E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsa İstanbul’da gong Birikim Varlık için çaldı---

Borsa İstanbul’da gong Birikim Varlık için çaldı

Borsa İstanbul’da gong Birikim Varlık için çaldı
15 Aralık 2022 - 12:43 borsagundem.com

Varlık yönetim sektörünün önde gelen oyuncularından Birikim Varlık Yönetim A.Ş, Borsa İstanbul’da düzenlenen gong töreni sonrasında BRKVY koduyla işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da gong, 2011 yılında varlık yönetim sektörüne güçlü bir giriş yaparak 2022 yılının ilk 6 ayında 126,8 milyon TL’yi ekonomiye geri kazandıran Birikim Varlık Yönetim A.Ş. için çaldı.

Borsa İstanbul A.Ş Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Altınhas Yatırım Holding ve Birikim Varlık Yönetim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İnan Altınbaş,  Birikim Varlık Yönetim A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Özyapar ve finans sektörünün temsilcilerin katılımıyla, 15 Aralık Perşembe günü düzenlenen halka arz gong törenin ardından, Birikim Varlık Yönetim AŞ hisseleri, Borsa İstanbul Ana Pazar’da  BRKVY koduyla işlem görmeye başladı.

Yatırımcılardan yoğun ilgi

Borsa İstanbul’a güçlü bir talep ile ‘merhaba’ diyen ve Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin konsorsiyum liderliğinde 8-9 Aralık 2022 tarihlerinde pay başına 14,20 TL fiyattan talep toplayan Birikim Varlık Yönetim’in halka açıklık oranı yüzde 21.43 ve halka arz büyüklüğü ise 170.400.000 TL oldu. Birikim Varlık Yönetim, ayrıca halka arz büyüklüğünün 22 katına ulaşan 3.702.425.739 TL’lik talep ile sektöründe bir rekora imza attı.

Halka arzda; yurt içi bireysel yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 17,34 katı; yurt içi kurumsal yatırımcılara yaklaşık 33,59 katı; yurt dışı kurumsal yatırımcılara ise yaklaşık 2,43 katı talep geldi.

“Yatırımcılarımızdan; doğru bilgiye ve doğru kaynağa dayanarak karar vermelerini bekliyoruz”

Birikim Varlık Yönetim A.Ş’nin halka arz töreninde açılış konuşmasını yapan Borsa İstanbul A.Ş Genel Müdürü Korkmaz Ergun, varlık yönetim şirketlerinin finans sisteminin devamlılığını destekleyen önemli yapıtaşları olduğuna işaret ederek, “Birikim Varlık, bu halka arzda şirketimize yeni ortak olan yatırımcılarımızın kattığı güç ile, yönettiği varlık miktarını büyütmeyi planlamaktadır” dedi. Ergun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sermaye piyasamızda gerçekleşen halka arzlarda şirketlerimize ortak olan yeni yatırımcılarımıza ve Borsamızda işlem yapan tüm yatırımcılarımızdan beklentimiz, yatırım kararlarını alırken, doğru bilgiye ve doğru kaynağa dayanarak karar vermeleridir. Yatırımcılarımızdan; sosyal medyaya itibar etmemelerini, değersiz haberlere ve dedikodulara dayanarak hareket etmemelerini, finansal bilgileri, faaliyetleri ve açıklamaları doğru kaynaklardan öğrenmelerini, şirketleri, Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan takip etmelerini,

Çalıştığınız aracı kurumların, araştırma raporlarını incelemelerini, aracı kurumlarınızın yatırım danışmanlarının tavsiyelerini dinlemelerini bekliyoruz. Birikim Varlık Yönetimi, halka arzda gelen yüksek taleple, yaklaşık 170 Milyon TL tutarında halka arz geliri ve 538 bin yatırımcıya gerçekleştirilen satışla çok başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Bu başarılı halka arzdan dolayı emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Şirket çalışanlarına, aracı kuruma, teşekkür ediyorum. Birikim Varlık Yönetime Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum. Sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

“Nihai hedefimiz; Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sağlamaktır”

Gong töreninde Korkmaz Ergun’un ardından söz alan Altınhas Yatırım Holding ve Birikim Varlık Yönetim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İnan Altınbaş ise  “Bugün burada sizlerle bir arada olduğum için çok mutluyum. Bu başarıyı sizlerle paylaşıyor olmak bizim için çok kıymetli” diyerek sözlerine başladı.  Altınbaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“İçinde bulunduğumuz tüm sektörlerde elde ettiğimiz bu başarıda hedefimiz ilk olarak ülke ekonomisine katkı sağlamak ve 70 yılı aşkın süredir hizmet verdiğimiz alanlarda edindiğimiz deneyimlerimizle, geleceğimizi şekillendirmek. Bizim için öncelik; sektörlerde öncü ve sürdürülebilir olmamızdır.

Bundan sonraki süreçte yeni ortaklarımızla birlikte daha büyük bir Birikim Varlık yaratarak ilerlemeye devam edeceğiz." 

“5,6 milyar TL anapara portföy büyüklüğünü yönetiyoruz”

Törende İnan Altınbaş’ın ardından söz alan Birikim Varlık Yönetim A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Özyapar da şirketin,  8-9 Aralık tarihlerinde talep toplarken halka arz büyüklüğünü 170,4 milyon TL olarak belirlediklerini hatırlatarak,  “Yatırımcılarımızın yüksek teveccühleri sonucunda 3,7 milyar TL talep toplamış bulunmaktayız. Bugün itibarıyla 170,4 milyon TL büyüklüğündeki halka arzımızı tamamlamış bulunuyoruz ve halka açıklık oranımız %21,43’tür. Şirketimize güvenen, büyüme ve verimlilik vizyonumuza ortak olan tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz” dedi.

 

Birikim Varlık hisselerine 22 kat talep geldi  

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 158,80
En Yüksek: 165,70
En Düşük: 152,80
Değişim -5,48 %
FK: 41,18
PD / DD: 13,52
İşlem Hacmi 23.896.876
Toplam Adet: 151.595
Ağırlıklı Ort.: 157,69
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)