E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada alıcılı açılış bekleniyor

Borsada alıcılı açılış bekleniyor
25 Mart 2014 - 09:10 borsagundem.com

Haftaya yurt dışı piyasalardaki olumlu görünüm ile birlikte hafif alıcılı başlangıç yapan borsa gün sonunda sert satışla kapandı

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
   
"- ABD’de imalat sektörü PMI beklentilerin altında kaldı…   
 
ABD’de imalat sektörü PMI Şubat ayındaki 57,1 seviyesinden Mart ayında 56,5’e gerileme beklentisinin de üzerinde 55,5 seviyesine geriledi.
   
Chicago FED ulusal aktivite endeksi ise Ocak ayındaki -0,45 seviyesinden Şubat ayında 0,08 olan beklentinin üzerinde 0,14’e yükseldi.  
 
 ABD’de borsalar imalat sanayi PMI verilerinin beklentilerin altında kalması sonucu seans sonunda kayıplarının bir kısmını geri almasına karşılık günü %0,5’e varan oranlarda düşüşle tamamladı. 10 yıllık tahvil faizleri %2,76 seviyelerinden %2,72 seviyelerine gerilerken, altın fiyatları ise 1.330 dolar seviyelerinden 1.310 dolar seviyelerine gerileyerek 1 ayın en düşüğünü gördü. Euro / Dolar paritesinde ise 1,38 seviyelerinin üzerinde işlemlerin devam ettiği görüldü.
  
 Euro Bölgesi’nde PMI verileri güçlü seyrini korudu…
   
Euro Bölgesi’nde PMI verileri Almanya’da beklentilerin altında kalmasına karşılık, Fransa’dan gelen 3 yılın en yüksek seviyesine işaret eden güçlü verilerin etkisiyle güçlü seyrini korudu. Euro Bölgesi’nde imalat sektörü PMI Şubat ayındaki 53,2 seviyesinden Mart ayında beklentilere paralel olarak 53,0 seviyesine gerilirken, hizmet sektörü PMI ise 52,6 seviyesinden değişim göstermeme beklentisine karşılık 52,4’e geriledi.
   
Almanya’da imalat sektörü PMI Şubat ayındaki 54,8 seviyesinden Mart ayında 53,8 ile 54,5 olan beklentilerin altında kalırken, hizmet sektörü PMI da 55,9 seviyesinden 55,5 olan beklentilerin de altında 54,0’e geriledi.
   
Fransa’da PMI verileri beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, imalat sektörü PMI Şubat ayındaki 49,7 seviyesinden Mart ayında değişim göstermeme beklentisine karşılık 51,9’a yükselirken, hizmet sektörü PMI da 47,2 seviyesinden 47,5 olan beklentilerin de üzerinde 51,4’e yükseldi.
   
Avrupa borsalarında %1,65’lere varan oranlarda düşüş yaşandı.
   
S&P, Brezilya’nın kredi notunu düşürdü…    S&P, Brezilya'nın kredi notunu yavaşlayan büyüme oranı ile artan kamu harcamaları ve borç seviyesini gerekçe göstererek “BBB”den “BBB-“ye indirirken, kredi notunun görünümü ise “Negatif”ten “Durağan”a revize edildi.
  
ABD tahvillerine yabancı ilgisi 13 yılın en düşüğüne geriledi…
   
ABD tahvillerine yabancı ilgisi 2000 yılından bu yana en düşük seviyeye gerilerken, %80 olan yabancı payı %67 seviyelerine düştü.
   
G7 ülkelerinden Rusya’ya uyarı devam etti…
   
G7 ülkelerinden Rusya’ya yaptırım konusunda uyarılar devam ederken, Rusya'nın G8 toplantılarına katılımını askıya alındı.
   
Rusya’da yılın ilk 3 ayında 70 milyar dolar para çıkışı olduğu açıklandı.
   
Fitch, Türk şirketlerinin en fazla riske maruz kaldığını açıkladı…   
Fitch, ekonomideki yavaşlamaya karşılık yükselen faiz ve zayıf TL'yi gerekçe göstererek Türk şirketlerinin gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek riske maruz kaldığını açıklarken, Fitch mevcut kredi notunun söz konusu riskleri içerdiğini belirtirken, Türkiye ile ilgili gözden geçirmesini 4 Nisan’da gerçekleştirecek.    ,
 
S&P’nin ardından Fitch ve Moody’s’ten de görünüm indirime ilişkin beklentiler söz konusu.
   
BİST – 100 endeksinde satıcılı seyir izlenirken, faizlerde yükseliş, kurlarda ise yatay hareket görüldü…
   
Haftaya Suriye uçağının düşürülmesine karşılık yurt dışı piyasalardaki olumlu görünüm ile birlikte hafif alıcılı başlangıç yapan ve gün boyunca yatay seyir izleyen BİST – 100 Endeksi, ABD’de gelen imalat sektörü PMI verisinin beklentilerin altında kalması ve Fitch’in Türk şirketleri için gelişmekte olan ülkeler arasında en fazla riske maruz olduğunu açıklaması ile birlikte seans sonunda bankacılık sektörü öncülüğünde gelen satışların etkisiyle günü %1,35 oranında düşüşle 63.710 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksindeki düşüş ise %1,95 olarak gerçekleşti.
   
Faizlerde yükseliş hareketinin devam ettiği görülürken, gösterge tahvil faizinde 12 baz puanlık artışla %11,60 seviyesine, 10 yıllık tahvil faizinde de 11 baz puanlık artışla %11,24 seviyesine yükseliş yaşandı.
  
Suriye savaş uçağının düşürülmesine karşılık döviz kurlarında yatay hareketin devam ettiği izlenirken, Dolar / TL’de 2,2350 seviyelerinde yatay bir hareket izlenirken, Sepet kurda ise Euro / Dolar paritesindeki yükselişe bağlı olarak 2,66’nın üzerinde işlemler gerçekleşti.
   
 BİST – 100 endeksinin güne hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz…
   
Asya piyasalarında hafif satıcılı görünüme karşılık, ABD vadelilerinin yatay haraketi ile birlikte Avrupa borsalarının %0,4’e varan oranlarda yükselişle başlama beklentisi doğrultusunda BİST – 100 endeksinin güne hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)