E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa krizinden bir günde 353 milyon dolar kazandı---

Borsa krizinden bir günde 353 milyon dolar kazandı

Borsa krizinden bir günde 353 milyon dolar kazandı
01 Nisan 2021 - 10:58 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı John Malone dev bankaları krize sokan Archegos’un tasfiyeleri üzerinden servetine servet kattı. 9,5 milyar dolar serveti olan iş insanı borsalarda arbitraj sıkışması olarak bilinen durumdan faydalandı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım şirketi Archegos Capital’ın satış dalgası Credit Suise gibi dev bankaları krize sürüklerken aynı zamanda krizi fırsata çevirenlerin servetlerine servet katmasına imkan sağladı. Bloomberg’in haberine göre Archegos satış dalgası sonrasında Çarşamba günü medya şirketi Discovery’nin B sınıfı hisselerindeki yükselişle milyarder John Malone bir günde servetine 353 milyon dolar ekledi.

Discovery A grubu hisseleri yatırım şirketi Archegos tarafından tasfiye edilen başlıca pozisyonlar arasında yer almıştı. Neredeyse tamamı Malone’a ait olan ve normal şartlarda A grubu hisse fiyatındaki dalgalanmaları yansıtması beklenen Discovery’nin B grubu hisseleri Archegos krizi sürecinde A grubu hisselerden ayrıştı. B grubu hisseler Çarşamba günü %83 yükselerek New York Borsası’nda hisse başına 128 dolardan kapanış verdi.

Borsa firması Bright Trading’in Piyasa Yapısı Başkanı Dennis Dick hisse senedindeki ani yükselişin arbitraj sıkışmasının bir sonucu olabileceğini belirtti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre arbitraj sıkışması sırasında borsalarda arbitraj yatırımcıları A grubu hisselerine karşı borç alamadıkları takdirde B grubu hisselerine yöneliyorlar. Borsa uzmanı Dick de geçtiğimiz gün endekslerde tam da bunun gerçekleştiğini belirtiyor.

Dennis Dick konuyla ilgili açıklamasında, “Hisse senedi sınıflarının temel verilerde şirketlerle bağlantılı olması aynı şekilde ticaret yapacakları anlamına gelmez” ifadelerine yer verdi.

80 yaşındaki milyarder John Malone telekomünikasyon firması Liberty Global’ın başkanı ve 8 milyon dönümden fazla arazi ile ABD'nin en büyük özel toprak sahibi konumunda. 9,5 milyar dolarlık serveti bulunan Malone, şirketinin 2020 beyannamelerine göre Discovery B grubu hisselerinin yaklaşık %94’üne sahip. Milyarderin hisseleri Salı günkü kapanış itibarıyla yaklaşık 427 milyon dolar değerindeydi.

Teknoloji fonlarının kaderi değişebilir

 

WEF: Covid cinsiyet uçurumunu genişletti

 

Goldman'dan 10 milyar dolarlık blok hisse satışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan01 Nisan 2021 18:27

    Zenginin parası züğürdün parmaklarını yorar

  • selim01 Nisan 2021 11:58

    1000 trilyon dolari olsa ne yazar . ne kadar cok varsa o kadar zor ayrilik olacak :)))  ee bizde bir soz var ya tatli tatli yemenin acici aci .....  (6)