E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 1.53 düşüşle kapattı---

Borsa günü yüzde 1.53 düşüşle kapattı

Borsa  günü yüzde 1.53 düşüşle kapattı
10 Şubat 2017 - 18:20 borsagundem.com

Borsa İstanbul gelen satışlarla günü yüzde 1.53 düşüşle 87.473 puan kapattı

Güne yüzde 0,33 yükselişle 89 bin 119 puandan başlayan Borsa İstanbul, özellikle ikinci seansta banka hisselerine gelen sert satışlarla 87,318 puana kadar geriledi.89 bin puanın üzerine yerleşemeyen endeksin 87,318 seviyelerine kadar geri çekilmesini yorgunluk belirtisi olarak değerlendiren uzmanlar yükseliş trendine bir süre ara verileceğini düşünüyorlar.87 bin puanın önemli bir destek olduğu ve altına inmesiyle birlikte satışların derinleşerek 85 bin puana kadar gelebileceğine vurgu yapılıyor.Günü yüzde 1,53 değer kaybıyla 87 bin 473 puandan kapatan endekste işlem hacmi 5,11 milyar TL oldu.

GÜN İÇİ GELİŞMELER :

Deutsche Bank AG'nin baş küresel stratejisti ve Wall en iyimser hisse senedi piyasası analisti Binky Chadha, Donald Trump'ın seçim galibiyetiyle başlayan yükselişin henüz başlangıç aşamasında olduğunu belirtti.

JP Morgan, dün yayınladığı Şubat ayı Gelişmekte olan Piyasalar Görünüm ve Strateji raporunda, piyasa esnekliğini dikkate alarakgelişmekte olan piyasalar için 'ağırlığını azalt' tavsiyelerini azaltıklarını, ancak negatif eğilimi devam ettirdiklerini bildirdi. Gelişmekte olan piyasa döviz portföyünde 'ağırlığını azalt'
tavsiyesinin büyüklüğünü Türk Lirası ve Kolombiya Peso'su için tavsiyelerini 'ağırlığını azalt'tan 'piyasa ağırlığı' seviyesine çıkarak azalttıklarını belirter JP Morgan, yerel tahvil piyasaları için ise genel olarak 'nötr' olduklarını vurguladı. JP Morgan raporda, ABD Doları/Türk Lirası için Mart, Haziran, Eylül 
ve Aralık 2017 tahminlerini 3,74, 3,83, 3,92 ve 4,01 olarak ortaya koydu.

Commerzbank'ın bir Döviz ve gelişen piyasalara ilişkin raporunda, Dolar/TL kurunun, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikasını daha fazla sıkılaştırmaması durumunda, gelecek aylarda sert bir şekilde yükseleceği beklentisi yer aldı.

S&P Türkiye Varlık Fonu'yla ilgili kamu varlıklarını kaldıraca alma aracına benziyor; merkezi yönetim üzerinde mali yükümlülük oluşturup oluşturmayacağını izleyeceğiz açıklamasında bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) kamu ve özel varlıkları üzerinden kaldıraca alarak kaynak yaratma aracına benzeterek, Türkiye'nin güçlü kamu maliyesine rağmen TVF'nin merkezi yönetim üzerinde mali yükümlülük oluşturup oluşturmayacağının izleneceğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Yeves Mersch, ECB'nin devasa varlık alım programını bu yılın sonundan önce bitirmeyeceğinin sinyalini verdi. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın kurumlar vergisinin iyileştirilmesine ilişkin taahhüdünün ardından reflasyon (vergilerin düşürülmesi ve para arzının artırılması yoluyla büyüme) işlemlerinin yeniden ön plana çıkması sonrası, tahviller değer kaybederken, dolar önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kazandı. Bankacılık sektörü hisseleri, Avrupa''da, siyasi risklerin olumsuz etkisi ile birlikte, düşüşlere öncülük etti.

Dolar bu yılın ilk haftalık kazancına yönelirken, ABD Hazine tahvilleri ve altın geri çekildi. Ham perol, OPEC ve diğer üretici ülkelerin üretim kısıntılarının küresel arz fazlasını azaltacağı beklentisi ile rallisini sürdürdü. Avrupa hisseleri erken saatlerdeki kazancını geri verirken, Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, gösterge endeksin dün rekor seviyede kapanmasının ardından fazla değişmedi. 

Vergi taahhüdü, Trump'om seçim kampanyası sırasında vaat ettiği büyüme odaklı politikalara odaklanacağına ilişkin iyimserliği yeniden canlandırdı. Reflasyon işlemleri olarak adlandırılan faaliyetler, yeni yönetimin dikkatlerimi göçmenlere kısıtlama ve dış ticaret anlaşmalarını tekrar müzakere etmeye çevirmelerinin ardından, yılın başından beri azalmaktaydı. Trump, dün yaptığı açıklamada, "iki ya da üç hafta içinde" kurumlar vergisinde iyileştirme konsuunda önemli bir plan açıklayabileceklerini söyledi.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 10-02-2017

 

Altında teknik hareketlilik olabilir

 

Petrol 53 dolar seviyesinde

 

Dolar kısa vadeli düşüş kanalında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)