E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da devre kesici uygulandı---

Borsa İstanbul'da devre kesici uygulandı

Borsa İstanbul'da devre kesici uygulandı
24 Şubat 2022 - 09:56 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da açılışta satışların yüzde 7,59'a varmasıyla devre kesici uygulaması devreye girdi.

Rusya'nın Ukrayna işgalini resmen başlatmasının ardından Borsa İstanbul güne sert düşüşle başladı. Endeks güne yüzde 7,59 düşüşle 1862,94 puandan başlamasıyla açılışta devre kesici uygulandı.

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Saat 09:55 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin ikinci seviyesi tetiklenmiş ve Pay Piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarında işlemler geçici olarak durdurulmuştur.

Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları ve gayrimenkul sertifikalarında saat 10:20'de tek fiyat emir toplama, 10:25'de eşleştirme yapılacak ve 10:30'dan itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir.

Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 10:20'de tek fiyat emir toplama yapılacak ve 10:30'dan itibaren seans kaldığı yerden devam edecektir. Varant, sertifika, BYF, yeni pay alma hakkı kuponu ve yeni pay alma hakkından arta kalan birincil piyasa sıralarında işlemler 10:30'dan itibaren kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edecektir.

VİOP'taki Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler ile BAP Pay Senedi Repo Pazarı'nda işlemler saat 10:30'da yeniden başlayacaktır."

Borsada savaş paniği: Açılışta devre kesildi

 

Dolar 14 TL'yi aştı

 

Savaş başladı! Biden: Putin acı ve ölümü seçti!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN24 Şubat 2022 14:52

    HIRSIZLARIN ARSIZLARIN KAZIKÇILARIN ELİNDEKİ KAĞITLAR % 10 DİP YAPTI ,BUNLAR SATIP KAÇTI KAZIK ALANLARDA KALDI,SAVAŞ DAHADA ARTACAK GİBİ HER GÜN % 10  DİPLER 100 BİN BELKİ DAHADA BÜYÜRSE 10 BİNLERE GELİRİZ ESKİ RAKAMLA

  • HASAN TOSUN24 Şubat 2022 13:34

    1,5 tl. kağıtlar  1-2 bin lira olmuşhak etmediği yerler gelmiş,kim alacak bu kağıtları,bırakın düşsün,hak ettiği yere gelsin

  • Tezcan24 Şubat 2022 11:56

    Faizler gercek enflansyon üstü artmaz IMF ile anlaşılmaz svap arap kur koruma saçmalıklarından vazgeçilmez ekonominin bilimsel gerçeklerine yönelmedigin müddetçe sonuç herzamanki gibi hüsran ne borsaya ne piyasaya ne TL ye güven gelir

  • Mucise Reis ;)24 Şubat 2022 10:56

    Analiz. Rusya, özerlik ilan ettiği bölgelere destek için ukraynanın stratejık hava alanı,radar, bazı yollar, vb imha etti. Rusylar bunları hava gücünü kullanarak yaptı. Son söylentilere göre 14 türksiha sı var. nunların kontrol merkezi vurulmuş. Türk ihA sihaların yedek parça üreten ve aldığımız bazı merkezler imha edilmiş. üretimi zetkilenirmi ? BAYRAKTAR açıklaması önemli.  Rusya Karadenizi ele geçirdi. Buradan askeri destek alamaz ukrayna. ABD hava gücü ile Ukraynaya gelebilir, radara yakalanmaycak uçaklarla ukrayna ya destek olabilir diye, ukrayna hava alanlarını, uçak iniş kalmış, vb noktaları ruslar vurdu. yani, sakın dış ulke uçakları gelmesin, geleceğinizi haber aldık, hava limanları çalışmaz durumda mesajını Ruslar verdi. özerk bölgelerde iha sıhaların abd uçakların ingiliz vb nato araçların  uçları, rus direnişçileri vurması PUTİN tarafından kabul edilemezdi. Rusya işi garantıye aldı. SAVAŞ ASLIDAN YİNE BÖLGESEL.Rusya yenilgisi iç kargaşa yapardı yoksa.

  • Suat24 Şubat 2022 10:35

    Düşeceğini bile bile borsayı niçin açtınız.Kusura bakmayın boşu boşuna bu işi yapıyorsunuz.Sürekli zarara sokuyorsunuz.

  • Top U24 Şubat 2022 12:21

    Onlar düstükten sonra önlem alırlar önce dibi bulalım alımlarını yapsınlar şişkolar sonra önlem alacaklar şişkoların parası erimesin diye öyle ya herseye garanti veriyorsak şişmanlarada garanti vermeliyiz ky olarak…..!

  • Mucise Reis ;)24 Şubat 2022 10:08

    Bu ne böyle BTC den daha çok düştü borsamız :D .Hacim düşük, krediler, kmh lar, borçlar, kademelerin boş olması, +2 saat avrupadan saat farkımız, hala saat ayarı yapmayan siyesiler :D . kurumların çekimserliği. Rusya adımlarını biliyoruz ama ABD resmi net konuşma yok. Yaşanan gelişmelerin görsele ve resmi haberlerle ambargoya dönmesi, bir çok etken gibi borsamızda adım attı.Sert adımlar karşısında tokat yiyen, ekranı kapatsın en yakın markete gidip kasiyer başvurusu yapsın :D ...  darbeyi yiyen acemi oluruna bıraksın, dünya en kotu senaryoyu satın alıyor. ABD borsa tepkilerinde borsamız kapanmış oluyor :D relaks. kazaç gibi kaybında keyfini sürün. Dünya savaşı olmayacak beklenti bu olsun mesela...

  • Bekir24 Şubat 2022 10:05

    Başkanlık sistemi geldi ülke çöktü. Savaş varken gidip senagelde stat açma töreni.