E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsa İstanbul’da gong Borlease Otomotiv için çaldı---

Borsa İstanbul’da gong Borlease Otomotiv için çaldı

Borsa İstanbul’da gong Borlease Otomotiv için çaldı
19 Ekim 2023 - 10:35 borsagundem.com

Borsa İstanbul’da gong halka arz sürecini rekorlarla tamamlayan uzun dönem (operasyonel) araç kiralama sektörünün güçlü oyuncusu Borlease Otomotiv AŞ için çaldı.

Borlease Otomotiv (#BORLS); Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB)’nın liderliğinde, Ziraat Yatırım Menkul Değerler ve Yatırım Finansman Menkul Değerler’in eş lider olduğu halka arz sürecini tamamladıktan sonra, Borsa İstanbul’da bugün işlem görmeye başladı. Borlease Otomotiv için Borsa İstanbul’da düzenlenen halka arz törenine Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Borlease Otomotiv A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan, TSKB Sermaye Piyasaları Bölüm Başkanı ve Yatırım Finansman Yönetim Kurulu üyesi Onur Aksoy katıldı.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Borlease Otomotiv’in halka arzı için “Bor Holding, bünyesindeki otomotiv, sigorta, teknoloji ve enerji iş grupları ile etkin bir sinerji oluşturmuştur. Bu sinerjinin verdiği güçle, Borlease Otomotiv sektörünün önemli markalardan biri haline gelmiştir. Bugün ise Borsamızda işlem görmeye başlayarak, bu sinerjinin yanı sıra, yeni ortaklarının da kattığı güçle hedeflerini daha da ileriye taşıyacaktır. Ben bu başarılı halka arzdan dolayı, emeği geçen herkese, şirket çalışanlarına ve aracı kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Borlease Otomotive Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan TSKB Sermaye Piyasaları Bölüm Başkanı ve Yatırım Finansman Yönetim Kurulu Üyesi Onur Aksoy şu mesajları verdi:

“TSKB liderliğinde, Ziraat Yatırım ve Yatırım Finansman eş liderliğinde 11-12-13 Ekim’de gerçekleştirilen halka arza 4 milyon 301 bin 297 yatırımcıdan yaklaşık 4,5 kat talep geldi. Bu yatırımcı sayısı ile yeni bir rekora imza atılırken, Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre pay senedi bakiyeli yatırımcı sayısının 8 milyonu aştığı haftada, hali hazırda mevcut iki yatırımcıdan biri Borlease Otomotiv hissesi sahibi oldu.”

Onur Aksoy ek satışla birlikte büyüklüğü 1,3 milyar TL’ye ulaşan halka arz ile ilgili olarak ayrıca, üst düzey operasyonel kabiliyete ve büyük bir stratejik vizyona sahip, Sixt gibi alanında dünyanın en prestijli markasını bünyesinde bulunduran ve sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan Borlease’in Borsa İstanbul’a gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Borlease Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan, “10 yıl gibi bir sürede elde ettiğimiz otomotiv, sigorta, enerji ve teknoloji gibi alanlara yayılan başarılarımızı halka arz gibi çok önemli bir kazanım ile taçlandırıyoruz. Borlease Otomotiv’in’in 10 yıla sığdırdığı başarıları çok daha ileri taşıyacağına inanan, büyüttüğü hedeflerine ulaşmada gücüne güç katacak yatırımcılarla yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Gururluyuz, çünkü 10 sene gibi kısa bir süre içerisinde firmamızı böylesine önemli bir seviyeye taşıyabildik. Gururluyuz, çünkü Cumhuriyetimizin 100. yılında Borlease markasını ülkemiz için önemli bir değer haline getirebildik” diye konuştu.

Pandemiye, sektördeki maliyet artışlarına, daralmalara, otomobilin yatırım aracı haline geldiği süreçlere rağmen büyüklüğünü de karlılığını da artıran bir marka olduklarının altını çizen Hancan, şu mesajları vurguladı:

İKİ ALANDA LİDERLİK

"2013 yılında Borlease ile başlayan, 2019 yılında Sixt Rent A Car ile genişleyen hizmetlerimizde sektör bilinirliği, araç kapasitesi, hizmet kalitesi en yüksek ve en çok tercih edilen firmalardan biri haline geldik. Filomuz 8 bin araca yaklaştı.

EKİP İMZASI

Tüm bu başarıları ekip arkadaşlarıma, alanında her biri büyük tecrübeye sahip, özverili Borlease Otomotiv ailesine borçluyuz.

SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK

Şimdi yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu ekibe inanan, Borlease’in hikayesine, vizyonuna güvenen yatırımcılarımızla yepyeni ufuklara yelken açıyoruz. Sorumluluğumuz büyük. Çünkü bu hikâyeye inanan yatırımcılarımız Türkiye’nin en yüksek katılımcı sayısı ile halka arzımızı rekora taşıdı.

REKORLARLA HALKA ARZ

Borlease Otomotiv AŞ’nin halka arzı, yaklaşık 4,3 milyonu aşan tarihi talep sayısı ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Türkiye nüfusunun yüzde 5’sinden fazlası Borlease ailesinin parçası olmak için düğmeye bastı. Aktif borsa yatırıcılarının yaklaşık yarısının ilgisini çeken halka arz 2023 yılında sermaye piyasalarına damgasını vuran halka arzların başında yer aldı. Borlease Otomotiv AŞ halka arzı rekor kırdığı 4 milyon 301 bin 297 olan katılımcı sayısının yanında, hisse dağıtımının yapıldığı 4 milyon 222 bin 601 yatırımcı sayısı ile de en fazla yatırımcıya ulaşan hisse olma unvanını elde etti."

Borlease Otomotiv’in halka arzında 4.3 milyon taleple tüm zamanların rekoru kırıldı

 

Borlease Otomotiv'in halka arzında talep toplama sürüyor

 

Borlease Otomotiv'in halka arzında talep toplama başladı

 

Borlease Otomotiv halka arzında 11-12-13 Ekim tarihlerinde talep toplanacak

 

Borlease Otomotiv halka arz ile büyümeyi hızlandırmak istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 34,12
En Yüksek: 34,80
En Düşük: 33,36
Değişim 2,22 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,00
İşlem Hacmi 112.119.471
Toplam Adet: 3.298.340
Ağırlıklı Ort.: 34,00
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)