E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolar kısa vadeli düşüş kanalında---

Dolar kısa vadeli düşüş kanalında

Dolar kısa vadeli düşüş kanalında
10 Şubat 2017 - 09:04 borsagundem.com

Teknik olarak kısa vadeli düşüş kanalı içerisinde hareketini sürdüren kurda, satışlar devamında 3.6730-3.6630 destek seviyeleri izlenebilir

Kapanışını 88,830 seviyesinden gerçekleştiren BİST, bugün 89,300 seviyelerini hedeflemeye devam edecektir.
88,400 altına gelmediğimiz sürece de BİST tarafındaki yukarı hareketliliğin sürmesi beklenmeli. Veri trafiğinin genel olarak sakin olduğu haftada küresel piyasalarda FED iyimserliği izlenirken, içeride ise TCMB’e dair beklentilerin fiyatlandığını görüyoruz. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya dünkü konuşmasında sıkı para politikasının devam edeceğini vurguladı ve gerektiğinde tüm araçların kullanılacağına dair verdiği mesajlar verdi. Bu açıklamalar ve TCMB beklentileri TL varlıklarını güçlü tutuyor. Haftalık repo ihalesi açmayarak ek likidite önlemlerini sürdüren TCMB’nin politikaları TL bacaklı ürünlerde düşüşleri destekledi. TL, Dolara karşı haftalık kazancını %1’e yükseltirken, Euro’ya karşı ise %1.3’ün üzerine taşıdığını görüyoruz.
Küresel piyasalarda ise dün FED’e dair gelişmeler ön plana çıktı. Oy hakkı olmayan St. Louis Fed Başkanı Bullard dün yaptığı açıklamasında 2017 yılında faizlerin düşük seyredeceğini vurgulaması Doları küresel anlamda zayıflatırken, gelişmekte olan para birimleri değer kazandı. Fakat günün kapanışına doğru Dolar endeksinin tekrardan yükselişe geçmesi özellikle güvenli varlıklara olan talebi azalttı.
Küresel risk iştahının yükselmesi, borsa endekslerini yukarı taşıdı. Genel olarak dün itibariyle hem Avrupa hem de ABD piyasaları alıcılı seyrini korudu. Bu durum Altın gibi güvenli varlık konumundaki ürünlere talebi azaltırken, Ons altın dün 1230 seviyelerine kadar geriledi. Diğer emtia grubunda ise petrolün yükseliş isteğinin devam ettiğini görüyoruz. Haftalık olarak petrol stoklarının artış eğilimini korumasına rağmen, piyasalarda devam eden OPEC iyimserliği petrol fiyatlarını destekliyor. ABD tipi ham petrol dünkü kazancı %1’i aşarken, Brent petrol ise %0.6 üzerinde primli işlem gördü.

USDTRY ANALİZİ

Hafta genelinde 3.75 direncinin altında fiyatlanan dolar tarafında dün FED’e dair beklentiler fiyatlandı. St. Louis Fed Başkanı Bullard’ın 2017 yılında faizlerin düşük kalabileceği yönünde açıklaması sonrası kur tarafında geri çekilmeler 3.7000’in altına kadar devam etti. Aynızamanda TCMB’nin sıkı para politikasını sürdüreceği yönünde beklentiler TL varlıklarını güçlü tuttu diyebiliriz. Kritik direnç noktalarının altında fiyatlanan Dolar/TL’de haftanın son işlem gününde ABD Michigan Tüketici Güven endeksi verisi takip edilebilir. Teknik olarak kısa vadeli düşüş kanalı içerisinde hareketini sürdüren kurda, satışlar devamında 3.6730-3.6630 destek seviyeleri izlenebilir. Alımların hız kazanması durumunda ise 3.6930-3.7120 dirençleri karşımıza çıkabilir. Yeni bir yükseliş hareketinin görülmesi için kritik 3.7230 direncinin
aşılması gerekebilir.

EURTRY ANALİZİ

TCMB’nin sıkı para politikasına devam edeceği beklentisi TL varlıklarını güçlü tutarken, Euro varlıklarının küresel anlamda zayıflaması kurdaki düşüşleri destekledi. Bugün Almanya tarafında açıklanacak Dış Ticaret verisi takip edilebilir. Teknik olarak kısa vadeli düşüş kanalı içerisinde satışlarını hızlandıran Euro’da kritik 3.9210-3.9070 destekleri gündeme gelebilir. Yükseliş hareketi görmemiz için kritik 3.9435-3.9660 dirençlerinin aşılması gerekebilir.

EURUSD ANALİZİ

ABD tarafında dün açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvurularının beklentileri karşılaması parite tarafında düşüşlere sebep olurken, küresel anlamda Euro varlıklarının zayıflaması paritede zayıf görünümün devamını sağlıyor. FED bölgesel başkanlarının düşük faiz politikasının süreceğine dair açıklamalarına rağmen paritede kritik direnç noktalarının aşılamadığını görüyoruz. Almanya tarafında bugün açıklanacak Dış Ticaret rakamları takip edilebilir. Kısa vadeli düşüş hareketi içinde olan paritede 1.0650-1.0635 destekleri takip edilebilir. Alımların hızlanması durumunda 1.0670-1.0690 dirençleri izlenebilir.

GBPUSD ANALİZİ

Brexit’e dair endişelerin azalması ve sürecin uzayacağı beklentisi Sterlin varlıklarını yükseltse de, dün akşam saatlerinde doların tekrardan yükselişi parite tarafında bu yükselişleri sınırlandırdı. Haftanın son işlem gününde İngiltere tarafında açıklanacak Sanayi Üretimi verisi ve ABD tarafında açıklanacak Michigan Tüketici Güven endeksi verileri takip edilebilir. Teknik olarak yükseliş eğilimini koruyan Sterlin kritik 1.2460-1.2480 destek bölgesi üzerinde kaldığı sürece alımlar görülebilir. Direnç olarak ise 1.2520-1.2555 seviyeleri gündeme gelebilir.

USDJPY ANALİZİ

Hafta genelinde güvenli varlık talebiyle değer kazanan Yen para birimi, bu kazancını koruyamadı ve USDJPY paritesinde tekrardan yön yukarı döndü. Doların küresel anlamda yükselişiyle birlikte paritede 113.00 seviyelerinin aşıldığını görüyoruz. Teknik olarak incelediğimizde düşüş kanalı yukarı yönde bozan paritede 113.80-114.35 dirençleri takip edilebilir. Satışlar görülmesi durumunda ise 113.40-112.75 destekleri gündeme gelebilir.

ALTIN ANALİZİ

Küresel risk iştahının azalması uzun bir süredir altın tarafını desteklese de, dün küresel anlamda dolar yükselişi sonrası kazançların korunamadığını gördük. Aynı zamanda ABD tarafında dün açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvurularının beklentileri karşıladığını belirtelim. Bugün ise ABD tarafında açıklanacak Michigan Tüketici Güven endeksi verisi izlenebilir. Teknik olarak baktığımızda yükseliş kanalı içerisinde, satışlarını hızlandıran ons altında kritik 1221-1214 destekleri kırılırsa, yükseliş eğilimi hız kaybedebilir. Alımların görülmesi durumunda 1233-1240 dirençleri takip edilebilir.

PETROL ANALİZİ

Hafta ortasında ABD tarafında açıklanan petrol stokları artış kaydetse de, petrol dünkü yükseliş sonrası kazanımını ikinci güne taşıdı. Açıklanan haftalık benzin stoklarının petrole rağmen azalış göstermesi ve OPEC’e dair iyimser beklentiler yükselişi destekliyor. Bugün itibariyle ABD tarafında açıklanacak Sondaj Kuyu Sayısı verisi izlenebilir. Aynı zamanda Uluslararası Enerji Kurumu (EIA) aylık raporu ön plana çıkabilir.

Ham Petrol Analizi

Teknik olarak yatay seyri içinde alımları hızlandıran ham petrol kritik 53.20 direncini aşmakta zorlanıyor. Bu seviyeyi aşması durumunda 53.40-53.70 dirençleri karşımıza çıkabilir. Geri çekilmelerde ise 52.60-52.40 destek bölgesi izlenebilri.

Brent Petrol Analizi

Teknik olarak yatay bant içinde hareket eden brent petrolde direnç olarak 55.90-56.30 seviyeleri takip edilebilir. Satışların görülmesi durumunda kritik 55.35-54.95 destekleri gündeme gelebilir.

DAX ANALİZİ

Veri açısından sakin geçen haftanın genelinde DAX endeksinde dalgalı seyir izlense de, küresel risk iştahının artışı dün endeksi destekledi. Petrol fiyatlarının toparlanması ve küresel piyasalarda yükselişe geçen borsaların etkisiyle DAX endeksinin de açıklanan bilançolarla birlikte kritik direnç noktalarını geçtiğini görüyoruz. Teknik olarak incelediğimizde endeksin yükseliş eğilimini koruduğunu söyleyebiliriz. Alımların hızlanması için 11690-11735 dirençlerinin aşılması gerekebilir. Destek olarak ise 11540-11460 seviyeleri takip edilebilir. Bu seviyeler aşağı yönlü kırılırsa, yükseliş eğilimi hız kaybedebilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)