E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 100 bine tırmandı!---

Borsa İstanbul 100 bine tırmandı!

Borsa İstanbul 100 bine tırmandı!
04 Eylül 2019 - 09:55 borsagundem.com

Beklentilerden iyi gelen büyüme verisi ve enflasyon verisiyle risk iştahı artan Borsa İstanbul'da yükseliş yeni günde de bankacılık hisseleri öncülüğünde sürdü. BIST günü %1.27 oranında yükselişle 100.077 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Dün yıllık enflasyon verisini karşıladık. Yıllık enflasyon Ağustos ayında yüzde 15,01'e gerileyerek piyasa beklentisinin oldukça altında gerçekleşti.

Ekonomistler enflasyondaki düşüşün önümüzdeki iki ay boyunca sürmesini beklerken, Ağustos ayı enflasyon verisinin Merkez Bankası’na Eylül ayında yapacağı toplantı öncesinde alan sağladığı konusunda birleşti.

Enflasyondaki düşüş Merkez Bankası’ndan gelecek sert faiz indirim ihtimalini oldukça güçlendirirken, ABD’de zayıf gelen imalat verisi ise FED’in faiz indirim beklentisini artırdı.

FED’in az sayıdaki bazı üyeleri ekonominin iyi olduğunu faiz indiriminin gerekli olmadığını savunurken, bu karşın faizin inmesi gerektiği hem ekonomik verilerle hem de FED üyelerinin büyük çoğunluğu tarafından doğrulanıyor.

May’in Brexit yüzünden koltuğunu bırakmasının ardından gündemdeki sıcaklığını yitiren, AB-Birleşik Krallık ilişkileri Eylül ayıyla beraber sıcaklığını artırmaya başladı.

AB'ye göre anlaşmasız Brexit ihtimali giderek artarken, Boris Johnson’dan ise flaş bir hareket geldi. İngiltere Başbakanı muhalefetle hareket eden 21 milletvekilini partiden ihraç etti.

Yurt içinde faiz indirim beklentisinin kuvvetlenmesi piyasalarda fiyatlamada etkili olurken, küresel piyasaların gözü ABD-Çin ticaret görüşmelerinin üzerinde. 

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.84 oranında yükselişle 99.656 puandan başladı. Beklentilerden iyi gelen büyüme verisi ve enflasyon verisiyle risk iştahı artan Borsa İstanbul'da yükseliş günün ilk yarısında da sürdü.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.67 oranında yükselişle 99.491 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Yurt içinde ekonomik verilerle destek bulan Borsa İstanbul, Almanya PMI verilerinin beklentilerden yüksek gelmesiyle oluşan iyimser beklentilerle yükselen Avrupa borsalarına paralel hareket ederek yükselişini sürdürdü ve 100 bin puan bandının üstünde kapandı. Analistler kritik psikolojik direnç olan bu bandın üzerindeki kapanışı yükselişin devamı için önemli gördü.

Borsa İstanbul günü %1.27 oranında yükselişle 100.077 puandan tamamladı. Hacim 7.4 milyar lirayı aştı. Bankacılık endeksindeki %1.55 oranında artış dikkat çekti.

Günün önemli şirket haberleri 4/9/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 4/9/2019

DOLAR/TL

Dolar saat 18:09 itibariyle 5.6706 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6503 lira, en yüksek 5.7349 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.2566 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1029 seviyesinde. Gram altın 281.7 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 15.81 seviyesinde.

Döviz beklenenden iyi gelen verilerle gevşedi

 

KÜRESEL PİYASALAR ABD İMALAT VERİSİ SONRASINDA KARIŞIK SEYRETTİ

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri, ABD'de zayıf gelen imalat sektörü göstergesinin ardından karışık bir seyir izledi.

Küresel piyasalar ABD imalat verisi sonrasında karışık seyretti

 

ASYA BORSALARI ÇARŞAMBA GÜNKÜ İŞLEMLERDE KARIŞIK SEYRETTİ

Asya borsaları Çarşamba günü düşük hacimli işlemlerde hayal kırıklığı yaratan ABD imalat verilerinin ardından küresel büyümeye yönelik endişelerle karışık seyretti.

Asya borsaları Çarşamba günkü işlemlerde karışık seyretti


TRUMP: SEÇİMİ KAZANIRSAM ÇİN'LE ANLAŞMA DAHA ZORLU OLACAK

ABD Başkanı Donald Trump, gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerini tekrar kazanması durumunda Çin ile yapılacak ticaret anlaşmasının daha zorlu olacağını bildirdi.

Trump: Seçimi kazanırsam Çin'le anlaşma daha zorlu olacak

 

ROSENGREN: FAİZ İNDİRİMİNİ GEREKTİREN BİR BASKI YOK

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, ticarette büyüyen gerilime ve ABD ekonomisini tehdit edebilecek jeopolitik endişelere rağmen, Fed'in faizleri daha fazla indirmesine ihtiyaç olmadığı görüşüne bağlı kaldı.

Rosengren: Faiz indirimini gerektiren bir baskı yok

 

ABD BORSASI TİCARET SAVAŞLARI ENDİŞESİYLE DÜŞTÜ

Ağustos ayını çok kötü bir performansla tamamlayan ABD borsaları tatil dönüşü Eylül ayının ilk seansında da düşüş yaşadı. 3 ana endeks de günü yüzde 1 civarında kayıplarla tamamladı.

ABD borsası ticaret savaşları endişesiyle düştü

 

AVRUPA BORSALARI GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI

Avrupa Borsaları haftanın ikinci işlem gününü düşüşle tamamladı.

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

 

ABD'DEN İRAN'A UZAY YAPTIRIM

ABD Dışişleri Bakanlığı, İranlı üç uzay araştırma firmasını "füze yapımında rol aldıkları" gerekçesiyle yaptırım listesine aldığını açıkladı.

ABD'den İran'a uzay yaptırım

 

JOHNSON'DAN MUHALİFLERE TEMİZLİK OPERASYONU

İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün yapılan kritik oylamada muhalefetle hareket eden 21 milletvekilini ihraç etti.

Johnson'dan muhaliflere temizlik operasyonu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yalan04 Eylül 2019 17:14

    Hani aşmıştı 100 bini

  • salihlili04 Eylül 2019 16:20

    sarkuysan a dikkaaaatttt .yılın hisse vurgunu ..mayışlı eleman yüzlerce milyon vurgunu nası yaptı ..büyük operasyonkilimci denen adam kim. .fetö ülkede kumpas zamanları bunlar hızlanmıştı ....sonuçta büyük vurdular hala devam fetö bitti bunlar bitmedi .kim bu çaycı **kilimci **kim bunlar bu kadar servet nasıl oluştu ..izle incele araştır .önemli çok öenmli ..

  • Erdal04 Eylül 2019 11:19

    94 binden 100bine gelmiş ben shortlarım arkadaş

  • halden04 Eylül 2019 11:14

    ver mehteri... heeyyttt...

  • MİSAFİR04 Eylül 2019 10:57

    İMKB sadece bankalardan mı ibaret? birkaç banka hissesiyle 100 bin e giden endekste diğer hisselerde kıpırdama yok buna yükseliş denebilir mi?