E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da Mehter Formasyonu mu var?---

Borsa İstanbul'da Mehter Formasyonu mu var?

Borsa İstanbul'da Mehter Formasyonu mu var?
28 Eylül 2015 - 07:40 borsagundem.com

Borsa endeksinin son çeyrek ve yıllık bazda beş yıldır süren ‘bir pozitif, bir negatif’ örüntüsü dikkati çekiyor

Borsa İstanbul'un geçen 5 yıldaki son çeyrek performansına bakıldığında, yükseliş ve düşüşlerin sırasıyla birbirini takip ettiği dikkati çekiyor. İstatistiklere göre son 5 yılın son çeyreklerinde bir yıl düşüş, diğer yıl yükseliş gerçekleşmiş. 

RİSK DE VAR, FIRSAT DA 

Akşam'ın haberine göre, 2010'dan beri son çeyreklerde görülen bir yükseliş bir düşüş örüntüsünün bu yıl da sürüp sürmeyeceği merak edilirken, analistlerin genel beklentisi riskler kadar fırsatların da son çeyrekte öne çıkabileceği yönünde...  ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül toplantısında faizleri değiştirmemesinin yanı sıra, Başkan Janet Yellen'ın hafta içi yaptığı açıklamalar sonrasında faiz artırımı beklentilerinin son çeyrekte yoğunlaştığını aktaran analistler, yurtiçinde ise genel seçim ve izlenecek gelişmelerin gündemin üst sırasında yer alacağını kaydediyor. 

YILBAŞINDAN BERİ -%13 

Analistler, yılbaşından bu yana yüzde 13 değer kaybeden BIST-100 endeksinin yıllık bazda da beş yıldır ‘bir negatif, bir pozitif’ seyir izlediğine işaret ediyor. Geçen sene yıllık bazda yüzde 26,43 değer kazanan BIST 100 endeksinin son çeyrekteki performansının pozitif olsa bile yıllık bazda artıya geçme ihtimalinin düşük olduğunu öngören analistler, iç ve dış piyasalardaki volatilitenin (oynaklığın) süreceğini tahmin ediyor. 

Olumlu bir seçim sonucu doları 2.70’e indirir 

Destek Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Emre, "Seçim sonrası hükümetin kurulması ve TCMB'nin sadeleşme adı altında faiz artırımına gitmesi durumunda kurun 2,70 - 2,80 aralığını hedeflemesi beklenebilir. Böyle bir senaryoda endeks tarafında ise 85 bin – 88 bin bandına doğru yükselişler görülebilir" dedi. 

Olumsuz senaryoda ne olur?

Turkish Yatırım Araştırma Bölüm Başkan Baki Atılal, hem içeride hem de dışarıda 2015'in son çeyreğinde de volatilitenin yüksek kalmaya devam edeceğini belirterek, "Fed ve Çin gündemin ilk sıralarında" dedi. Olumlu senaryoda dolar/TL'nin 2,90 seviyesine kadar gerileyebileceğine dikkati çeken Atılal, olumsuz bir senaryoda ise 3.00 seviyesinin destek, 3,35 seviyesinin direnç olarak takip edileceğini bildirdi.

Geçen yıl yüzde 14,3 yükselmişti

Son çeyrek    Değ.(%) 
2010    +0.34 
 2011    -14,12 
 2012     +17,79 
 2013    -8,97 
 2014    +14,39 
 2015    ? 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)