E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada açığa satışı azaltacak yeni tedbir---

Borsada açığa satışı azaltacak yeni tedbir

Borsada açığa satışı azaltacak yeni tedbir
20 Aralık 2021 - 08:12 borsagundem.com

BIST50 Endeksinde bugün açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanması kararlaştırıldı


BIST50 Endeksinde bugün geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının (up-tick rule) uygulanması kararlaştırıldı.

BIST'ten konu ile ilgili yapılan açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulunun 11/02/2021 tarih ve 7/211 sayılı kararı uyarınca BIST 50 Endeksinde yer alan paylarda açığa satış işlemi yapılabildiği hatırlatıldı.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Söz konusu paylarda 20/12/2021 tarihli seansta bir gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının (up-tick rule) uygulanması kararlaştırılmıştır. 

Buna göre açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden
gerçekleştirilebilecektir.

Ancak, açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması hâlinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecektir.

Gün içinde sahip olunmadan yapılan ve daha sonra aynı gün içinde yapılan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafından bu nitelikteki satışlara ilişkin emirlerin de açığa satış seçeneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir."

Kredili pozisyonlar borsada düşüşü tetikler mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Açığa satış kalkmalı 20 Aralık 2021 13:12

    Ben açığa alışçıyım 😂😂

  • VS20 Aralık 2021 13:01

    Açığa satış neya bu resmen kumar.borsaya gerçek yatırımcı gelsin kumarbazlar değil.

  • Son 20 Aralık 2021 12:58

    Süper yakinda tamamen kLdirilir

  • ALİ KODUŞ20 Aralık 2021 10:33

    Bence tamamen kaldırılmalıdır.hem satış hem de alışlar.böylece gerçek işlem yapanlar ortaya çıkar volalite de azalır.

  • Kürşad20 Aralık 2021 09:38

    Sözde Bilimin kurallarından biri açığa satış, bilim hem borsa yatırımdır der, hem de böyle olmayanı satma kuralı koyar.

  • Halkbank mağduru 20 Aralık 2021 08:34

    Halkbank yıllık getirisi-%6 kar açıklıyor borsa rekor kırıyor bist 30 bankacılık endeksi diğer bankalar zirvelerini test ediyor HALKBANK süt dökmüş kedi gibi kıpırdamıyor ama borsa düşerken en önde -%10 hiç kaçırmıyor TVF 5.70 TL fiyattan milyon lot aldı şimdi hisse sahipsiz Yatırımcıya temettü bile ödenmiyor böyle sistem mi olur al satçı olmuş borsa satan kazanıyorYTD

  • Mucise Reis ;)20 Aralık 2021 08:22

    ya sadece bist 50 kağıtlarını baz almış. buna dikkat edin. sürede 1 günlük seansla sınırlı gözlenıyor. Türkçe meali çatır çatır dipler eçakmaya çalışsanda en yüksek fiyattan oluşan rakamdan sana malı verirler diyip, açığa satışalrda bakmadan bam bam bam çakmayı frenlıyorlar. yani satışlar da deli gibi bas bas bas olmasın diye daha bie ekrana bakıpta adıma t diyorlar. vadeli lerde kritiık kırmızı kontrat seçip baldır kuldur sıcak par aile yon verenleri kısmayı düşünmuş olmalılar. biraz daha kontrol . bu şelala durumlarda peşinden koşanlarada izleyın kardeşim kanmayın kaptırmayın malınızı demışler. sadecebist 50 olmasu= vadeli kontrat ları akla getiriyor. bugun çalkantı olabilir buna önlem mesajı bu. geniş bant olacak bugun vur-kaç yaparlar dıkkat edin hamsi palukları :D balınalar sahada bugun...