E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da günlük beklentiler ---

Borsa İstanbul'da günlük beklentiler

Borsa İstanbul'da günlük beklentiler
09 Eylül 2014 - 08:53 borsagundem.com

Dün Avrupa'da veri akışının yanı sıra siyasi gündem hareketliydi

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Haftanın ilk işlem gününde yurt dışı borsaları BIST 100 endeksinin yükselişine set çekti…
   
BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününde 82.036-82.628 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 82.199 seviyesinden yatay kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0,19 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0,18 değer kaybetti.   

Haftanın ilk işlem gününde Avrupa tarafında Almanya ticaret dengesi ve İngiltere konut fiyatları verileri takip edildi. Almanya ticaret dengesi 22,2 milyar Euro ile beklentilerin üzerinde açıklanırken, İngiltere konut fiyatlarındaki artış beklentinin hafif aşağısında gerçekleşti. Dün Avrupa'da veri akışının yanı sıra siyasi gündem hareketliydi. İskoçya gündemde ilk sıradaki yerini alırken, 18 Eylül 2014 tarihinde İngiltere'ye bağlılık ya da bağımsızlık için referanduma gidecek olan İskoçya'da yapılan kamuoyu yoklamalarında bağımsızlığına destek verenlerin ilk defa yüzde 50 oranını geçmesi başta İngiltere olmak üzere Avrupa borsalarında zayıf seyre sebep oldu. Günün sonuna gelindiğinde ise, Almanya'da yatay pozitif kapanış görülürken, Almanya dışında Avrupa borsaları günü negatif tamamladı. Bugün Avrupa'da Fransa ticaret dengesi verisi,  İngiltere'de sanayi üretimi ve imalat üretimi verileriyle birlikte İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney'nin konuşması izlenecektir.
   
ABD tarafında veri akışının zayıf olduğu haftanın ilk işlem gününde, ABD borsalarında negatif seyir hakim oldu. Piyasalar tarafından Ukrayna ve Rus yanlısı muhaliflerin ateşkesi ihlal ettiğine yönelik haberler takip edilmekle birlikte, petrol fiyatlarında görülen düşüşün etkisiyle gerileyen enerji hisseleri de ABD borsalarında görülen düşüşü tetikler nitelikteydi.
   
Yurt içinde ise piyasalarda döviz kurları ve yurt dışı borsalarının seyri takip etmekle birlikte, günün en önemli gündem maddesi temmuz ayı sanayi üretimi verisiydi. Temmuz ayı  takvim etkisine göre düzeltilmiş sanayi üretimi yıllık bazda  beklentiden yüksek 3,6 yükselirken, düzeltilmemiş sanayi üretim verisi yüzde 4,66  geriledi. Güne 82.000 seviyesinin üzerinde alımlarla başlayan BIST 100 endeksi, sanayi üretimi verisi ile birlikte alımlarını sürdürdü. Sanayi üretimi verisi sonrasında 82.500 direncini test eden  BIST 100 endeksi yurt dışı borsalarında görülen karışık seyrin etkisiyle kazançlarının bir kısmını geri verse de günün ilk yarısını 82.000 seviyesinin üzerinde tamamladı. Günün ikinci yarısında yurt dışı borsalarında görülen negatif seyre paralel hareket eden BIST 100 endeksi pozitif ve negatif sınırlar içerisinde dalgalansa da günü yatay  tamamladı.
   
Teknik açıdan bakacak olursak, endekste teknik görünüm duruşunu korumakta olup, kısa vadede 82.500 direnci ön plana çıkmaktadır. Endeksin bu seviyeyi yukarı yönlü kırması ve bu seviye üzerinde tutunmalarda 83.500 ve 84.500 dirençleri, 82.500 direncinin kırılamaması durumunda ise 81.500 desteği izlenmekle birlikte, bu seviyeden görülebilecek tepki hareketleri nedeniyle 81.500 desteği önem arz etmektedir. Zira bu seviyenin kırılması durumunda  endekste satış baskısının devamı beklenebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)