E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan, "Sorumlu Tedarik Zinciri Uygulaması" duyurusu---

Borsa İstanbul'dan, "Sorumlu Tedarik Zinciri Uygulaması" duyurusu

Borsa İstanbul'dan, Sorumlu Tedarik Zinciri Uygulaması duyurusu
07 Haziran 2022 - 13:14 borsagundem.com

Borsa İstanbul, "Sorumlu Tedarik Zinciri Uygulaması" hakkında bir duyuru yayımladı.

Borsa İstanbul'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Borsamız sorumlu tedarik zinciri düzenlemelerinin uygulamasına yönelik olarak yükümlülerden gelen genel nitelikli sorularda belirtilen iki hususa ilişkin Borsamız açıklamaları aşağıda paylaşılmaktadır.

Kıymetli Madenler Aracı Kuruluşları ile Rafinerilerin İç Kontrol Sistemi ve Uyum Esasları Hakkında Yönerge'nin (Yönerge) 7 nci maddesinin ilk fıkrasına göre iç kontrol faaliyeti kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin denetim bilgilerini içeren istatistikler yükümlünün yönetim kuruluna bildirilmelidir. Anılan hükmün uygulaması ile ilgili olarak yükümlünün yönetim kurulu iç kontrol faaliyeti kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin denetim faaliyetleri için bir komiteyi münhasıran görevlendirmişse söz konusu komiteye yapılan bildirim anılan fıkra kapsamında yönetim kuruluna yapılmış olarak kabul edilebilecektir. Benzer şekilde Yönerge'nin "İç kontrol faaliyetleri" başlıklı 6 ncı maddesinin birinci fıkrası yönünden de aynı esaslar geçerli olacaktır.

Yönerge'nin "İç kontrol ve tedarik zinciri uyum görevlisinin görev başında olmaması veya görevinden ayrılması" başlıklı 14 üncü maddesinde yer alan "(1) İç kontrol ve tedarik zinciri uyum görevlisinin izin, hastalık ve benzeri nedenlerle geçici olarak görev başında olmaması halinde kendisine vekâlet edecek kişinin, Yönetmelikle ve bu Yönerge'nin 11 inci maddesinde belirtilen şartları haiz olması gerekir. Vekâlet edecek kişinin kimlik ve iletişim bilgileri 1 iş günü içerisinde Bakanlığa ve Borsaya gönderilir." hükmünün bankalarca bildirilen iletişim kurulacak yetkili personel yönünden uygulama alanı bulunmamaktadır. Zira 18.04.2022 tarihli ve 8310 sayılı Duyuruda da belirtildiği üzere iletişim kurulacak yetkili personelin Yönerge'de belirtilen "iç kontrol ve tedarik zinciri uyum görevlisi" olarak değerlendirilmemesi gerektiği gibi Yönerge'de iç kontrol ve tedarik zinciri uyum görevlisine yapılan atıflar bankalar açısından iletişim kurulacak yetkili personele yapılan atıflar gibi algılanmamalıdır. Belirtilen nedenlerle Borsa ile haberleşme ve bildirimlerin zamanında tam ve eksiksiz yapılması da dâhil gerekli önlemlerin alınması ve bu hususta tüm sorumluluğun bankalarda olduğunun bilinmesi kaydıyla Yönerge'nin 14 üncü maddesine çerçevesinde Bakanlığa ve Borsaya bir bildirimde bulunulmasına gerek bulunmamaktadır."

Borsa İstanbul’da gong Şeker GYO için çaldı

 

Borsa yeni haftada yükselişe devam edecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)