E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRosengren: Faiz indirimini gerektiren bir baskı yok---

Rosengren: Faiz indirimini gerektiren bir baskı yok

Rosengren: Faiz indirimini gerektiren bir baskı yok
04 Eylül 2019 - 07:42 borsagundem.com

Boston Fed Başkanı Rosengren, faiz indirimine karşı tavrını sürdürdü

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, ticarette büyüyen gerilime ve ABD ekonomisini tehdit edebilecek jeopolitik endişelere rağmen, Fed'in faizleri daha fazla indirmesine ihtiyaç olmadığı görüşüne bağlı kaldı.

Stonehil College'a bağlı Leo J. Meehan School of Business'ta öğrencilere bir konuşma yapan Rosengren, "Tüketim ve istihdamın göreceli olarak sağlıklı olmaya devam ettiğini gördüğümüz sürece endişeye kapılmıyorum. Fiyatların oldukça istikrarlı ve istihdam piyasasının oldukça sıkı olduğunu düşündüğümüz bu değerli zamanı tüketmek istemiyorum. Ek politika adımları atmak için çok fazla ihtiyaç görmüyorum" dedi.

Rosengren, Fed'in enflasyonu yüzde 2 seviyesine geri getireceğine bazı meslektaşlarından daha fazla güvendiğini de vurguyladı.

Rosengren'in bu yorumları, politika yapıcıların faizleri çeyrek puan daha düşürmelerinin beklendiği 17-18 Eylül'deki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında tekrar muhalif kalabileceğini işaret ediyor. Rosengren, 31 Temmuz'daki toplantıda, Kansas City Fed Başkanı Esther George ile birlikte 25 baz puanlık faiz indirimi kararına muhalefet etmişti.

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz indirimi kararını, artan küresel risklerden dolayı daha ciddi bir yavaşlama olasılığına karşı savunmada olabilmek için yapılan bir "döngü ortası ayarlama" olarak nitelemişti. Powell, 23 Ağustos'ta Jackson Hole'da yaptığı konuşmada, bu ay Washington'da gerçekleştirilecek FOMC toplantısında diğer bir faiz indirimi daha yapılabileceğini işaret etmişti.

Öte yandan, Boston Fed Başkanı, kendi ekonomik görünümüne ilişkin risklerin artmakta olduğuna dikkat çekti.

Rosengren, "Açık bir şekilde, ticaret ya da jepopolitik sorunların artabileceğine ilişkin aşağı yönlü bir risk var ve bunun sonucu ekonomik tahminlerde görülenden çok daha zayıf bir durum ortaya çıkabilir," dedi ve "Ancak şimdiye dek, bu artan riskler henüz realiteye dönüşmedi" şeklinde görüş bildirdi.

Bullard Fed'in faizleri 50 baz puan indirmesi gerektiği görüşünde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)