E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul haftayı 87 binin altında tamamladı---

Borsa İstanbul haftayı 87 binin altında tamamladı

Borsa İstanbul haftayı 87 binin altında tamamladı
17 Mayıs 2019 - 09:46 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü %0.47 oranında düşüşle 86.796 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Piyasalar ABD tarafından gelen bir olumlu bir olumsuz haberle günü karşıladı. ABD'nin Türkiye’yi GTS kapsamındaki ülkeler listesinden çıkarmasının etkisiyle Borsa İstanbul güne %0.30 oranında düşüşle 86.944 puandan başladı. Endekste bankacılık hisselerindeki satış, sanayi hisselerindeki alış dikkat çekti. ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı gümrük vergisini %25'e indirmesi çelik sektörü sanayi hisselerine alım getirdi. Alışların satışları dengelemesiyle BIST, yatay seyre yöneldi. 

Satıcılı seyreden bankacılık endeksinde tepki alımlarının gelmesiyle göstergeler pozitife döndü ve endeks ilk yarıyı primli kapattı.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.27 oranında yükselişle 87.435 puandan girdi.

Gün ortasının ardından

Günün ikinci yarısının çoğunluğunda BIST, 87 bin puanın biraz üzerinde sakin seyretti. Gün boyu yaklaşık 1000 puanlık bir bantta dalgalanan endekste, kapanışa doğru sanayi hisselerine gelen satışla göstergeler kırmızıya döndü. 

Borsa İstanbul haftayı %0.47 oranında düşüşle 86.796 puandan tamamladı. Hacim 5.4 milyar lirayı aştı. Bankacılık endeksi %.20 oranında yükselişle, sanayi endeksi %0.59 oranında düşüşle günü tamamladı.

BELİRSİZLİKLER ALIMLARI BASKILIYOR

Borsa İstanbul, Mayıs ayında sadece 1 günü yükselişle tamamladı. Endeks son zamanlarda gün içerisinde yukarı doğru kıpırdansa da alımları belirsizlikler sınırlandırıyor. Bu bağlamda yukarı yönlü hareketler daha çok ucuzlayan endekse gelen tepki alımları olarak kalıyor.

KARARLI YÜKSELİŞ İÇİN BIST PRANGALARINDAN KURTULMALI

Endeksin üzerinde iki güçlü pranga var. Yeni seçim gündemi ve teslimat yaklaştıkça daha çok koşulan S-400 meselesi.

Öte yandan küresel piyasaları saran ABD-Çin ticaret savaşının yarattığı sis bulutu, 2 güçlü prangaya sahip yurt içi piyasalarında yön bulmayı zorlaştırıyor. Daha açık bir ifade ile belirsizliği derinleştiriyor.

ABD ve Türkiye arasında bir olumlu gelişme söz konusu. ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı %50 oranındaki gümrük vergisinin %25'e indirildiğini bildirdi. Ancak ABD’nin, Türkiye'yi 3 bin 474 üründe ABD pazarına gümrüksüz giriş imkânı sağlayan Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi'nden çıkardığını unutmamak gerek.

Günün önemli şirket haberleri 17/5/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 17/5/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:43 itibariyle 6.0497 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 6.0431 lira, en yüksek 6.0949 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.7559 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1159 seviyesinde. Gram altın 248.3 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 26.10 seviyesinde.

Dolar yatay seyrediyor

 

BORSA İSTANBUL DÜN DÜŞÜŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul günü yüzde 0.20 oranında düşüşle 87.203 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

 

ÇAVUŞOĞLU: RUSYA TESLİMATA HAZIR OLDUĞU AN S-400'LERİ ALACAĞIZ

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısına için Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'dan satın alınan S-400 füze savunma sistemiyle ilgili olarak "Rusya teslimata hazır olduğu an S-400'leri alacağız" dedi.

Çavuşoğlu: Rusya teslimata hazır olduğu an S-400'leri alacağız

 

WILSON: TÜRKİYE'Yİ S-400'DEN VAZGEÇİRMEK MÜMKÜN

ABD Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Wilson, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almaktan vazgeçmesinin "mümkün" olduğunu söyledi.

Wilson: Türkiye'yi S-400'den vazgeçirmek mümkün

 

ABD TÜRKİYE'Yİ GTS'DEN ÇIKARDI

ABD, Türkiye'yi 3 bin 474 üründe ABD pazarına gümrüksüz giriş imkanı sağlayan Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi'nden çıkardı.

ABD Türkiye'yi GTS'den çıkardı

 

ABD'DEN S-400 İÇİN AÇIKLAMA: TÜRKİYE SEÇİMİNİ YAPMALI

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri: Türkiye, S-400 alımıyla F-35 programında kalmak arasında bir seçim yapmak zorunda.

ABD: Türkiye seçimini yapmalı

 

TRUMP'TAN TÜRKİYE'YE ÇELİK JESTİ! GÜMRÜK VERGİSİ YÜZDE 25'E İNDİRİLDİ

ABD Başkanı Trump, ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisinin yüzde 25'e indirildiğini açıkladı.

Trump'tan Türkiye'ye çelik jesti! Gümrük vergisi yüzde 25'e indirildi

 

ABD'NİN HUAWEI KARARINA PEKİN'DEN TEPKİ

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü başka ülkelerin Çin kurumlarına tek taraflı yaptırım uygulamasına şiddetle karşı olduklarını belirtti ve ABD’den Çin ile ticaret ilişkilerini daha fazla zora sokmamasını istedi.

ABD'nin Huawei kararına Pekin'den tepki

 

TRUMP'TAN İRAN SAVAŞI SORUSUNA DİKKAT ÇEKEN YANIT

İran ve ABD arasındaki gerginliğe ilişkin Başkan Trump'tan yeni bir açıklama geldi. Trump, gazetecilerin "Savaşa mı gidiyoruz?" sorusuna, "Umarım olmaz" yanıtını verdi.

Trump'tan İran savaşı sorusuna dikkat çeken yanıt

 

İRAN İLE İLGİLİ MÜTHİŞ İDDİA: ABD'Yİ VURACAK FÜZELER GÖRÜNTÜLENDİ

New York Times'ın iddiasına göre uydudan çekilen görüntülerde İran botlarına füze yerleştirildiğinin görülmesi görülmesi üzerine ABD Körfez'e askeri yığınak yaptı.

İran ile ilgili müthiş iddia: ABD'yi vuracak füzeler görüntülendi

 

ABD BORSALARI EKONOMİK VERİLERLE GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPADI

ABD'de konut ve işsizlik verilerinin olumlu çıkması Wall Street yatırımcılarını ticaret savaşları endişesine rağmen alımda tuttu. Üç ana endeks de günü artıda kapadı.

ABD borsaları ekonomik verilerle günü yükselişle kapadı

 

ASYA HİSSE SENETLERİ ÇİN DIŞINDA YÜKSELDİ

Asya borsaları ABD' de ralliden destek bulurken Çin borsası negatif ayrıştı.

Asya hisse senetleri Çin dışında yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ17 Mayıs 2019 22:50

    TÜM PARAM KAMU HİSSELERİNDE BU ÜLKE BİNLERCE YIL YAŞAMIŞ BANA VATAN LAZIM HİÇ BİR ŞEY OLMAZ YATIRIMA DEVAM ZARARDAYIM AMA VATAN SAGOLSUN BANA ÜLKE LAZIM GERİSİ TEFFERUAT.

  • Mustafa18 Mayıs 2019 04:30

    Sen kamu hissesi alınca vatanı mı ayakta tutacaksın nasıl bir kafa nasıl bir düşğnce tarzı sat bir şey olmaz vatan batmaz elden gitmez

  • görele17 Mayıs 2019 21:27

    80 bine kadar gevşer borsa. 6 yıl önceki seviyelere kadar. enflasyon yılda %15'ten hesaplasan borsa 6 öncesine göre reel olarak %50 değer kaybetmiş!

  • Galip17 Mayıs 2019 19:16

    Mis gibi faiz var borsa sizin neyinize

  • Rizeli17 Mayıs 2019 17:43

    Kokie dokieye kulak astım tl yi sattım dövize hücuma başlattım paralar havada kapış kapış

  • Okie Dokie17 Mayıs 2019 13:30

    Aselsan'da çılgınca açığa satışa devam. 47 TL'den 17 TL'ye getirdik. 16.95 TL gelmeden durmak yok. Kazandığım parayla memleketim İsrail'e bir adet sinagog yaptıracağım. Tanrı yerli ve milli kardeşlerimi kutsasın. Amen.