E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa uzun süre sonra günü yeşil tamamladı---

Borsa uzun süre sonra günü yeşil tamamladı

Borsa uzun süre sonra günü yeşil tamamladı
09 Mayıs 2023 - 08:16 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Borsa İstanbul’da seçime az süre kala hareketli seyir sürerken, haftanın ilk gününde bankacılık sektörü öncülüğünde yükseliş hareketinin genele yayıldığı bir günü geride bıraktık. Öyle ki BIST100 endeksi uzun süre sonra günü yeşil tamamladı ve  %3.66 değer kazanımı ile 4561.94 seviyesinden kapattı. Özellikle dün önemli direnç olarak takip edilen ve üzerinde kapanış gerçekleşen 4500 seviyesinin kırılması borsa tarafında olumlu bir izlenim bıraktı. Fakat önümüzdeki seçim belirsizliği nedeniyle henüz piyasanın yönünde belirgin bir kırılımın olmadığını söyleyebiliriz. Bu nedenle içinde bulunduğumuz haftada temkinli kalınmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz. Dün geçilen 4500 seviyesi destek olarak takip edilerek üzerinde kalındığı sürece yükseliş hareketinin devam ettiğini görebiliriz.

Yurtdışı tarafına geçersek piyasalarda Fed’in sıkılaştırma döngüsünün son artışını yaptığı beklentileri hakim. Enflasyonist baskının hafiflemeye başlamasıyla gelecekteki artışlara da duyulan ihtiyaçla ilgili beklentiler düşürdü. Abd borsaları yükselirken borç tavanı çıkmazının devam etmesi doları yatay bir seyre itti. Yarın açıklanacak olan ABD enflasyon verileri ise FED’in para politikasının netliğini açmak için oldukça önem arz ediyor ve piyasalar buradan gelecek olan gelişmelere odaklanıyorlar. Diğer yandan Hazine getirileri, ABD bölgesel bankacılık sistemindeki stresin sona erebileceğine dair artan iyimserlikle artarken, altın yatay seyreden dolar karşısında yükseldi.

Asya-Pasifik piyasaları, Çin’in ticaret fazlasının beklentileri aşması ve ihracatın yüzde 8,5 artmasıyla karışık işlem gördü. Piyasalar ayrıca yarın ABD enflasyon raporlarını bekleyecekler. Çin, 71.6 milyar dolarlık bir denge görme beklentisinin üzerinde, 90.2 milyar dolarlık bir ticaret fazlası bildirdi.

Anakara Çin’de Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0,3 ile pazartesi günü 10 ayın en yüksek noktasını kaydettikten sonra galibiyet serisini sürdürdü. Shenzhen Bileşen Endeksi de marjinal bir şekilde yükseldi. Avustralya’da S&P/ASX 200 yüzde 0,35 ve Güney Kore’den Kospi yüzde 0,32, Kosdaq da yüzde 1,33 düştü. Hong Kong’un Hang Seng endeksi yüzde 0,37 düşerken, Hang Seng Tech endeksi yüzde 0,88 düştü.

Petrol fiyatları bu sabah açılışla birlikte düştü ve piyasalar Fed’in bir sonraki faiz oranı kararının anahtarı olacak Nisan ayı ABD enflasyon rakamları öncesinde temkinli kalırken önceki iki seansta elde edilen güçlü kazançlar elde etti. Brent ham petrol fiyatı  %0,4 düşüşle 76,70 dolara düştü ve ABD West Texas Intermediate (WTI) ham petrolü %0,3 kaybederek 72,92 dolardan işlem gördü.

Yurt içinde Hazine ihalelerinin takip edileceği yeni günde, yurt dışında ABD NFIB küçük işletmeler iyimserlik endeksi dışında çok öne çıkan bir veri bulunmuyor.

Halka arzlar seçim belirsizliği tanımıyor

 

Borsa yatırımcısı yastık altında beklemede

 

EYT'lilerin bayram ikramiyeleri bugün hesaplara yatacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum09 Mayıs 2023 09:30

    Temkinli kalın yabancılar hisse topluyor çünkü aslında siz satın onlar mı alsın diyorlar siz bekleyin endeks 4800 ün üstüne çıksın hatta üç gün kapanış yapsın o esnada endeks 5280 i de kırar 5400 lere gider ha işte siz oralardan gelin alın mı diyorlar