E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul ABD-Türkiye ticaret görüşmeleriyle yükseldi---

Borsa İstanbul ABD-Türkiye ticaret görüşmeleriyle yükseldi

Borsa İstanbul ABD-Türkiye ticaret görüşmeleriyle yükseldi
10 Eylül 2019 - 09:55 borsagundem.com

ABD ve Türkiye'nin ticaret bakanlarının bir araya gelerek "hedef 100 milyar dolarlık ticaret " doğrultusunda verdikleri mesaj Borsa İstanbul'a alım getirdi. Endeks günü %0.60 oranında yükselişle 101.212 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul yeni haftaya, İstanbul ve Ankara’ya kayyum atama belirsizliğini geride bırakarak,  faiz indirimi beklentisini güçlendirerek yükselişle başladı ve dün günün ilk yarısını güçlü yükselişle kapattı.

Günün ikinci yarısında ise Merkez’in Beklenti Anketi’yle bankacılık endeksindeki hızlı alımlarla tırmanışını sürdüren BIST, 101 bin puanı aştı.

Her şey iyi giderken ABD Hazine Bakanı’ndan gelen Türkiye’ye yaptırım açıklaması biranda yatırımcılarda tedirginlik yarattı ve satışlara neden oldu. Uzun zamandır gündemdeki sıcaklığını yitirmiş S-400 gerginliği yeniden mi başlıyor, ABD-Türkiye ilişkilerinde sorun mu var algısı açığa çıktı.

Yaptırım açıklaması ABD-Türkiye ilişkilerinde sorun var algısı yaratırken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, ABD Ticaret Bakanı Ross ile görüşmenin pozitif geçtiğini açıklaması ABD-Türkiye ilişkilerinde sorun var algısını dağıttı.

Görüşmeye dair sosyal medya hesabından açıklama yapan Albayrak, ABD ile verimli bir görüşme gerçekleştiğini ifade ederek 100 milyar dolarlık ticaret hacmi vurgusu yaptı. Bununla beraber endeks Merkez’in faiz kararına odaklanıldığı bu haftanın ilk işlem gününü güçlü yükselişle kapatmasını bildi.

Yurt içi piyasalarda durum böyleyken, küresel piyasalarda merkez bankalarının vereceği karar öncesi temkinli tavırlar nedeniyle karışık seyir hâkim göründü. Yatırımcılar kararlar öncesi “bekle-gör” havasına girdi.

TCMB VE ECB PİYASALARA YÖN VERECEK

Bu haftanın merkez gündeminde 12 Eylül'de TCMB ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz kararları bulunuyorken, 18 Eylül'de ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararları takip edilecek. Bu kararların piyasalardaki fiyatlamada önemli etkisi olması bekleniyor.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul küresel piyasalara paralel faiz kararları öncesi güne temkinli başladı. Endeks güne %0.01 oranında yükselişle 100.614 puandan başladı. 

ABD ve Türkiye'nin ticaret bakanlarının bir araya gelerek "hedef 100 milyar dolarlık ticaret " doğrultusunda verdikleri mesaj Borsa İstanbul'a alım getirdi.

ABD ve Türkiye'den 100 milyar dolarlık ticaret mesajı

Borsa İstanbul gün ortasına %0.38 oranında yükselişle 100.990 puandan girdi.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,58, holding endeksi yüzde 0,05 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,65 ile gayrimenkul yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 0,53 ile ticaret oldu.

Uzmanlar ABD-Çin ticaret görüşmelerinin Ekim'de tekrar başlayacak olması ve küresel çapta merkez bankalarının genişleyici para politikalarını artırarak sürdüreceği algısının gelişmekte olan ülkelerin piyasaları başta olmak üzere yararlı olacağını ifade etti.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

İki mevkidaş Pekcan ve Ross'un ticaret görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen açıklama dikkat çekti. Erdoğan, "ABD'li yatırımcıya gereken desteği vermeye hazırız" dedi. Bu durum ABD-Türkiye ticaret görüşmeleriyle pozitif seyreden Borsa İstanbul'da alımları güçlendirdi.

Erdoğan: ABD'li yatırımcıya gereken desteği vermeye hazırız

Borsa İstanbul günü %0.60 oranında yükselişle 101.212 puandan tamamladı. Hacim yükselişini sürdürerek 8.3 milyar liranın üzerinde seyretti.

Günün önemli şirket haberleri 10/09/2019

Türkiye ve dünyada bugünün veri gündemi 10/09/2019

DOLAR/TL

Dolar saat 17:43 itibariyle 5.7864 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7418 lira, en yüksek 5.8783 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3923 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1041 seviyesinde. Gram altın 277.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 15.66 seviyesinde.

Dolar yükselişini sürdürdü

 

BORSA İSTANBUL ALBAYRAK'LA YÜKSELİŞE TUTUNDU

Yükseliş eğilimindeki Borsa İstanbul'a 'yaptırım' açıklaması dur demişken, Bakan Albayrak'ın açıklamalarıyla yön tekrar yukarı döndü. BIST dün günü %1.63 oranında yükselişle 100.604 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul Albayrak'la yükselişe tutundu

 

JOHNSON'IN ERKEN SEÇİM TALEBİNE PARLAMENTODAN İKİNCİ RET

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın 15 Ekim'de erken genel seçime gidilmesini öngören teklifi ikinci kez reddedilirken, parlamento Brexit tartışmaları arasında 14 Ekim'e kadar tatile girdi.

Johnson'ın erken seçim talebine parlamentodan ikinci ret

 

FITCH GLOBAL BÜYÜME TAHMİNİNİ AŞAĞI ÇEKTİ

Ticaret savaşının tırmanmasını gerekçe gösteren Fitch, global büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Uluslararası derecelendirme kuruluşu, Fed'den sadece 25 baz puan faiz indirimi bekliyor.

Fitch global büyüme tahminini aşağı çekti

 

NF: BREXIT SONRASI AB'NİN SERMAYE PİYASALARI KÜÇÜLECEK

New Financial'ın web sitesinde yayınlanan bir analize göre, Brexit sonrası AB'nin finansal hizmetler merkezi Fransa ya da Almanya'ya kayacak; ya da merkez bu iki ülkede yoğunlaşacak.

NF: Brexit sonrası AB'nin sermaye piyasaları küçülecek

 

ASYA BORSALARI KARIŞIK BİR SEYİR İZLEDİ

Asya’da hisse senetleri Salı günkü işlemlerde karışık bir seyir izledi. Tokyo ve Seul’de hisse senetleri kazanıma yönelirken,  endeks Hong Kong’da yatay seyretti, Sidney ve Şangay’da ise geriledi.

Asya borsaları karışık bir seyir izledi

 

AVRUPA BORSALARI KARIŞIK SEYİRLE KAPANDI

Avrupa borsaları günü karışık seyirle tamamladı. Kapanışta gösterge endeksi Stoxx Europe 600 yüzde 0,28 değer kaybederek 386,06 puana geriledi. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,64 azalarak 7.235,81 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,27 düşerek 5.588,95 puana indi. Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,28 artarak 12.226,10 puana, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,19 yükselerek 21.989,73 puana çıktı.

ABD borsaları yatay seyirle kapandı

 

ABD BORSALARI YATAY SEYİRLE KAPANDI

ABD borsaları haftanın ilk gününü yatay bir şekilde kapadı. Dow Jones sınırlı bir kazançla günü tamamlarken S&P 500 ve Nasdaq ekside kaldı. Teknoloji ve sağlık hisselerinde yoğun satış nedeniyle endekslerde yaşanan düşüşler, merkez bankalarından ekonomiyi teşvik edici beklentilerle dengelendi. Sağlık hizmetlerinde, Amgen (AMGN.O), analistler şirketin akciğer kanseri ilacı hakkındaki verilere dair sorular yönelttikten sonra yüzde 2.6 gerilerken, S&P 500 sağlık endeksi .SPXHC % 0.9 düştü. S&P 500 teknoloji endeksi SPLRCT yüzde % 0,7 geriledi.

ABD borsaları yatay seyirle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Niyazi uyanık 10 Eylül 2019 16:48

    Ben kimseyi takmam aynen dediğiniz gibi Berat Albayrak güzel şeyler söyler alışa geçerim,bir iki zarar ettim önemli değil.Kuvvetliyim alış yönünde.Bence Türkiye Almanya’yı geçer ama şu kullandığım clio yu aldılar o kötü oldu neyse bankamatik ile de idare ederiz bir süre

  • emrah10 Eylül 2019 12:46

    ekgyo emlak konut dip yaptı ralli başladı

  • Okie Dokie10 Eylül 2019 16:00

    EKGYO hisseleri elinde kalmaz umarım. Buralardan deli gibi satış yapıyor millet.