E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsacılardan halka açık şirket patronlarına tuzak!---

Borsacılardan halka açık şirket patronlarına tuzak!

Borsacılardan halka açık şirket patronlarına tuzak!
02 Temmuz 2021 - 15:35 borsagundem.com

Kulislerin gündemi bomba gibi bir iddia! Manipülasyondan ceza yemiş olan ‘azılı borsacı' Yusuf Teker hisse satma bahanesiyle halka açık şirket patronlarını tuzağa çektiği konuşuluyor.

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

Borsa kulisleri yine çok hareketli. Gündem ise bomba gibi!

İddia yenilir yutulur değil; hem çok önemli hem de çok kritik.

Önemli çünkü, suçlananlar borsa dünyasının çok yakından tanıdığı kişiler. Manipülasyondan ceza yemiş, çok sayıda davası olan, bazıları halen süren, ‘tezgahların’ arkasındaki isim olarak bilinen Yusuf Teker ile borsa camiasının yakından tanıdığı Hayati Üstün.

Kritik çünkü, Yusuf Teker ve halka açık şirketlerin patronları.

SAMAT hisselerindeki düşüşün perde arkası

"KOMİSYON KARŞILIĞI HİSSE SATMA" TUZAĞI

İddialara göre, son dönemde birlikte hareket ettiği söylenen ikili, hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin patronlarını tuzağa düşürüyor.

2021’nin başlarından itibaren, çok can yakan “Samat hisselerindeki operasyonu”nun perde arkasında ortaya çıkan Teker, borsadaki patronlara komisyon karşılığı hisse satmak bahanesiyle yanaştığı, ‘aldatmayı’ göremeyen patronların da bu yolla kurulan tuzağın içine çekildiği ileri sürülüyor.

Abdurrahman Yıldırım ve Yusuf Teker'in ekibine yeni tedbir

TEKER’İN EKİBİNE İKİNCİ KEZ CEZA

Yılın başında Samat’ta kurulan tezgahta SPK’ya yakalanan ve işlem yasağı getirilen ekibi için Yusuf Teker, tam ‘süre bitti’ diye sevinirken, yeni bir ceza kararıyla karşılaştı. SPK, Abdurrahman Yıldırım ve Yusuf Teker'in SAMAT hissesinde yakalanan ekibine verilen 6 aylık işlem yasağını, 6 ay daha uzattı.

Akrabalarına ait farklı farklı hesaplar üzerinden yürütülen işlemler sonucu garibanlara yaşattığı acılarla tanınan Teker, bilindiği gibi, yüksek komisyon karşılığı patron mallarının piyasada satılması, halka arzdan kalan hisselerin pazarlanması başta olmak üzere genellikle yatırımcıları mağdur eden işlemlere imza atıyor.

Kurlar yükseldi, borsa düşüşe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • laz halil 13 Ekim 2021 10:58

    sayın orhan pala abi kutpo işlemleri yusuf tekerlek yapıyor Apo ofis tutmuş yusuf tekerlek kutpo hisse 40 tl üstünü alıyorr spk nerede MASAK nerede 

  • Mustafa Kemal15 Temmuz 2021 11:30

    24 25 26 27 28 temmuzda ceoem hissesi üzerinde oynanan il 2 gün peşpeşe tavan yaptırılıp sonraki günler peşpeşe taban yaptırılan ceoem hissesini de araştırsın spk arkasında hangi spekülatör var Twitter ve telegram da oluşturduğu sahte isimler le milleti hala dolandırıyorlar böyle adamları hala borsada tutuyorlar borsa değil üçkağıtçı ve dolandırıcıların yatağı olmuş

  • Batmış biri13 Temmuz 2021 18:37

    Milleti dolandırıp milyarder olup 6 ay men cezası ne demek oluyor ya...spk yazıklar olsun...adamın elindekilerini geri alıp hapse atmadıkça adalet sağlanır mı?oh ne güzel,dolandır 6 ay dinlendir bidaha dolandır...gerçi başka isim kullanıyorlar...

  • bir dost04 Temmuz 2021 15:23

    Kar etmeyen , bedellilerle ve odemedigi kredilerle gecinen sirket gruplarinin usa vatandasi patronun 4temmuz bagimsizlik ve koruyucluk günü tebrik etmek gerek cunku bunlari uyguladikca dunyadaki kralligi her gecen gun gucleniyor

  • Hamido04 Temmuz 2021 13:37

    Buna " Köpeksiz köyde deyneksiz gezme " bu ülkede regülasyon kurumu var mı var. Tekrar tekrar aynı suç nasıl işlenir, diyeceksiniz ki yasalarımız böyle, peki bu ülkede yasa yapacak meclis yok mu, iktidarın da muhalefetinde mv.li yok mu?? Var.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ04 Temmuz 2021 10:57

    Sizlere soruyorum bunun işlem yaptığı tüm hisseler çöp belkide yakında battı batacak.nasıl olurda samat denilen veya diğer hisseler ülkemizin en büyük köklü bankası İş bankasının fiyatındının iki üç 10 katı olur.hat ediyiyorsunuz.

  • bir dost04 Temmuz 2021 10:42

    Hicbir otorite ve yasal duzenleme olmadigini dusunelim , pazarda adaletdaha az olabilirmiydi.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU04 Temmuz 2021 10:41

    bence bir tek bu yapmıyor ki bu ve borsa ya kota olmuş bir kaç bilancosundaki aktif, pasif ve kar zarar tabloları çöp olan şirketlerin patronları ve bu ile ekibi el ele vererek bunu yapıyorlar.bu tür hisselerin acilen borsadaki kottan atılmalı ve abd olduğu gibi tirilyonlar ile para cezası verilmeli ayrıca 50 sene hapis cezası getirilsin kimse yapabiliyormu.

  • cici kız04 Temmuz 2021 09:59

    Samat ın patronu zaten borsacı ve çakal. Bilmiyor olması imkansız

  • Borsada tek başına 03 Temmuz 2021 11:27

    Kentgida 10 kat kar edip 1 milyon hissede 1 senedir baskılama var SPK artık adamlarla iş yituginu düşünüyor millet

  • Alabao03 Temmuz 2021 11:09

    Çok şaşırdık hiç bilmiyorduk. Yetkilerde hiç bilmiyor sanırım 😡 hızlı yuklesip hızlı yükselen hisselerde şikayetleri adam gibi incelemezseniz olan ky ye olur olan borsamiza güvene geleceğimize olur. Hiç bir sirket %49 dan fazla halka arz olmamalı , patronlarin sattığı hisselerden sonra düşen hisse fiyatları incelenip tüm parasına el koyup zarar eden kuzu kuzu bekleyen yatırımcıya dağıtılmali,adam almış 8-10 sene olmuş 5 kuruş kar etmemiş o zaman bu şirket endekste ne bekletiliyor. Şirketin önceden sattığı hisselerin paraları yasal faiz ile patrondan alınıp endeksten şutlanmali

  • Ali03 Temmuz 2021 10:25

    Olan küçük yatırımcıya oluyo patron kazanıyor devlet ceza keserek kazanıyor vatandaş soyuluyor

  • Ifrira03 Temmuz 2021 10:25

    Hayati üstün ün bu işlerle ne işi var. Tarihte görülmemiş

  • Gariban03 Temmuz 2021 10:04

    Bilmeyende sutten cikmis ak kasik sanir patronlari. Usak seramik ne olcak

  • TAMİZ KARTALGÖZ03 Temmuz 2021 09:56

    Biri bana anlatabilir mi.bugün tüm aracı kurumların hedef listesinde yer alan işfins, ülker, oyak çimento daha bir çok ucuz bankalar holdingler var.mesala işfins karı % 400 artmış ülker gıda keza öyle oyak çimento zarardan çok güzel kara geçemiş iken bu hisse senetleri yükseleceği yerde bir de bir sene önceki fiyatlarından % 50 aşağıdalar nasıl oluyorda bunların girdiği hisse senetleri 1-64 kat artıyor.büyük bir ceza getirilmeli bunları yapanların tüm hisseleri hazineye devir edilmeli ve 30-50 sene hapis cezası artık gelmelidir.yoksa hisse yasaklaması ile bunu  asla önleyemezsiniz.

  • Hehe03 Temmuz 2021 09:28

    Devletin ve adaletin olmadigi yerde bu bislugu bunlar doldurur

  • Osman altili03 Temmuz 2021 07:03

    Portföyün yüzde 200 ceza ver bakalım bi daha yapabilirmi ama bunlara spk da ortak onlarda bunlara göz yünüm kendileride nemalanıyor HARAM zehir ZIKKIM olsun

  • Mert 03 Temmuz 2021 06:57

    Hayatl ustun galip özturkun ayakcisidir spk bağlantılarını o yapar

  • Xxxx02 Temmuz 2021 23:25

    Belli başlı kişiler zaten bu işi sürekli yapıyor cezalar caydırıcı değil adamlar elini kolunu sallaya sallaya devam ediyor. Bu böyle devam ettikçe de hiç birşey değişmeyecek adamlar devam edecek. Devletin bu konuda caydırıcı ceza için düzenleme yapması şart. 6 ay işlem yasağı ile olacak iş değil. Hapis cezası şart

  • İçsel bilgi02 Temmuz 2021 19:57

    Borsagündem yine çok konuşulacak habercilik örneği hayata geçirdi. Gizli yapılan işleri deşifre etti. Muhtemelen içeriye gizli adam soktu borsagundem. Tebrikler sana .

  • Kekekrkr02 Temmuz 2021 16:58

    ...jrjrjrj

  • Osman02 Temmuz 2021 16:28

    Her şeyin altından bunlar çıkıyor.