E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada açığa satış tedbiri alındı---

Borsada açığa satış tedbiri alındı

Borsada açığa satış tedbiri alındı
24 Şubat 2022 - 09:04 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının başlamasının ardından küresel hisse senetlerinde satışlar derinleşti. Borsa İstanbul aldığı kararla bugün açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralını uygulayacak.

BIST 50 endeksinde yer alan paylara uygulanan açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının bugünkü seansta uygulanmasına karar verildi.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan Borsa İstanbul açıklaması şöyle:

"BIST 50 Endeksinde 24/02/2022 tarihli seansta bir gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının (up-tick rule) uygulanması kararlaştırılmıştır.

Açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Ancak, açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması halinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecektir.

Gün içinde sahip olunmadan yapılan ve daha sonra aynı gün içinde yapılan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafından bu nitelikteki satışlara ilişkin emirlerin de açığa satış seçeneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir."

Bitcoin’de büyük kayıp!

 

Borsalara Rus füzesi düştü!

 

Rusya Ukrayna'ya topyekün savaş başlattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • shortçu24 Şubat 2022 14:11

    160 BİNE KADAR SHORT DÜŞÜŞE DEVAM EDECEĞİZ

  • Sirket24 Şubat 2022 12:34

    Ee Allahın sopası yok şirketini koruyamayan patronlar şirketleri değeri böyle düşer ky nın parasını göz dikenler böyle olur dahada düssün.Kumarhane gibi

  • tarmbolin24 Şubat 2022 10:29

    buyrun burdan yakın böle gecenin ilk gününde oynak -güvensiz-oturaksız -ürkek bistin neyine güveniyonda ortam sakinleşmeden biti açıyon yazık değilmi panikle emeği birilerine heba ettiriyonuz. 2-3 gün kapatır 2-3 dakkalğına 2-3 satte bir açardım satğış limitide koyardım serset açığıda engellerdim. yandı yatırırmcı yazık oldu satğen 1 yıldır bistten kazanan yok doğru dürüst ..ytd.

  • Shortçu24 Şubat 2022 09:17

    190 binde devre kesmez 180 binleri bugün görürüz. Yarın 160 binleri görürüz. Haftasonu işgal gerçekleşir. Haftaya yükleliş başlar.

  • karar24 Şubat 2022 09:11

    doğru karar

  • Hasan Can24 Şubat 2022 10:08

    Nesi doğru ya hu Hepsi taban açtı zaten Hiç acmasalar daha iyiydi