19 tablosu artık haftalık yayınlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye - Pakistan arasındaki ikili ticareti salgına rağmen geliştirmeye muvaffak olduklarını dile getirirken, 2011 yılından beri ticaret hacmini ilk kez 1 milyar doların üzerine çıktığını ve hedefin 5 milyar dolar olduğunu belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Putin ile Erdoğan, Ukrayna limanlarının mayınlardan temizlenmesine Türkiye'nin yardımı konusunda anlaştı .

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin kaygılarının giderilmesi gerektiğini belirterek üç ülkenin üst düzey yetkilileri ile gelecek günlerde Brüksel’de görüşeceğini açıkladı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinisto: Türkiye’nin terör konusundaki endişeleri ciddiye alınmalı .

TÜİK Merkez Teşkilatı hizmet birimleri arasına 'Bilgi Dağıtım ve İletişim Daire Başkanlığı' eklendi. Yeni başkanlığın görevleri arasında resmi istatistik programını hazırlamak, izlemek, değerlendirmek, raporlamak, bu konudaki koordinasyon ve bilgi akışını sağlamak da yer alıyor.

ABD Başkanı Biden, Ukrayna'ya gelişmiş füze sistemlerini de içeren 700 milyon dolarlık yeni askeri yardım paketini onayladı.

Pentagon: Ukrayna'dan HIMARS roket sistemlerinin savunma amaçlı kullanılacağına dair güvence aldık.

İstanbul'da benzinin litre fiyatı 1,22 TL zam ile 26,23 TL'ye çıktı. Motorinin litre fiyatı ise 1,49 zam ile 25,94 TL'ye yükseldi.

IMF, ABD dolarının küresel döviz rezervlerindeki payının geçen yılın son çeyreğinde %59'un altına inerek düşüşünü sürdürdüğünü bildirdi.

Bej Kitap: ABD’de bazı bölgelerde büyüme yavaşladı . 12 bölgesel Fed'den 3'ü resesyondan endişe ediyor.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde ÜFE, ABD’de İşsizlik Başvuruları ve ADP Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.
• OPEC+ Toplantısı bugün gerçekleşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününde küresel piyasalardan pozitif ayrıştı. Çin’de verilerin iyi gelmesi ve ABD vadelilerindeki alıcılı seyir ile birlikte BİST100 endeksi güne alıcılı başladı. Gün sonuna kadar alıcılı seyrin devam ettiği günü geride bırakan endeks, yeni gün içi rekorunu ve yeni kapanış rekorunu da kırdı. Bugün gerçekleşecek OPEC+ toplantısı öncesinde ABD merkezli bir gazetede yayımlanan haberde OPEC+'ın Rusya'yı üretim anlaşmasının dışına çıkarmaya hazırlandığı ve bu kapsamda BAE ile Suudi Arabistan’ın daha fazla petrol arz edebileceği yazıldı. Haber akışı ile brent petrol geri çekildi.
2022 yılı Mayıs ayı İSO İmalat PMI verisi açıklandı. Eşik değer olan 50,00’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği sonuçlara göre Aralık'ta 52,10, Ocak'ta 50,50, Şubat'ta 50,40, Mart'ta 49,40, Nisan'da 49,20 olarak açıklanan İmalat PMI Mayıs ayında 49,20 açıklanarak üst üste üçüncü ay eşik değerin altında kaldı. Taleplerin yetersizliği ve fiyat yönlü baskılar devam etti. Avrupa'daki ekonomik yavaşlama ile birlikte yeni ihracat siparişi alınmakta zorlanıldı. Pozitif yöne baktığımızda ise maliyet enflasyonu bu ay da geriledi.
İTO Mayıs ayına ilişkin fiyat endekslerini yayımladı. İstanbul’da enflasyon son 24 yılın zirvesine çıkarken, gözler Cuma TÜİK tarafından açıklanacak TÜFE verisine çevrildi.

Petrol fiyatları geriledi

 

Serdar Eser: Yatırımcılar açısından GYO hisseleri iyi bir tercih

 

ABD borsaları günü kayıpla tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)