E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa rallisini kaçırmak istemiyorlar---

Borsa rallisini kaçırmak istemiyorlar

Borsa rallisini kaçırmak istemiyorlar
19 Ağustos 2020 - 09:25 borsagundem.com

Hisselerdeki ralli karşısında sessiz kalmak, profesyonel yatırımcılardan piyasaya yön verenlere herkes için imkansız hale geldi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi başladığında nakite geçen portföy yöneticileri, yeniden hisse almaya mecbur kaldı. Buna neden olan olaysa borsaların tarihi bir rekora koşması. Bazıları dört ay önce pes edip teslim olan Wall Street yorumcuları, her geçen gün hedefleri yükseltiyor. Bir dönem batık krediler ve düşen temettülere karşı uyaran Goldman Sachs Group bile şimdi S&P 500 endeksinde yukarı yönlü %6’lık bir hareket görüyor.

12 trilyon dolarlık rallinin yarattığı baskıyla, pozisyonlar kendinini hisse satın almaya mecbur eden insanlarla kalabalıklaşıyor. Citigroup tarafından derlenen bir değerlendirme yazısı, internet çağının başlangıcından bu yana ‘mutluluk’ hissinin en yüksek seviyelerde olduğunu ortaya koydu.

Bay Crest Partners’ın baş piyasa teknisyeni Jonathan Krinsky, “yeni bir kapanış zirvesi cesaret verici olsa da, her zaman sonuç vermeyebilir” dedi. Açıklamalarına şöyle devam etti, “şimdi çok büyük bir iyimserlik var, bu da bazen çıkışları kontrol etmeyi zorlaştırıyor.”

Geride kalma korkusu ralliye neden oldu. Şimdiyse, tarihin en hızlı düşüşünden sonra, güçlü bir sıçrama gerçekleştirdi ve ralli tam anlamıyla şahlandı. Son altı ayda %50’den fazla yükseliş gösteren S&P 500 endeksi, tarihin en hızlı iyileşmesini sergiledi. Geçtiğimiz 4 seansın üçünde Şubat rekoru olan 3,386.15 puanı küçük bir farkla geçti.

National Association of Active Investment Managers’ın yaptığı araştırmada, yatırım yöneticilerinin, pandemi sürecindeki tarihi düşük seviyelerde geri çekildikten sonra, borsa rallisini iyi karşıladığı öne sürüldü. Toplamda 30 milyar dolarlık bir bütçe yöneten 200 şirketin yatırım yöneticilerini inceleyen grubun mazuriyet endeksi son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Citigroup’un ABD baş stratejisti Tobias Levkovich, “kurumsal yatırımcılarla yapılan tartışmalardan çıkarımlarım, merkez bankasının uzun bir süre oranları düşük tutma isteğine olumlu yaklaşıldığını gösterdi” dedi. “Bu bir iki ay önce duyduğumuz yorumlardan belirgin bir şekilde farklı ve hem iyimser yatırımcı tutumunu hem de ralliye olan mantıklı yaklaşımı gösterdi.”

Mart ayındaki satış furyasında S&P 500’ün fiyat hedeflerini düşürmekte aceleci davranan Wall Street stratejistleri, şimdilerde çoğu tahminlerini boşa çıkaran ralliye yetişmeye çalışıyor. Bloomberg’in takip ettiği stratejistlerin yarısından fazlası, projeksiyonlarının piyasaların çok çok altında olduğu Haziran ayından bu yana tahminlerini yükseltti.

En son pes eden şüpheciyse Goldman’dan David Kostin oldu. Kostin 2020 hedefini %20 artırarak, 3,600 puanı hedefledi. Mayıs ayında S&P 500’ün ilerleyen üç ayda 2,400 puana gerileyeceği uyarısını yapmışken, şimdilerde piyasaların direncine olan şüpheci yaklaşımı sona erdi. Tıpkı diğerleri gibi Kostin’in yaklaşımı da tarihi seviyelere yaklaşan faiz oranlarındaki düşüşten kaynaklanıyordu.

Kostin bir paylaşımında “hisse fiyatları yalnızca gelecekte beklenen kazancı yansıtmakla kalmıyor aynı zamanda karın güncel değerini de yansıtıyor” dedi. 

Hisseler yükselirken ve karmaşa sona ererken, momentum ya da oynaklık sinyallerine göre hisse alıp satan yatırımcılar da geri dönüyor.

Deutsche Bank’ın araştırmasına göre hisse pozisyonları, gelecekteki piyasa getirileriyle ters bir ilişki içinde. Yatırım yöneticileri ne kadar direnç gösterirse, piyasalardaki performans o oranda düşecek. Mevcut piyasa okumaları halen pozitif Piyasa dönüşlerine işaret etse de, üçte bir oranında negatife dönme ihtimali var. 

AlphaOmega Advisors’ın kurucusu Peter Cecchini, endeksin 3,000’in üzerindeki tüm getirilerinin gerekçesiz olduğunu açıkladı. Cecchini, “borsa piyasaları şimdi kapasitesinin üzerinde çalışan bir asansör gibi,” dedi. “Kablonun kopması ve içindeki yolcuların zemin kata düşmesi an meselesi. Fed ise zemin katta bekliyor olacak” dedi.

New York borsası yükselişle açıldı

 

Wall Street’teki rallinin sebebi bilgisiz yatırımcılar

 

Piyasalar Fed'in toplantı tutanaklarını bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)